Mika As

Blauw Wit JO19-1

EWIJK JO19-1 KAMPIOEN!

🧡🖤 EWIJK JO19-1 KAMPIOEN! 🧡🖤

Zaterdag 25 mei jl. heeft Ewijk JO19-1 zich tot kampioen gekroond van de 1e klasse. Na een 1-3 overwinning bij SCE, zijn de jongens tijden het debuutjaar in de 1e klasse gelijk kampioen geworden. Een ongekend goede prestatie. Van harte gefeliciteerd!

Ewijk JO19-1 op drempel van kampioenschap in 1e klasse na zege op Blauw Wit: 7-2

Op deze prachtige zaterdagmiddag moest Ewijk JO 19-1, thuis tegen Blauw Wit. Dit team staat onderaan, heeft individueel een aantal leuke spelers maar weet dat nog niet als teamprestatie om te zetten. Ewijk kreeg vorige week bij de Rukmussen een ongenadig pak slaag. Een koploper onwaardig, zodat door de winst van Spero die ploeg meteen de grootste titelkandidaat werd 2 speelrondes voor het einde. Zij wisten wel te winnen en zo boven aan te komen in de stand.

Ewijk begon met volledig eigen team: Tom Sanders in de goal, Jantje van Gemert links back. Dennis en Koen van de Brant centraal, mede door het uitvallen in de warming up van Mika. Lukas Peters die weer terug is na een lange knieblessure begon als rechtsback. Op het middenveld Luke Klaasen, Bart Geurts en Martin Verploegen. Joep Boerakker Bas Jacobs en Sil Bredewout vormden de voorhoede. Op de bank de geblesseerde Mika van As, Pim Mahu en Ties Sanders die vanuit de B1 aanwezig was voor noodgevallen.

Het begin was wat onrustig en Blauw Wit was wat beter aan de bal. Toch wist Bas Jacobs in het begin al een aantal keren aan zijn direct tegenstander te ontsnappen. Helaas vertrok hij een paar keer uit buitenspel en had verderop in de 1e helft de vlagger uit Nijmegen steeds meer last van de zon want de vlag ging wel erg snel omhoog. Het team uitje van Blauw Wit had er schijnbaar flink ingehakt want er haakten gaandeweg de wedstrijd wat spelers af. Ewijk was sterker, had ook een aantal mooie aanvallen, maar wist in die fase nog niet te scoren.

Ewijk opende na een klein kwartier dan toch de score, maar de gelijkmaker van Blauw Wit volgde al gauw. Na de 2-1 en 3-1 leek Ewijk de wedstrijd al snel onder controle te gaan krijgen. Ondank de voorsprong werden er al een aantal goede mogelijkheden om zeep geholpen. Toch werd het voor rust nog 3-2, een snelle omschakeling was de Ewijk middenvelders te machtig en Blauw Wit maakte er weer een wedstrijd van. Ewijk leek kwetsbaar achterin doordat het middenveld zich te gemakkelijk weg liet zetten en de verdedigers te weinig kordaat in de duels waren.

De rust kwam met een kleine voorsprong en trainer Theo Glaap toog samen met zijn leiders dhr.Logister en Klaassen naar de kleedkamer om de mannen met een paar tips scherp te krijgen na de rust.

Na rust werd het eigenlijk nooit meer een wedstrijd. Ewijk was oppermachtig, maar enorm slordig voor de goal. De meest fraaie mogelijkheden werden vanaf een meter voor de goal breed gelegd naar spelers die nog beter stonden, tegen de keeper aangeschoten of wild over geknald. Toch werd er nog 4 keer gescoord. Zo eindigde de wedstrijd met 7-2 en Blauw Wit met 9 man als gevolg van het uitvallen van meer spelers dan beschikbare wissels.

Onder het genot van een drankje werd vervolgens op het terras met een schuin oog naar Opheusden gekeken waar DFS tegen Spero aantrad. Gezien de moeizame wedstrijd die Ewijk daar speelde werd er stiekem gehoopt op een stuntje van de thuisploeg. Tegen 16.45 kwam het nieuws door dat die wedstrijd met 3-3 was geëindigd. Ewijk JO 1901 komt door dat resultaat weer boven aan op in de 1e klasse!

Volgende week treedt Ewijk aan voor de beslissende, laatste, wedstrijd bij SCE, een taaie tegenstander. Bij elk ander resultaat dan winst gaat of Spero dan wel Brakkenstein mogelijk met de buit aan de haal. Aanvang SCE –Ewijk om 12.30 uur in Lindenholt. Ewijk JO19-1 rekent op veel steun uit Ewijk.