Ewijk herstelt zich tegen Overasseltse Boys met 2-3 winst

De oranje zwarten van trainer Bas Hendriks begonnen deze wedstrijd wetende dat men aardig is weggezakt in de stand. Dat is alleszins te begrijpen gezien het povere spel van de laatste weken. Uit bij Heumen bleek er weinig goed te gaan en werd ondanks een numerieke meerderheid, met 3-2 verloren. De week erna kwam SVO/VVLK op bezoek en die ploeg was simpelweg beter. Ewijk ging redelijk kansloos met 1-3 er af, ondanks dat er hard werd gewerkt.

De ploeg kon achterin weer in iets aantreden wat als normaal kan worden beschouwd en miste daar alleen nog Lars van de Coolwijk en de vorige week uitgevallen Guus Boerakker. De omstandigheden in Overasselt oogden zwaar en de neervallende regen maakte het veld alleen maar zwaarder gedurende de wedstrijd.

Het eerste echte gevaar kwam van OVB die met een diepe bal ineens op de goal leek af te kunnen, maar keeper Jan Cobussen kwam gedurfd uit en wist weg te werken. In de 8e minuut moest hij nogmaals handelend optreden om een poging uit de goal te houden. Ewijk beperkte zich met snelle counters die tot twee keer toe net niet tot kans kon worden gepromoveerd door ontbrekende precisie in de eindpass. Na 12 minuten was het wel raak: Kees van Koolwijk ging door op links en zette voor, de bal zeilde over alles en iedereen heen zodat Max Wattenberg beheerst kon binnenwerken vanaf een meter of 10.

Ewijk was nu de bovenliggende partij en zette door. Even later een corner die door Brian de Groot mooi werd voorgetrokken en door Cas Thomassen snoeihard werd binnengekopt :0-2. Wat een weelde! Maar nog was de koek niet op want in de 20e minuut gaf Jesse Bredewout een bal voor, die in eerste instantie iets achter Dennis Logister leek te komen. Hij legde mooi terug op Kees van Koolwijk die snoeihard uithaalde vanaf dik 20 meter :0-3, en volgens de oude harde kern zouden de kopjes nu wel gaan hangen. Dat was iets te voorbarig zo bleek.

In de 25e minuut een apart moment. Speler Bram Meeuwsen van OVB haalt met een schandalige elle boog, zonder duel, uit naar Jordy Poppelier. Die gaat gestrekt, waarop zijn teamgenoten natuurlijk verhaal halen. De scheidsrechter had echter niets gezien, maar gaf wel geel aan een Ewijk speler wegens het verhaal halen. Waar OVB nog wel eens andere clubs de maat neemt op gedrag op en om het veld, had het wisselen van deze speler ze gesierd, maar nu bleef het ijzig stil vanaf de OVB-bank. Het onrecht werd nog groter toen dezelfde speler enkele minuten later de 1-3 binnen werkte. Toen leek overigens voor het eerst die middag de omroepinstallatie het weer te doen want tot en met de 0-3 hoorden we niets uit de speakers.  Nog niets aan de hand natuurlijk maar Ewijk wist dat er wel weer een wedstrijd was. Op slag van rust een ongelukkig moment, een voorzet werd door keeper Jan Cobussen niet goed verwerkt en viel pardoes voor de voeten van een aanvaller die dit kansje wel wist te maken 2-3, en meteen daarna rust. Een ogenschijnlijk zekere voorsprong leek snel te verdampen.

In de 2e helft was het overleven voor de Ewijkenaren. OVB probeerde met opportunistisch voetbal de druk erop te krijgen. De momenten voor een spaarzame counter werden in die fase nog goed opgezocht: diepe bal net voor het uur op Kees van Koolwijk, zijn voorzet was net iets te ver voor Jelle Hock die met een ultieme halve haal net overschiet. OVB kreeg daarna nog 2 levensgrote kansen waarvan de scrimmage die net overging na 88 minuten wel de grootste was.

Ook keeper Jan Cobussen dook nog een 100% kans uit het doel zodat Ewijk uiteindelijk met winst kon afsluiten. Op basis van de 1e helft en de niet gegeven rode kaart volstrekt verdiend. Al met al een prima middag voor de hardwerkende oranje zwarten, die nog 2 wedstrijden tot de winterstop spelen: volgende week thuis tegen DIOSA, waarna het slotstuk in Millingen volgt op 11 december.