Walking football derby: RODA - Ewijk

Afgelopen vrijdag 21 oktober 2022 werd op ons trainingsveld geschiedenis geschreven omdat de allereerste derby tussen de Walking Football teams van Roda’28 Winssen en vv Ewijk werd gespeeld.

Natuurlijk had ons team al weken vooraf aan deze wedstrijd hard getraind.
Elke vrijdagmorgen tussen 09:00 en 10:30 waren de spelers present om te trainen en volledig fit voor de dag te komen.

Ook bij Roda werd hard getraind en van beide ploegen waren ‘spionnen’ komen kijken hoe de tegenstander presteerde op de groene mat. Voor VV Ewijk werd door Beaky Engelen een bezoek afgelegd aan sportpark ‘de Boshof ‘en vanuit Roda kwam Willy Koolhout naar ‘de Blatenplak’ om zijn conclusies te trekken.

Afgelopen vrijdag om 09:30 was het dan eindelijk zo ver.
Roda kwam met 13 spelers naar Ewijk, waar 9 tot op het bot gemotiveerde Ewijkse Walking Footballers hen opwachtten.
Na de nodige plichtplegingen en een groepsfoto van alle spelers, werden er 4 ploegen van 5 spelers gevormd. 2 Teams van Roda, 1 team van Ewijk en 1 gecombineerd team.

Op twee velden van 25 bij (bijna) 40 meter werden vervolgens de wedstrijden van elk 20 minuten afgewerkt. Een scheidrechter was, zoals van tevoren tussen de beide ploegen was afgesproken, niet nodig, hoewel de regels van het Walking Football door beide partijen op een aantal zaken toch nog verschillend werden geïnterpreteerd …….

Uiteindelijk ging en gaat het om de gezelligheid en om het stramme lijf in beweging te houden. Hoe de uiteindelijke uitslagen waren tussen de verschillende teams is niet concreet bijgehouden. Winnen is ook niet belangrijk bij deze Walking Footballers, vooral plezier hebben in het spelletje komt op de eerste plaats!

Na afloop was er koffie met een plak cake en bleef het met de nodige voetbalhumor een feest van herkenning tussen de spelers van beide teams …

Naast de vaste supporters Ben Verploegen en Ton van de Berg, waren ook onze voorzitter Dennis Hoogendoorn en bestuurslid voetbalzaken Jan Jacobs aanwezig.
Hun aanwezigheid werd door iedereen bijzonder gewaardeerd.

Voor de Walking Footballers van zowel Roda’28 Winssen als VV Ewijk is dit evenement zeker voor herhaling vatbaar.
Er is dan ook afgesproken om de volgende keer op de velden van Roda ’28 in Winssen deze derby te herhalen.

Ken je mensen, die ook weer de spreekwoordelijke wei in willen om een balletje te trappen met een aantal leeftijdsgenoten, laat die dan contact opnemen met
Leonard Holtzer 06 53941661.

Men komt gewoon een keertje meedoen en de rest komt vanzelf….