Tim Beumer

DIOSA 2
UHC 2

Ewijk 2 te sterk in derby met RODA'28 2: 3-0

Zondag 24 maart was het dan eindelijk weer zover. Dé derby der derby’s: Ewijk 2 – RODA 2.
Op een zonnige lentedag met een licht briesje, gingen de mannen van trainer Patrick Teunissen op jacht naar de drie punten die zij, na twee verloren duels, hard nodig hebben om nog kans te maken op het kampioenschap.
De trainer besloot om het dit keer echt kort te houden, omdat de mannen van Ewijk volgens Teunissen niet geprikkeld hoeven te worden voor het duel tegen RODA. Vandaar dat de bespreking deze keer maar 30 minuten duurde…

De eerste tien minuten waren zowel Ewijk als RODA zoekende, met voor beide teams wat kansjes.
Zo kwam na 10 minuten Kees "niet in vorm" van Koolwijk 1-op-1 met de keeper maar schoot hij de bal via de bovenkant van de lat over het doel. Aan de andere kant kwam ook Joost Gerrits 1-op-1 met “de schrik van RODA” Davey Vogel maar deze hield de keeper van Ewijk 2 er netjes uit.

Na deze twee kleine mogelijkheden ging de geoliede machine van voor de winterstop lopen en werd RODA meerdere malen van het kastje naar de muur getikt.
Helaas kon Stan Vermeulen zich weer eens niet inhouden en ging Joost Gerrits gemakkelijk naar de grond. Joost Gerrits hield hier een klein wondje op de neus aan over en kreeg Stan (weer) een gele kaart.
Ewijk stond hierdoor even met 10 man en moest goed gepositioneerd gaan lopen. Dit pakte goed uit, want in plaats dat Ewijk onder druk kwam te staan, kwam juist RODA onder druk te staan.
Na een vrije trap van Mike de Bruijni, die fantastisch terug gekopt werd door Jelle Hock, kon Koen Peters prachtig uithalen met een volley. De bal vloog met sierlijke curve zo de kruising in! 1-0 voor Ewijk.

RODA probeerde wat te forceren en door de verdediging van Ewijk te komen. Echter stond diezelfde verdediging als een huis. Cas Thomassen, die van de week € 1500 heeft gewonnen met bingo, stond vandaag ook weer goed te verdedigen, net als vorige week in de stad…. Hij bezorgde de aanvallers van RODA een lastige middag met hier en daar ook wat slimme overtredingen. Ewijk 2 hoopt echter dat Stan dit vanaf de bank goed heeft kunnen bestuderen, zodat hij volgende week eindelijk zonder kaart het veld af kan stappen.

Ondanks dat Ewijk met 10 man stond, bleven ze goed druk zetten en konden het de mannen van RODA nog moeilijk maken. Na een mooie actie aan de linkerkant van debutant Bas Jacobs, gaf hij de bal op onbereikbare hoogte voor op Jelle Hock, die hem toch nog knap binnen werkte: 2-0 in de 32e minuut.

Ewijk ging hierdoor nog vrijer voetballen en een aantal minuten na de goal mocht Stan het veld weer in en stond Ewijk weer met 11 man. Danny en Casper waren samen terug in de as op het middenveld en dit was te zien. Zij zaten overal tussen en verlegde het spel mooi.
Hoewel iedereen dacht dat 2-0 de ruststand zou gaan worden, ging Ewijk in de 45e minuut nog een keer in de aanval. Na een mooie steekpass van Casper durfde de keeper van RODA niet uit te komen terwijl Bas Jacobs naar de bal ging. Laatstgenoemde tikte de bal mooi over de keeper heen, waardoor de bal in het doel ging: 3-0. Dit was ook gelijk de ruststand.

In de rust gaf Danny aan het niveau niet meer aan te kunnen en liet zich wisselen voor Koen van der Hagt, wie nog wat goed te maken had van de vorige wedstrijd tegen SCP. Bij RODA kwam eindelijk Luc Janssen (het neefje van) erin voor wat meer strijdt en om te laten zien dat er toch nog wat te halen viel voor RODA.

De 2e helft was voor de toeschouwers helaas minder indrukwekkend. Ewijk liet zich terugzakken en liet het balletje rondgaan met hier en daar een kansje. Toch zaten er voor RODA ook wat kansen bij. Zo stuitte Joost Gerrits en d’n Dobbel telkens op “de schrik van RODA” Davey Vogel.

Het is niet het seizoen van de scheidsrechters voor Ewijk 2. Nadat ze al enkele keren erg benadeeld zijn bij uit- en thuiswedstrijden werd er vandaag weer twee keer onnodig een gele kaart gegeven. Ook werd Bas Jacobs onderuitgehaald door de keeper waardoor er een 100% scoringskans werd ontnomen. Helaas zag de scheidsrechter hier geen penalty in.
Ook vanaf de bank werd gezien dat de 2e helft voor de supporters minder leuk was, dus werd voorin een frisse kracht ingebracht: Sjoerd “Johan” Jansen. Hij kwam erin voor Bas Jacobs, die een publiekswissel kreeg. Hierdoor kwam Sjoerd “Johan” Jansen in de spits te lopen. Na 17,5 seconde in het veld, liep Johan door op de keeper en kreeg hiervoor een gele kaart. Weer stond Ewijk met een man minder maar nog steeds kon RODA geen potten breken. Luc Janssen liep voor RODA nog een paar keer goed door maar de spitsen van RODA verzaakte om de ballen af te maken.
Eenmaal weer terug in het veld, kreeg Johan toch nog een grote kans na een prachtige actie van Kees van Koolwijk. Johan zag geen andere mogelijkheid om deze, met zijn altijd fenomenale buitenkantje rechts, in rechterhoek te krullen. De bal rolde echter met 0,0001 km/u tevergeefs naast de goal. Dit was ook het slotakkoord van de wedstrijd en zo behaalde Ewijk 2 een terechte 3-0 overwinning.

Na een aantal slechte wedstrijden van Ewijk 2 liet het leuke stelleke zien toch nog te kunnen voetballen en zijn de drie punten in Ewijk gebleven.