Jesse Bredewout

Jesse Bredewout

Jan Cobussen

Jan Cobussen

Lars Coolwijk

Lars Coolwijk

Tom Diebels

Tom Diebels

Brian Groot

Brian Groot

Sjoerd Hagt

Sjoerd Hagt

Sander Leenders

Sander Leenders

Bas Loeffen

Bas Loeffen

Tim Mortel

Tim Mortel

Jordy Poppelier

Jordy Poppelier

Luuk Reuvers

Luuk Reuvers

Kay Thomassen

Kay Thomassen

Cas Thomassen

Cas Thomassen

Patrick Tromp

Patrick Tromp

Rick Verploegen

Rick Verploegen

Koen Waal

Koen Waal

Max Wattenberg

Max Wattenberg

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Paul Gentenaar

Paul Gentenaar

Bram Remkes

Bram Remkes

Frans Wildt

Frans Wildt

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Rein Janssen

Rein Janssen

Frans Wildt

Frans Wildt

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
datum
thuis
uit
uitslag
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Groesbeekse Boys 1
24
59
2
vv Ewijk 1
24
48
3
SC Millingen 1
24
48
4
Krayenhoff 1
24
36
5
NSVV FC Kunde 1
24
35
6
Nijmegen 1
24
35
7
SCE 1
24
34
8
UHC 1
24
32
9
SCP 1
24
31
10
OSC 1
24
26
11
DIOSA 1
24
26
12
Batavia 1
24
19
13
WVW 1
24
7

VV EWIJK GEPROMOVEERD NAAR DE 3E KLASSE!

Historische overwinning in nacompetitie brengt Ewijk voor het eerst in 3e klasse!

De finale van de nacompetitie werd op neutraal terrein afgewerkt in Arnhem noord. Tegenstander was de grote onbekende, WWNA. Een club die qua omvang op Ewijk lijkt en voor het zelfde doel strijdt: promotie naar de 3e klasse. Een ploeg die blijkens de resultaten makkelijk scoort, maar ook veel tegentreffers in de competitie moest incasseren. De club heeft een echte spits, goed voor 21 doelpunten in de competitie, dus dat zou het gevaar voor Ewijk wel eens kunnen worden.

In Ewijk was het eerst en vooral de week van de overwinning op RODA die het geloof terugbracht dat promotie ook echt kon lukken met dit team. De twee treffers van Lars van de Coolwijk toonden toen ook al de veerkracht van dit team: altijd strijd en altijd goede inzet.

De voortekenen waren goed want de hele week hadden we al een code oranje, weer gerelateerd, maar dat kon geen toeval zijn. Met 3 bussen, met een mooie actie van club en sponsoren tot een aantrekkelijke combi regeling omgebouwd, toog Ewijk naar SML. De oranje supporters waren zowel in aantal als volume in overtal.

De wedstrijd dan…Ewijk trapte af en de eerste 10 minuten werd al duidelijk wat Ewijk wilde. Gegroepeerd druk zetten om de aanval er vroegtijdig uit te halen. Dat leverde in de 1e minuut al een vrije trap op die door de 2 afzwaaiers Tim van de Mortel en Koen de Waal al tot een grote kans leidde, helaas kon Koen de Waal de bal niet de juiste richting meegeven. Na een minuut of 5 werd duidelijk wat WWNA wilde, met goed positiespel via het middenveld bij de spitsen komen. Dat leidde in de 5e minuut tot een eerste corner, zonder dat die gevaarlijk werd. In de 13e minuut was het wel raak voor Ewijk: een mooie voorzet van Tim van de Mortel werd hard binnengekopt door Jordy Poppelier: 1-0. Ewijk drong meteen verder aan en WWNA gooide er een aantal stevige overtredingen uit om het spel te ontregelen. Na 22e minuten kwam WWNA er weer doorheen getikt en leek de aanval de 1-1 te maken maar hij werd tijdig afgevlagd wegens buitenspel. Na 27 minuten een tegenvaller voor Ewijk. Brian de Groot moest het veld geblesseerd verlaten en werd zijn plek door Sjoerd van der Hagt ingenomen.

WWNA speelde er nu wel een aantal keren gevaarlijk door heen en ook Ewijk moest een paar keer flink ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. Maar Ewijk liet zich aanvallend ook niet onbetuigd en kwam met een mooie aanval over Tom Diebels en Sjoerd van der Hagt tot bij Jordy Poppelier die als linksback tot rechtsbuiten kwam en daar met rechts schoot. De keeper pakte de inzet echter goed. In de 35e minuut wist Ewijk wel weer tot scoren te komen: na goed voorbereidend werk van Koen de Waal stelde hij Sjoerd van der Hagt in staat de 2-0 op het bord te zetten. WWNA kwam in restant van de 1e helft nog tot een bal op de lat, maar verder werden ze niet meer gevaarlijk.

Na rust een verwacht spelbeeld. Ewijk zakte wat in WWNA probeerde wel maar kwam niet tot echte kansen. Ewijk kwam er zelf regelmatig uit met scherpe counters. Dat leidde tot ballen op paal en lat door Koen de Waal. Wat wel zorgelijk werd was de fysieke staat van het team. Want na Jordy Poppelier verliet ook Sjoerd van der Hagt met malheur het veld, zij werden door Thijs Hendriks en Bas Jacobs vervangen. En toen moesten we nog bijna een half uur…Maar eerlijk is eerlijk de wissels bleken zoals vaker goede aanvullingen. Ook het prima positiespel van Bas Loeffen in de 2e helft mag nog wel worden benoemd evenals de onverzettelijkheid van Koen de Waal. Chapeau.

Maar in de 71e minuut ging de wedstrijd definitief op slot door de 3-0 van Tom Diebels na een pass van Koen de Waal. Met de 4-0 nog geen 5 minuten later kon het helemaal niet meer stuk. Een prachtig lobje over de keeper door Bas Jacobs. Vakkundig werd de wedstrijd uitgespeeld en mocht Ewijk na 90 minuten zich opmaken voor het promotiefeest.

Een verdiende overwinning van een team wat zich onder leiding van trainer Bram Remkes prima terugvocht in de nacompetitie na een moeizaam slot van de regulier competitie. In de feestspeech werden ook de bijdrage en prestaties van het 2e team als ook die van de JO19-1 terecht genoemd. Het kampioenschap van de JO19-1 en de 2e plaats van het 2e team duid op een succesvol jaar.

En met een dak scene die nog tot in lengte van dagen herinnerd wordt had Ewijk een prachtig slot aan het seizoen gebreid. Bedankt mannen van Ewijk 1 voor een fantastisch seizoen, zodat we ons kunnen opmaken voor een verblijf in de 3e klasse.

Ewijk verslaat RODA met 2-1, én plaatst zich voor finalewedstrijd om promotie naar de 3e klasse

Alle omstandigheden voor een heerlijk voetbalmiddagje waren vooraf aanwezig:
- prachtig weer, alhoewel het wel erg benauwd was voor de voetballers
- grote belangen: RODA moest winnen om in de 3e klasse te blijven. Ewijk moest winnen omdat Ewijk altijd van RODA moet winnen en ook om de kans op promotie levend te houden
- grote iconen aan beide zijdes die mogelijk hun laatste wedstrijd voor hun club spelen. Aan RODA-zijde Bob Stevens, aan Ewijk zijde Koen de Waal en Tim van de Mortel.
- grote publieke belangstelling vanuit beide dorpen en de rest van Maas en Waal.

Ewijk trad aan zonder Tom Diebels. Maar ook zonder Luuk Reuvers en Jesse Bredewout, beide nog geblesseerd. Daartegenover stond de terugkeer van Patrick Tromp, die op de bank begon. Na een zenuwachtig begin van beide zijdes trok Ewijk het initiatief wat meer naar zich toe. Dat leidde niet direct tot grote kansen, maar in de 14e minuut was er ineens een scrimmage voor de goal van RODA waar de keeper nog net goed kon ingrijpen. Dat leek het startsein voor Ewijk te zijn het gaspedaal eens goed in te trappen. In de 20e minuut een prachtige pass van Kay Thomassen op Koen de Waal die zich van 2 tegenstanders ontdoet en de bal voorgeeft op Brian de Groot. Helaas kwam hij niet tot een echt schot en kon het geproduceerde rollertje makkelijk worden opgeraapt door de keeper. Niet veel later een scrimmage bij het RODA doel waar de keeper gepasseerd wordt maar hulp krijgt van een der rood zwarten die op de lijn redding brengt.  RODA had zich aanvallend nog niet gemeld maar kreeg even later in een paar minuten tijd 2 kansen. De eerste leverde een mooi schot van links in de 16 op, waar keeper Jan Cobussen goed redde. Een minuut later wordt er niet door gedekt en kan RODA vanaf de rechterzijde Bob Stevens bedienen, die fraai inkopt: 0-1. Ewijk leek wat aangeslagen en kwam niet goed meer in het spel. Toch kreeg Koen de Waal op slag van rust nog een mogelijkheid die echter vakkundig werd gered.

Rust dus in Ewijk waar de oranje zwarten wisten dat er na rust uit een ander vaatje moest worden getapt om de kans op promotie levend te houden. Na de thee viel Max Wattenberg in voor Bas Loeffen. Na een kwartier kwam Patrick Tromp voor Tim van de Mortel. Los van een schotje van RODA gebeurde er niet veel. Ewijk hanteerde te snel de lange bal, waar via combinatievoetbal de tegenstander meer pijn had kunnen worden gedaan. De lange ballen vlogen nogal eens over zij- en achterlijn waardoor het voor de voorwaartsen een zware middag was. RODA leek de voorsprong nu al te willen koesteren en ondernam weinig initiatief. Na 65 minuten wel een goede kopbal van Koen de Waal die stuiterend voor de lijn helaas ook over de goal ging.

De tijd leek wat te gaan dringen voor Ewijk dat met de laatste wissel Bas Jacobs bracht voor verdediger Jordy Poppelier. Die wissel bleek een goede, want hij bracht voorin een extra stuk dreiging. Niet onbelangrijk ook het uitvallen van Tjeerd Steeg aan RODA-zijde die tot dan toe een rots in de branding bleek. Door dat uitvallen liet RODA zich wel heel erg ver terugzakken, waardoor Ewijk het overwicht in de schoot geworpen kreeg. Ewijk kreeg in de 87e minuut een mogelijkheid door een knap schot van Bas Jacobs welke door de keeper nog kon worden gered. Even later, de klok stond op 89 minuten, breekt Bas Jacobs door en word, ca. 20 meter van de goal, gevloerd. De vrij trap werd door Kay Thomassen ingeschoten. De RODA  keeper kreeg geen vat op de bal en Lars van de Coolwijk was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. Een terechte gelijkmaker gezien de inzet aan Ewijk zijde. Ondanks dat de speeltijd erop zat gebeurde er daarna nog veel, heel veel zelfs. Waar iedereen langs de kant rekende op een verlenging, kregen we toch nog een winnaar.

Eerst kon Bob Stevens namens RODA ongehinderd op de goal koppen, maar de bal ging te veel naar het midden zodat Jan Cobussen redding kon brengen. Vervolgens mocht Ewijk via Brian de Groot nog een corner aan de andere zijde nemen. De corner werd door de keeper van RODA  volledig gemist, waardoor Lars van de Coolwijk, hij weer, de winnende treffer wist binnen te koppen:2-1

Een oranje zwarte tsunami ging over de Blatenplak waar de hele Ewijk selectie zich onderdompelde in het feest met supporters. Een geweldige beloning voor de ploeg. Het voetbal was zeker niet goed, maar door de tomeloze inzet kroonde Ewijk zich tot terechte winnaar.

Op 2e pinksterdag 10 juni speelt Ewijk op neutraal terrein van om promotie naar de 3e klasse tegen WWNA. Nadere info volgt z.s.m.

Ewijk wint van WVW en maakt zich op voor toetje tegen RODA

De laatste reguliere speelronde werd zondag afgewerkt en Ewijk deed dat middels een wedstrijd tegen degradant WVW uit Weurt. Helaas gaan we ze missen in de lokale derby’s, we komen altijd graag in Weurt, de ontvangst is hartelijk bij deze hechte club.

WVW bungelde het hele seizoen onderaan, behaalde simpelweg te weinig punten. Toch zijn de mensen uit Weurt tevreden over trainer Marc Peters die ondanks de resultaten niet kan klagen over trainingsopkomst of inzet.

Ewijk had een matige serie van 3 nederlagen slecht verteerd. De stemming in Ewijk is wel eens beter geweest. Winnen is nu eenmaal makkelijker dan verliezen. Trainer Bram Remkes had een aantal wijzigingen doorgevoerd. In de goal Jan Cobussen. Een driemansverdediging met Lars van de Coolwijk, Sander Leenders en Rick Verploegen. Een blok van 5 op het middenveld met Jordy Poppelier, Tim van de Mortel, Bas Loeffen, Casper van Loenen en Max Wattenberg. Een tweemansblok voorop met Sjoerd van der Hagt en Brian de Groot.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Ewijk was de betere ploeg, zonder nu direct overdadig veel kansen te creëren.

Toch kwam Ewijk al na 16 minuten op 0-1, via een prachtige uithaal van Sjoerd van der Hagt in de uiterste hoek. De keeper was kansloos en moest even later ook nog geblesseerd het veld verlaten. Ewijk zette overal goed druk, maar wist dat niet in kansen om te zetten.Net voor de rust kwam die er wel toen Brian de Groot met een geweldig schot na een prachtige aanval uithaalde. De reserve keeper van WVW redde bekwaam.

Na de rust kabbelde de wedstrijd door, en scheidsrechter Alwin Steeg die wederom een prima pot floot, hoefde bijna niet in actie te komen. Met een blessure viel Max Wattenberg uit en werd afgelost door Koen de Waal.

Na een goed kwartier een prachtige aanval opgezet via Bas Loeffen die Casper van Loenen bereikte. Helaas kon Sjoerd van der Hagt net niet worden bereikt anders was het een juweeltje geweest. Diezelfde Bas Loeffen bereikte even later wel Brian de Groot die met een versnelling Koen de Waal een mooie kans bood. Koen wist de bal op waarde te schatten en maakte beheerst af:0-2.

Brian de Groot kon vervolgens uit gaan rusten en werd vervangen door Bas Jacobs. Die kopte even later een corner in, welke wederom strak aangesneden was door Tim van de Mortel. Een WVW speler redde echter keurig van de lijn, zo bleef het 0-2. Niet veel later mocht Casper van Loenen die een sterke wedstrijd had gespeeld gaan douchen en kwam Kay Thomassen nog even binnen de lijnen. Net voor het eind kopte Lars van de Coolwijk nog een bal op de lat.

Na het laatste fluitsignaal bleek dat deze stand genoeg was voor de 2 plek in de eindstand. Een prima prestatie van Ewijk 1 om zo het seizoen af te sluiten.

Zondagavond werd iedereen verrast door de KNVB die alle schema’s weer vrolijk op de kop had gezet. De grootste winnaar van die aanpassing bleek RODA Winssen wat ineens geen 1e ronde hoefde te spelen, tegen Krayenhoff. Daar zullen ze in Winssen zeker niet rouwig om zijn geweest.

Zondagmiddag as, om 14.30 uur kruist Ewijk in de 2e ronde van de nacompetitie dan ook de degens met de buren uit Winssen. De wedstrijd wordt gespeeld in Ewijk op de Blatenplak. Daar staat nog een stevige rekening mee open gezien de 2 edities van vorig seizoen. De ploeg rekent op uw aller support om de finale van nacompetitie te bereiken.

EWIJK ZONDAG TEGEN RODA’28 IN NACOMPETITIE

Doordat de KNVB last-minute het nacompetitie-schema volledig overhoop heeft gehaald, speelt vv Ewijk aanstaande zondag al in de 2e ronde van de nacompetitie. De tegenstander is niet zomaar een tegenstander: RODA’28! Een echte derby, waar de belangen groot zijn. Voor RODA staat lijfsbehoud op het spel, waar voor onze mannen de promotie naar de 3e klasse behaald kan worden. Het duel wordt afgewerkt op De Blatenplak in Ewijk., aanvang 14.30 uur. De winnaar van deze wedstrijd speelt in de finale tegen de winnaar van de wedstrijd VIOS B. (Beltrum) – WWNA (Apeldoorn), welke wordt gespeeld op zondag 10 juni op neutraal terrein.

Het zal aanstaande zondag een geweldig affiche worden. Ewijk rekent daarom op uw steun!

Ewijk neemt afscheid van 2 iconen van het 1e elftal, en verliest van Millingen met 1-2

Een dreigende wolkenpartij met af en toe een zonnetje boven de Blatenplak waar het druk was. De laatste competitie wedstrijd thuis, tegen sc. Millingen met als inzet de 2e plaats. Bij winst of een gelijkspel was die nagenoeg zeker voor Ewijk. Een nederlaag maakt een overwinning uit bij WVW noodzakelijk.

Maar nog veel belangrijker deze dag: het naderende afscheid van 2 clubiconen: Tim van de Mortel en Koen de Waal. Mannen die een voorbeeld genoemd mogen worden voor de jeugd in Ewijk: qua wedstrijdmentaliteit én voetbalkwaliteit. Na vele seizoenen in Ewijk 1 komt dan toch het moment dat zij besloten hebben op een lager niveau verder te gaan. Ewijk gaat nog officieel afscheid nemen, maar met het team werd dit na afloop in de kantine al gedaan. Namens alle trouwe Ewijk supporters: Tim en Koen bedankt voor alle mooie voetbal jaren. En voor de momenten die jullie ons nog gaan schenken in het naderende toetje van de competitie…

De wedstrijd dan. Ewijk trad aan zonder de geschorste Lars van de Coolwijk en Tom Diebels en met A junior Bas Jacobs. Ewijk begon agressief, zette vroeg druk waar Millingen veel moeite mee had. Na een kwartier leek Ewijk de wedstrijd in de grip te hebben en zocht naar een doelpunt. Millingen had zich behoudens een schot voorlangs nog niet gemeld. Dat veranderde in de 19e minuut: een onverwachte snelle uitbraak werd door Luuk Reuvers eerst nog gestopt, maar wel onreglementair. De vrije trap werd scherp ingedraaid en binnengelopen door de Millingenaren 0-1. Ewijk sloeg bijna direct terug maar Koen de Waal zag zijn kopbal aan de verkeerde kant van de paal gaan. Millingen werd in de fase na de goal wel sterker, het positiespel was simpel weg beter verzorgd zonder dat dit nu direct tot kansen leidde. Ewijk kreeg voor de rust nog 3 kansen: een directe vrije trap van Kay Thomassen (muur) een actie die Brian de Groot voor de goal bracht (goede redding keeper) en een mooi schot van Luuk Reuvers (net naast)

Bij de rust dus 0-1 en Ewijk wist dat het uit een ander vaatje moest tappen na de thee. Ewijk startte opportunistisch, wisselde na 10 minuten de getergde Max Watenberg voor Bas Loeffen en zag diezelfde Max Wattenberg ca. 5 minuten na zijn invallen de gelijkmaker scoren. Die goal mocht echter wel op het conto van Koen de Waal die ijzersterk doorging in de 16 en zoveel spelers naar zich toe trok dat Max Wattenberg volkomen vrij stond toen hij door Koen werd aangespeeld. Ewijk leek nu bevrijd en trok vol door voor de overwinning. De kansen kwamen er ook. In de 61 minuut een kop kans voor Koen de Waal, die net naast ging. Na bijna 70 minuten verlaat Tim van de Mortel, die met een aantal scherp aangesneden corners liet zien nog steeds over een uitstekende traptechniek te beschikken, het veld voor Marco Leenders. De keeper van Millingen die een goede wedstrijd keepte, kwam even later 2x goed weg: een mislukte trap leidde bijna een doelpunt in en even later had de bal zomaar op de stip gekund toen Max Wattenberg door hem geraakt werd en neerging in de 16. Even later bewees de keeper zijn kwaliteit door een 1 op1 met Koen de Waal in zijn voordeel te beslissen en niet veel later de bal uit de bovenhoek te werken na een goed schot van Rick Verploegen.

Sjoerd van der Hagt kwam nog om de moegestreden Brian de Groot te vervangen. En waar het de laatste weken Ewijk niet mee zit, kwam het missen van de kansen Ewijk ook nu duur te staan. Millingen, wat de 2e helft nog niet dreigend was geweest, zag de rechtsback tot zijn eigen verbazing ineens vrijkomen op de rand van de 16. Hij besloot uit te halen, produceerde een schotje wat echter in de uiterste hoek verdween:1-2. Ewijk wist in de resterende tijd niets meer te creëren en verloor zo, voor de 3e keer op rij.

Maar oranje zwarten, met goede inzet, saamhorigheid en onvoorwaardelijke strijd moet volgende week uit bij WVW het tij worden gekeerd. Met een goed resultaat kan dan de stap richting nacompetitie worden gemaakt. De laatste competitiewedstrijd is WVW-Ewijk zondag 26 mei aanvang 14.00 uur. De selectie van Ewijk 1 kan alle support in deze zware weken gebruiken.