vv Ewijk 1

Senioren

Laatste nieuws

Jesse Bredewout

Jesse Bredewout

Jan Cobussen

Jan Cobussen

Lars Coolwijk

Lars Coolwijk

Tom Diebels

Tom Diebels

Brian Groot

Brian Groot

Sjoerd Hagt

Sjoerd Hagt

Sander Leenders

Sander Leenders

Bas Loeffen

Bas Loeffen

Tim Mortel

Tim Mortel

Jordy Poppelier

Jordy Poppelier

Luuk Reuvers

Luuk Reuvers

Kay Thomassen

Kay Thomassen

Cas Thomassen

Cas Thomassen

Patrick Tromp

Patrick Tromp

Rick Verploegen

Rick Verploegen

Koen Waal

Koen Waal

Max Wattenberg

Max Wattenberg

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Paul Gentenaar

Paul Gentenaar

Bram Remkes

Bram Remkes

Frans Wildt

Frans Wildt

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Rein Janssen

Rein Janssen

Frans Wildt

Frans Wildt

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
28 april
14:30
vv Ewijk 1
Nijmegen 1
E.J. (Emile) Dumoulin
meer info
12 mei
14:00
SCP 1
vv Ewijk 1
meer info
19 mei
14:30
vv Ewijk 1
SC Millingen 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
14 april
Batavia 1
vv Ewijk 1
3 - 4
07 april
vv Ewijk 1
Krayenhoff 1
3 - 0
31 maart
DIOSA 1
vv Ewijk 1
1 - 1
24 maart
Nijmegen 1
vv Ewijk 1
1 - 2
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Groesbeekse Boys 1
20
49
2
vv Ewijk 1
20
45
3
SC Millingen 1
21
39
4
Nijmegen 1
20
32
5
NSVV FC Kunde 1
22
32
6
SCE 1
22
31
7
Krayenhoff 1
19
30
8
SCP 1
20
24
9
UHC 1
19
22
10
OSC 1
21
22
11
DIOSA 1
19
17
12
Batavia 1
19
16
13
WVW 1
20
4

Ewijk verslaat Krayenhoff eenvoudig in een eenzijdige wedstrijd: 3-0

Op een zonovergoten Blatenplak speelde Ewijk tegen middenmoter Krayenhoff. Een paar weken geleden werd de uitwedstrijd nog een gelijkspel, vandaag moest Ewijk winnen om Groesbeekse Boys in de kampioensrace nog enigszins onder druk te houden.

Ewijk begon met Jan Cobussen in de goal, achterin op rechts Thijs Hendriks, centraal Lars van de Coolwijk en Kay Thomassen, linksback was Jordy Poppelier.

Op het middenveld was de stoelendans een prooi voor Patrick Tromp Max Wattenberg en Bas Loeffen. De aanvalslinie bestond uit Koen de Waal, Tom Diebels en Brian de Groot.

De eerste fase kenmerkte zich met het zoeken naar een opening, die na zo’n 10 minuten voor het eerst werd gevonden toen Koen de Waal goed doorging en Jordy Poppelier een kansje bezorgde. Na 13 minuten was het wel raak: Brian de Groot ging na een mooie aanval goed door op rechts, zijn uitstekende voorzet werd door Koen de Waal keurig afgerond met het hoofd: 1-0.

Na een half uur ontbrandde de strijd met een aantal pittige overtredingen. De eerste had een gele prent aan Ewijk zijde moeten zijn, die niet werd gegeven. Het antwoord van Krayenhoff was buitensporig en leverde 2 x geel op waar rood meer op zijn plaats was geweest. De fase erna kwam Krayenhoff twee keer door en dat leverde eigenlijk ook de 2 enige momenten van de wedstrijd op waar een kans op een doelpunt voor de Krayen uit had kunnen ontstaan.

Bij die laatste plaatste Patrick Tromp echter een keurige interceptie, die een tegenaanval van de oranje zwarten inleidde. De aanval werd mooi vervolgd, maar werd net voor het afronden tot doelpunt, door de dramatisch vlaggende grensrechter van Krayenhoff onterecht onderbroken, waardoor de ruststand 1-0 werd.

Na de rust ging Ewijk verder waar het voor rust mee eindigde: veel beter voetballen dan Krayenhoff. Na een minuut of 5 had dat de beslissing al moeten opleveren toen een dubbele kans om te scoren ontstond: de inzet van Brian de Groot kon nog worden gekeerd, de rebound van Max Wattenberg had er echt in gemoeten, helaas stond het vizier iets te veel naar rechts of de schoen te veel naar buiten. Weg kans en even later ook weg keeper van Krayenhoff die bij de inzet geblesseerd raakte.

Toen hij ging stond het al wel 2-0; de op volle snelheid liggende Brian de Groot werd niet veel later in de 16 meter onderuit geschoffeld hetgeen een terechte penalty opleverde. Tom Diebels legde aan en schoot onberispelijk binnen. Met Sjoerd van der Hagt voor Max Wattenberg en een keeperswissel bij de groen witten werd verder gevoetbald. Even later kwam Luuk Reuvers ook nog in het veld voor Bas Loeffen.

Ewijk liet zich ondertussen niet uit de tent lokken door de wel erg opgewonden spelers en begeleiding van Krayenhoff, waarmee die ploeg zichzelf met name tekort deed.. We laten gemakshalve alle kaarten voor spelers en trainer van Krayenhoff maar buiten het verslag, het zou afbreuk doen aan de prima prestatie die Ewijk zelf op de mat legde. Wat volgde was een eenzijdig duel waarin keeper Jan Cobussen zich op geen enkele manier kon onderscheiden, en wel zodanig dat hij pas weer op het terras na de wedstrijd in beeld kwam.

Ewijk creëerde nog een paar leuke kansen, maar het slotakkoord was er om in te lijsten: een keurige aanval op links, waarbij Koen de Waal de weg naar de 16 geblokkeerd zag. Hij besloot tot een voorzet met een boogbal die door de Jordy Poppelier knap tegendraads werd ingekopt: 3-0.

Zo kwam er een eind aan de wedstrijd die Ewijk eenvoudiger dan gedacht naar zich toe trok. Volgende week de lastige uitwedstrijd naar Batavia, aanvang is dan 14.00 uur.

Ewijk zet zichzelf voorlopig buitenspel in titelrace: 1-1 gelijkspel bij DIOSA

Na de sterke overwinning uit bij Nijmegen moest Ewijk voor de 2e keer op rij een uitwedstrijd spelen. Ditmaal ging Ewijk op bezoek in Balgoij bij DIOSA, wat op de voorlaatste plaats bivakkeert. Die club maakt moeilijke tijden door en heeft de punten hard nodig om de degradatiestrijd te ontlopen. Ewijk moet simpelweg winnen om de druk bovenin bij Groesbeek te houden. Een op het eerste oog te klaren klus waarbij de trouwe volgers weten dat Ewijk het spel maken tegen dit soort tegenstanders vaak niet makkelijk af gaat.

Het spel oogt vanaf het begin niet goed bij Ewijk. Er werd een te laag tempo gespeeld, ballen werden vaak achter de man ingepast. Er werd veel terug gespeeld waar juist openingen gezocht mocht worden. Ook aanvallend ondersteunden de spelers elkaar niet genoeg. Dat alles zorgde ervoor dat de talrijke toeschouwers een zeer matige wedstrijd voorgeschoteld kregen.

Na 11 minuten een goede uitbraak als Brian de Groot op links doorkomt maar voor de goal besluit voor eigen succes te gaan terwijl Tom Diebels op het oog een prima alternatief leek. Ewijk creëerde uit vrije trappen en corners slechts een paar halve mogelijkheden voor de rust ondanks dat men wel een groot overwicht had qua balbezit. Op slag van rust kreeg DIOSA een onverwachte mogelijkheid met een goede uitbraak maar de situatie kon op de rand van de 16 nog net worden gered. De rust viel met een teleurstellende 0-0 stand.

Na rust zette Ewijk meteen aan en al na 4 minuten stond de 0-1 op het bord. Na een pass van Luuk Reuvers besloot Tom Diebels tot een originele Fallrückzieher die onberispelijk in de touwen vloog. Een schitterende goal, helaas qua niveau niet passend bij het beeld voor de rest van de wedstrijd.

Voetballend werd het er namelijk allemaal niet beter op. Ewijk wisselde nog wel volop Max Wattenberg, Sander Leenders en Sjoerd van der Hagt maakten hun entree op het veld. Eerlijkheid gebied te zeggen dat DIOSA er ook in de tweede helft nagenoeg niets tegenover zette. Toch kreeg je langs de kant, met die magere 0-1 al een onbehagelijk gevoel toen die 2e treffer, of de kansen daartoe, maar uitbleven.

Richting eind van de wedstrijd werden de ruimtes voor Ewijk steeds groter, er werd echter te weinig mee gedaan. Toch had Sjoerd van der Hagt nog een keer de 0-2 op de schoen toen hij na een snelle uitbraak alleen oor de keeper verscheen. Die reageerde echter alert en kon de inzet eenvoudig keren.

De blessuretijd was inmiddels aangebroken en DIOSA kreeg nog een mogelijkheid uit een corner. De bal kon niet weg worden gewerkt en de afvallende bal werd ingeschoten door de mee opgekomen keeper van DIOSA. En geheel in lijn met het wedstrijdbeeld natuurlijk via een been van richting veranderd schot werd daarmee tot een onhoudbare inzet: 1-1.

De scheidsrechter liet nog even door voetballen maar echte kansen leverde dat niet meer op voor de oranje zwarten die op basis van het vertoonde spel ook niet veel aanspraak mochten maken op meer dan wat er op het score bord stond aan het eind. Een hard gelag na de uitstekende team performance vorige week bij Nijmegen. Door de overwinning van Groesbeekse Boys thuis tegen SCP heeft Ewijk zichzelf in de wachtkamer geplaatst en kan voorlopig geen enkele aanspraak maken op de titel.

 A.s. zondag speelt Ewijk weer eens thuis, als het de degens kruist met Krayenhoff. De wedstrijd bij de Krayen uit werd een paar weken geleden nog een gelijkspel. Ewijk moet winnen, om de 2e plaats vast te houden om zo op het eind van het seizoen nog in aanmerking te komen voor een nacompetitie plaats. Aanvang 14.30 uur op de Blatenplak.

Loon naar werken voor Ewijk 1: verdiende overwinning bij Nijmegen 1-2

Ewijk 1 trad onder een waterig zonnetje aan bij Nijmegen aan de Oscar Carréstraat. De zondag was al perfect begonnen met de ruime overwininning van Ewijk 2 op de buren uit Winssen: 3-0.

Iedereen weet dat uitwedstrijden bij Nijmegen altijd iets meer vragen om tot succes te komen. De ploeg uit Nijmegen is bezig aan een wisselend seizoen en verloor vorige week maar nipt bij koploper Groesbeekse Boys.  Ewijk heeft de punten hard nodig in de strijd voor de bovenste plaatsen, Aangezien koploper Groesbeekse Boys vrij was, moest er eigenlijk gewonnen worden om de druk erop te houden.

Ewijk trad aan met Jan Cobussen in de goal, achterin op rechts Thijs Henriks, centraal Lars van de Coolwijk met Kay Thomassen en op links Jordy Poppelier. Op het middenveld speelden Bas Loeffen, Luuk Reuvers en Patrick Tromp. In de aanval Sjoerd van der Hagt, Tom Diebels en Brian de Groot. Ewijk begon sterk en al binnen de minuut kopte Jordy Poppelier uit een corner op de goal helaas zonder succes. Nijmegen probeerde met snelle diepe openingen de voorwaartsen te bereiken. Hoewel er links en rechts een kilootje te veel opbolt onder de Nijmeegse shirts beschikt Nijmegen over rappe, technisch vaardige, spelers. Maar de oranje zwarte verdediging, stond als een huis en met name rechtsback Thijs Hendriks begon zeer overtuigend aan het duel door lekker fel zijn duels tegen de goede linksbuiten in zijn voordeel te beslechten. Die was al die ijver na een kwartiertje wel zat en verliet aangeslagen het veld.

Ewijk was wat beter zonder direct al te grote kansen te creëren. Toch kwamen die kansen er wel na een half uurspelen. En nog wel 2 in een aanval: eerst een schot van Bas Loeffen wat op de paal eindigde, de rebound werd door Tom Diebels in gekopt welke met een prachtige redding van de keeper werd weggewerkt. Nijmegen stelde er tot dan niet veel tegenover, maar kwam meteen daarna wel op voorsprong. Een diepe bal werd netjes door de zeer vaardige centrale middenvelder vrij gespeeld en in de uiterste hoek, buiten bereik van keeper Jan Cobussen, prachtig binnengeschoten :1-0.

Ewijk moest nu in de achtervolging en deed dat bijna heel snel met succes. De net ingevallen Max Wattenberg, voor de geblesseerde Patrick Tromp, bereikte met een pass Brian de Groot die helaas net naast mikte. Toch werd het nog voor rust 1-1: het was een goal van de verdedigers want na een corner bereikte Jordy Poppelier Lars van de Coolwijk die keurig afwerkte. Nog bijna voor de rust werd het ook nog 1-2 toen Brian de Groot goed doorging maar helaas belandde zijn poging op de paal. Rust dus met 1-1, Ewijk wist dat er nog een schepje bij moest om de 3 punten mee te kunnen nemen naar Ewijk.

Na de thee kwam Koen de Waal voor Sjoerd van der Hagt.  Voorlopig dieptepunt in de tweede helft was de werkelijk schandalige schop die een verdediger van Nijmegen Koen de Waal gaf. Een natrappende schop van achteren, meer duidelijke voorbeelden voor rood heeft de KNVB niet in haar lesprogramma zitten. Desondanks werd de kleur van de kaart om onbegrijpelijke redenen slechts geel.

Er was nu veel strijd en Ewijk werkte hard. Het moeilijk bespeelbare veld werkte niet mee want de bal stuitte nog wel eens vreemd weg. Toch haalde Ewijk de overwinning nog binnen. Koen de Waal ging na 80 minuten vanaf links goed door. Hij schudde onderweg 2 tegenstanders af, overleefde een aanslag en besloot op de achterlijn terug te trekken op de goed meegekomen Brian de Groot. Die schoof beheerst binnen: 1-2. Nijmegen besloot een soort alles of niets te spelen, waarbij de verdediging van Ewijk echter moeiteloos overeind bleef. Onder leiding van de stoïcijnse man of the match Lars van de Coolwijk werd de overwinning binnen gesleept. Een terechte en o zo belangrijke overwinning. Volgende week moeten de mannen van Bram Remkes naar Balgoij voor de wedstrijd tegen DIOSA, aanvang 14.30 uur.

Ewijk klopt UHC verdiend met 2-0

Nadat er de laatste weken toch wel puntjes werden verspeeld, was de missie voor deze zondag duidelijk: er moest gewonnen worden tegen laagvlieger UHC. Geen makkelijke opgave vooraf, UHC heeft een paar uitstekende spitsen die makkelijk scoren en traditioneel liggen de zandhazen Ewijk niet zo, op het voetbalveld dan tenminste.

Ewijk miste een aantal spelers door vakantietrips waardoor trainer Bram Remkes weer aan het puzzelen moest. De veelvuldig benoemde bank van Ewijk werd aangevuld met A-spelers, waarvan keeper Pim Mahu in de basis mocht beginnen. Achterin verder Rick Verploegen, Kay Thomassen en Lars van de Coolwijk met op links Jordy Poppelier, die net op tijd terug gerend was van de St. Stevensloop. Op het middenveld Bas Loeffen samen met Tim van de Mortel en Luuk Reuvers. Voorin speelden Koen de Waal, Tom Diebels en Brian de Groot.

De eerste 10 minuten was het Ewijk wat fel uit de startblokken schoot. Brian de Groot kwam een paar keer goed door. Waarbij de grootste kans ontstond na 6 minuten toen zijn voorzet door Koen de Waal getracht werd in te koppen, waar binnenkantje links waarschijnlijk een betere keus was geweest. Ook een acrobatische tour van Lars van de Coolwijk leidde net niet tot een doelpunt.

Na dat sterke begin zakte het wat weg en kwam UHC beter in de wedstrijd. Na een kwartier dan ook de eerste kans voor UHC als hun spits een mooie mogelijkheid krijgt om te schieten, maar slechts een slap rollertje produceert die door Pim Mahu makkelijk kon worden opgeraapt. Ewijk meldde zich bijna halverwege de eerste helft weer nadat een voorzet van Brian de Groot door Koen de Waal over wordt gekopt. Vlak daarna komt Koen de Waal na een verre ingooi plotsklaps met een kopbal die maar net over zeilt. Op het halfuur meldt UHC zich weer als de spits besluit van grote afstand uit te halen. Gelukkig voor Ewijk zien we zijn poging net boven de goal eindigen. Rust in Ewijk met een 0-0 stand, duidelijk is dat er nog werk aan de winkel is voor de oranje zwarten.

In de 48e minuut landt een inzet van Rick Verploegen plotsklaps op de kruising, waarmee de toon werd gezet door Ewijk aangaande de bedoelingen in de 2e helft. Na een klein kwartier werd de wedstrijd in een paar minuten tijd beslist: eerst gaat Brian de Groot goed door als Ewijk tegen een 10-tal voetbalt aangezien de bank van UHC te lang draalde met het vervangen van een uitgevallen speler. De voorzet van Brian wordt knap binnengeschoten door Tom Diebels: 1-0. Meteen daarop wisselt Ewijk voor het eerst als Bas Loeffen het veld verlaat voor Patrick Tromp. Maar nog geen minuut later staat de 2-0 op het bord: een vrije trap van zeker 30 meter van Kay Thomassen wordt door de keeper van UHC verkeerd ingeschat en al vallend verdwijnt de keeper maar ook de bal over de lijn. Met die 2-0 stand was de wedstrijd eigenlijk ook meteen gelopen. Ewijk wisselde nog door met Bas Jacobs voor Luuk Reuvers.  Op een mooie individuele actie van Tom Diebels na viel er niet meer zo veel te genieten. Ewijk bracht ook nog laatste wissel met Thijs Hendriks die Jordy Poppelier kwam vervangen.

Scheidsrechter Ten Broek had een lastige middag, en besloot een kwartier voor tijd een speler van UHC direct weg te sturen met rood, na een tackle van achteren. Maar met ook nog een stuk of 8 gele kaarten was het voor beide clubs toch al een dure middag…Veel kregen de toeschouwers daarna niet meer voorgeschoteld. De eindstand werd daarmee bereikt met 2-0. Door de overwinning van Groesbeekse Boys op Nijmegen, blijft Ewijk op 2 punten van de eerste plaats steken.

Zondag 24 maart speelt Ewijk de belangrijke uitwedstrijd tegen datzelfde Nijmegen, aanvang 14.30 uur. Een overwinning is van belang met het oog op de stand in de competitie, om bij koploper Groesbeekse Boys in de buurt te blijven, die aanstaande zondag zelf niet hoeven te spelen.

Ewijk weggeblazen in Lindenholt: 3-1 verlies tegen SCE

Was het 2 weken geleden nog hoog zomer, afgelopen zondagmiddag in Lindenholt had het KNMI code oranje afgegeven vanwege de stormachtige wind. De KNVB die als enige geen enkel probleem zag om toch gewoon te voetballen, liet het aan de clubs, om vooral zelf maar weer geen verantwoording te nemen. Met als gevolg: storm wind die op een kunstgrasveld de bal alle kanten op liet waaien. Bekeken door verkleumende, haast wegwaaiende, toeschouwers in een wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden. Van fatsoenlijk voetbal kon geen sprake zijn, en was dan ook geen sprake.

Ewijk had in het eerste half uur nog het beste van het spel en creëerde enkele mogelijkheden. Een schot van Luuk Reuvers wat door de wind plotsklaps maar net de goal miste. Even later passeert Bas Jacobs zijn tegenstander en trok strak voor, de inzet kon helaas niet worden afgewerkt door de instormende spitsen Brian de Groot en Tom Diebels. Na 20 minuten een vrije trap voor Ewijk. Kay Thomassen laat de bal van 35 meter naar de goal krullen maar ziet de bal op de lat spatten. Vlak daarna een identieke situatie als 10 minuten daarvoor wanneer de snelle A-junior Bas Jacobs zijn tegenstander weer eens te snel af is en de voorzet via Tom Diebels en de inglijdende Brian de Groot over de lijn wordt gewerkt. De treffer werd echter geannuleerd door een vlagsignaal van de Lindenholtse assistent, die sowieso toch wel last had van de wind, blijkens zijn vaak te snel wapperende vaantje.

Zo was Ewijk de bovenliggende partij, maar viel de treffer plotsklaps aan de overkant: een corner werd volledig gemist door de laatste man van de zwart witten, die geluk had omdat de wind ervoor zorgde dat hij zomaar nog een kans kreeg te schieten: 1-0 voor SCE. Ewijk was het even kwijt want stond nog geen minuut later te slapen toen een steekbal door verdediging alleen door de Nijmeegse spits op waarde werd geschat: 2-0. Ewijk sloeg echter nog geen 2 minuten later weer terug: Bas Jacobs werd uit een pass van Max Wattenberg weggestuurd, trok voor en zag Tom Diebels de bal nu wel inschieten: 2-1.

Vlak daarna lijkt Tom Diebels op weg naar de gelijkmaker als hij aan de verdedigers van SCE ontsnapt en richting 16 meter gebied opstoomt. Helaas wordt hij van achteren op de hakken getrapt waardoor hij ten val komt. De overigens zeer matig leidende scheidsrechter Schenk zag er als enige niets in waar een gele kaart voor SCE en een kansrijke vrije trap voor Ewijk beter op zijn plaats was geweest.

De rust valt zo met een 2-1 achterstand en in de wetenschap dat de KNVB elders wel belangrijke wedstrijden liet afgelasten was er noodzaak voor de mannen van Bram Remkes om alsnog een resultaat te bewerkstelligen in de 2e helft.

Met Tim van de Mortel na rust, voor de aangeslagen Lars van de Coolwijk hervatten de teams de 2e helft. Alle plannen van Ewijk konden echter 5 minuten na rust in de prullenbak als een voorzet van SCE lijkt te mislukken maar door de wind pardoes in het doel wordt geblazen 3-1. Ewijk trekt na een uur alle aanvallende registers open als Tom Diebels vervangen wordt door Koen de Waal en even later middenvelder Max Wattenberg door aanvaller Koen Peters.

Los van wat kleine kansjes levert het eigenlijk niet veel op. De wind is een te bepalende factor om voetbal mogelijk te maken. En nadat SCE zeer hardnekkig volhardde in tijdrekken door steeds met vervanging van uitgeschoten ballen te dralen vond de scheidsrechter het na amper 1 (!) minuut blessure tijd genoeg. Zo kwam een eind aan een slechte middag waarin Ewijk kostbare punten verspeelt in de titel race.

Zondag 17 maart hervat Ewijk de competitie met een thuiswedstrijd tegen UHC, aanvang 14.30 uur.