Ewijk beleeft matige resultaten in drieluik tegen Kunde, Germania en Krayenhoff

Door de resultaten in de laatste 3 wedstrijden is Ewijk wat weggezakt in de stand tot in de middenmoot.

16 oktober trad Ewijk thuis aan tegen Kunde.

Een matige wedstrijd van Ewijk kant. Er werd hard gewerkt, maar aanvallend was het erg pover. Kunde bakte er niet veel meer van alhoewel ze optisch wat beter met balbezit omgingen. De verdediging van Ewijk bleef, ondanks de vele mutaties, goed op de been. Ewijk kwam wel snel aan de leiding, door een doelpunt van Jelle Hock. Dit nadat Cas Thomassen al snel opstoomde en keurig aflegde. Maar Kunde trok al snel weer de stand gelijk. In de rest van de wedstrijd kreeg Ewijk nog nauwelijks kansen en wist Jan Cobussen met een aantal goede reddingen zijn goal schoon te houden. Een uitslag waarbij Ewijk het minste aanspraak mocht maken op meer.

2 weken later trad Ewijk aan tegen Germania op de Stekkenberg in Groesbeek

Een wedstrijd waarin Ewijk uiteindelijk volstrekt onnodig tegen puntenverlies aanliep. In de eerste helft was Germania wat meer aan de bal zonder dat het tot echt gevaarlijke kansen kwam. De verdediging stond als een huis.  Ewijk kwam via een goede steekpass op Brian de Groot die prachtig afrondde, direct na rust op voorsprong. De scheidsrechter van dienst had de vlaggende kwaliteiten van de Groesbeekse grensrechter toen al goed ingeschat want het armoedige vlagsignaal om dit doelpunt te voorkomen was net zo kansloos als een vlagsignaal eerder in de 1e helft. Wat na de 0-1 volgde was een poging van Germania om tot kansen te komen. Ewijk kreeg daardoor in de omschakeling zoveel mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen dat de vraag alleen was wanneer de 2e goal zou vallen. Germania kwam verdedigend vaak in de problemen, maar Ewijk bleef volharden in het niet beslissen van de wedstrijd door de kansen, of mogelijkheden daarop, matig uit te spelen. Er werd nog een minuut of 5 aan extra tijd bijgetrokken en in de slotfase moest Ewijk toch wat terug en gaf een paar vrije trappen weg. Uit de allerlaatste, werd de inzet uit een vrije trap tot corner verheven waarna Germania in de dying seconds de gelijkmaker binnenwerkte. Een totaal onnodige 1-1 zodoende waarbij Ewijk zichzelf echt te kort deed.

De laatste wedstrijd in dit drieluik was een thuiswedstrijd tegen koploper Krayenhoff.

Die ploeg stond bovenaan met slechts 4 tegentreffers. Ewijk was door de absentie van Cas Thomassen nog verder gehavend. Verdedigend werd het opgelost door Guus Boerakker een linie terug te schuiven. Ewijk begon goed en kwam na een klein kwartier via een mooie aanval op 1-0. Balletje vasthouden door Jelle Hock, doorpassen op Dennis Logister, voorzet op de snel inlopende Kees van Koolwijk die soepeltjes afdrukte: 1-0. De sfeer op het veld werd daarna snel minder. Krayenhoff ergerde zich aan alles en iedereen. En liet zich daarmee verbaal en vooral fysiek gaan. Dat had in de eerste helft al goed voor drie rode kaarten kunnen en moeten zijn. De scheidrechter durfde het duidelijk niet aan op te treden en Krayenhoff bleef zo in leven met slechts 3 magere gele kaarten. Bijzonder hoe de KNVB en gemeente Nijmegen zich druk maken om fair play maar optreden tegen dergelijk gedrag maar niet georganiseerd krijgen…

Ewijk bleef vooralsnog onverstoorbaar en kwam zelfs op 2-0. Die ontstond na een goed afjagen door de oranje zwarten, zodat Max Wattenberg uiteindelijk van dichtbij kon binnenwerken. Ewijk bleef daarna moeiteloos op de been tot de rust, want de verdediging oogde solide en gaf niets weg. Toen die rust aanbrak lieten de supporters van de Kraayen zich ook nog even gelden op het terras tegen eerst de spelers van Ewijk en tenslotte maar op elkaar.

Toen moest er nog wel een 2e helft worden gespeeld. Uw verslaggever moest helaas weg maar begreep dat dit in eerste instantie goed ging. Met het uitvallen van nog een van de centrale mensen achterin na een uur moest er het nodige worden omgezet en dat bleek uiteindelijk toch te veel. Er ontstond veel druk op de achterhoede en Krayenhoff wist de wedstrijd alsnog om te buigen. Zij trokken met 2-3 aan het langste eind.

Een wedstrijd waarin Ewijk, zeker op basis van de 1e helft meer verdiend had.