vv Ewijk 1

Senioren

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
datum
thuis
uit
uitslag
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Trekvogels
16
35
2
Rood Wit
15
28
3
Brakkenstein
15
26
4
vv Ewijk
14
25
5
Blauw Wit
14
25
6
HAVO
15
23
7
DVOL
14
21
8
Groesbeekse Boys
14
21
9
Germania
16
21
10
Beuningse Boys
13
20
11
Hapse Boys
13
16
12
Vitesse'08
15
5
13
Estria 1
14
1

Ewijk legt Germania over de knie met ruime 3-1 winst

Nadat Ewijk twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen Vitesse ’08 met 4-1 opvallend gemakkelijk naar zich toe trok, werd er vorige week een rustpauze door de KNVB ingelast met het oog op de storm die Nederland teisterde.

Zondag werd er wel gevoetbald, maar was er toch ook een behoorlijke windkracht 6 die dwars over het veld stond. Daarmee wel van invloed op het spel, maar niet leidend tot een specifiek voordeel in de wedstrijd zelf.

De mannen van Bram Remkes hadden één mutatie in de opstelling: Rick Verploegen keerde terug op rechtsback, Luuk Reuvers schoof door naar links om de afwezige Jordy Poppelier op te vangen. Ewijk begon stormachtig en al na 2 minuten passeerde Tom Diebels de keeper van Germania met een bekeken schuiver: 1-0. Een mooie opsteker voor de oranje zwarte equipe: een scenario als in de uitwedstrijd leek voor de hand te liggen. Germania kreeg de bal, schoof deze zorgvuldig op en neer, maar kwam nimmer dreigend tot kansen. Ewijk counterde er regelmatig goed onderuit en kwam al snel tot meer kansen via Sjoerd van der Hagt en Brian de Groot. Achterin stond het uitstekend en Sander Leenders en Kai Thomassen kwamen regelmatig met goede intercepties gevolgd door lange ballen die splijtende openingen werden. Na een half uur veranderde dat beeld. De aanleiding zat in een opstootje, waar de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Blok niet veel mee kon.

Daarna kreeg Ewijk ineens zelf meer moeite met Germania en voetbalde niet meer genoeg mee. Het tegenhouden ging ineens ook wat moeizamer en er werden wat gemakkelijke vrije trappen rondom de 16 weggeven. In de 39e minuut kwam via een prachtige vrije trap dan ook de terechte 1-1- op het bord.

Iedereen kon even uit de wind aan de koffie in de rust, maar daarna nam Ewijk het initiatief weer over. Eerst kwam Brian de Groot goed door, maar kon de kans net niet verzilverd worden. Even later goed doorzetten van Rick Verploegen, wiens inzet door Brian net niet afgerond kon worden. Germania verviel in de oude fouten en was vooral druk met commentaar op de scheidsrechter en tegenstanders. De ploeg kwam helemaal niet meer tot voetballen en Ewijk was de betere ploeg ,waarbij het wachten was op de voorsprong. Die kwam er na een klein uur, een inzet in de 16 werd door de verdediger met de hand verwerkt en de bal ging terecht op de stip. Tom Diebels legde aan voor zijn 2e van de middag en zo stond het 2-1.

In korte tijd veel blessures en wisselingen. Guus Derks werd vervangen door Max Wattenberg, die al snel de 3e op de schoen had uit een corner maar woest over de bal maaide. Vlak daarna een grote kans als de sterk spelende Brian de Groot onreglementair wordt gestopt door een verdediger. De scheids was coulant (een 2e gele kaart had gekund) maar de vrij trap leverde niets op.

Toch viel de 3-1 ook al snel. Na een mooie solo en prachtig bekeken binnenschuiven door Sjoerd van der Hagt was de wedstrijd ook gelijk beslist. Meteen daarna bijna ook nog de 4-1 als de terug gekopte bal door de keeper in tweeën net achter de lijn wordt verwerkt. Helaas hadden de grens- en scheidsrechter niet het goede beeld om de treffer te kunnen toekennen.

Bas Jacobs kwam Tom Diebels aflossen maar tot verandering van de stand leidde dat niet meer: 3-1.

Ewijk mag tevreden zijn. Een goede overwinning op een redelijke tegenstander zonder echt in de problemen te zijn geweest. Na de carnaval gaat Ewijk inhalen bij Rood Wit, aanvang 14.00 uur. De mannen van Ewijk kijken naar boven: de 2e plaats is slechts een puntje weg, maar om daar te blijven bivakkeren is een resultaat wel gewenst.

Ewijk 1 met 3-2 onderuit bij Blauw Wit in eerste wedstrijd van 2020

Ewijk mocht deze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar aftrappen bij Blauw Wit uit Nijmegen.

Het weer was heerlijk en met een lekker zonnetje op een prachtig kunstgrasveld leken alle ingrediënten aanwezig voor een lekkere pot. Ewijk trad aan zonder Kay Thomassen, die door Lars van de Coolwijk werd vervangen. Ewijk startte goed en was na 10 minuten als eerste gevaarlijk door een schot van Sjoerd van de Hagt na een mooie aanval. Tot dan toe was Blauw Wit nog niet voor de Ewijk goal geweest, maar dat was 5 minuten later wel anders. Met een messcherpe pass door het midden kwam de spits ineens volledig vrij voor keeper Jan Cobussen die echter bekwaam redde op zijn inzet.

Nadat een goede voorzet van Sjoerd van der Hagt, mooi werd afgelegd door Tom Diebels, maar net niet door Brian de Groot tot doelpunt kon worden bekroond, was het even later wel raak. Een voorzet van Sjoerd van der Hagt werd door Patrick Tromp keurig afgemaakt, een verdiende 0-1 stond daarmee op het bord. In de volgende fase was Blauw Wit direct gevaarlijk. Ewijk werkte onrustig weg en de inzetten uit corners en aanvallen leverden al snel enkele hectische momenten op. Blauw Wit riep alleen wel erg gauw om penalty’s terwijl de bal werd gespeeld. Gelukkig bleef scheidsrechter van dienst dhr. Van Zuijlen dicht op het spel en leidde bekwaam. In de omschakeling kwam Ewijk nog eens gevaarlijk door maar een schot van Sjoerd van der Hagt zeilde over. In de 33e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het bord. Niet voor het eerst, en zeker niet voor het laatst deze middag, werd een actie opgezet door de uitstekend spelende Joep Martens op het middenveld, uiteindelijk tot doelpunt bekroond.

In de laatste fase voor de rust was het spel onderhoudend, maar niet goed. Beide teams kregen nog enkele kleine mogelijkheden de stand te veranderen, maar slaagden daar niet in. 1-1 was dus de terechte ruststand.

Meteen na rust een eerste wissel bij Ewijk waar Patrick Tromp door Max Wattenberg werd vervangen. Blauw Wit mocht daarna de eerste kans noteren, gevolgd door een goede mogelijkheid voor Ewijk waar Tom Diebels wellicht sneller Sjoerd van der Hagt had kunnen inspelen, maar nu liep de actie ongelukkig dood.

Na ca. 10 minuten 2 cruciale momenten in korte tijd, eerst werd in de 16 meter Tom Diebels met 2 handen vastgehouden en zo van scoren afgehouden. De overduidelijke penalty werd niet gegeven, maar een minuutje later, bij een onoverzichtelijke situatie aan de andere kant wel op de stip gelegd. Dat buitenkansje werd door de blauw witten uitgepakt en Ewijk moest nu in de achtervolging. In die periode had Ewijk veel moeite met de gebroeders Martens op het middenveld die het Ewijk moeilijk maakten. Ewijk had, behoudens een vrije trap van Sjoerd van der Hagt welke nog net door de keeper kon worden gekeerd, weinig kansen. De 3-1 na een prachtige aanval, was een mooie bekroning voor het betere spel van de Nijmegenaren in die fase.

Ewijk wisselde aanvallend, eerst verliet Jordy Poppelier het veld voor Bas Jacobs en vlak voor tijd kwam Dennis Logister voor Guus Derks. Door de wissels van de gebroeders Martens aan Blauw Wit zijde was duidelijk waar het verschil zat aangezien Blauw Wit daarna niets meer in de melk te brokkelen had. Ewijk kreeg via de snelheid van Bas Jacobs wel 3 uitgelezen kansen maar de laatste pass of het afwerken waren net niet goed genoeg. Vlak voor tijd dan toch nog een, makkelijke, penalty voor Ewijk, welke door Sjoerd van der Hagt feilloos werd binnen geschoten: 3-2.

De resterende tijd voor de mannen van Bram Remkes was echter te kort om ook nog de gelijkmaker te kunnen binnenwerken zodat met een terechte, maar dan toch ook weer niet zo nodige nederlaag, werd afgesloten.

A.s. zondag mag Ewijk thuis proberen tegen Vitesse 08 uit Gennep de punten aan de Blatenplak te houden. Een belangrijke wedstrijd voor oranje zwarten die dan ook op uw aller steun hopen, als om 14.30 wordt afgetrapt.

Ewijk sluit 2019 af op een 4e plaats, na een gelijkspel tegen DVOL

De laatste wedstrijd voor de winterstop bracht ons DVOL op het programma.

De Lentenaren waren het seizoen goed begonnen, kregen net als Ewijk een terugval, maar versloegen vorige week wel koploper Brakkenstein. De ploeg staat op een 9e plaats alhoewel het verschil met Ewijk als nummer 4, slechts 4 punten bedraagt.

Ewijk heeft na de 2 zeges in de laatste wedstrijden weer wat lucht gekregen, maar wil tegelijkertijd niet verliezen om DVOL op afstand te houden. De wedstrijd werd gespeeld in een troosteloze ambiance. Bewolkt, koud, wat regen zo nu en dan en te weinig publiek. Ewijk speelde met een vergelijkbare opstelling als de week ervoor. Ook de bank kon weer goed worden gevuld aangezien het tweede elftal vrij was dit weekeinde.

We gaan het verslag over de wedstrijd kort houden. Het voetbal had geen hoge amusementswaarde. De trainer omschreef het achteraf als een tactische wedstrijd. Dat klopt, maar dan nog steeds was de conclusie dat we daar als toeschouwers niet warm van waren geworden. Er waren hoegenaamd geen kansen te noteren, aan beide kanten overigens. Ewijk was er na een aanval dichtbij nadat Tom Diebels en Brian de Groot Sjoerd van der Hagt een mogelijkheid boden. Maar al glijdend kon hij net niet binnenwerken. Ook DVOL mocht welgeteld een kansje noteren.

De inzet was prima van beide kanten, enige minpunt was wel de continu stroom van kritiek vanaf de DVOL bank. Op elke overtreding, op elk fluitsignaal van de scheidsrechter werd er door ca. 5 man tegelijk opgesprongen en geschreeuwd, meestal om een kaart. In de 2e helft was de beste man het een keer zat en stuurde een van de begeleiders terecht weg. Sportiviteit begint op de bank qua uitstraling en daar valt dus nog wel wat te winnen bij de Rood Witten.

 Resultaat kon uiteindelijk dan ook alleen maar 0-0 zijn, de enige juiste uitslag deze middag.

Het tussenrapport voor Ewijk halverwege is prima.

Als debutant in de 3e klasse, met het afscheid van 2 sterkhouders in de vorm van Koen de Waal en Tim van de Mortel, is een 4e plek een keurig resultaat. Met niet altijd even goed voetbal maar wel altijd met goede inzet en mentaliteit.

Er is maar een zorg en dat is de enorme middenmoot in deze klasse. Die begint op de 2e plek en eindigt met de nacompetitie plaatsen. Het lijkt er op dat Vitesse 08 en Estria zekere degradanten/nacompetitie clubs zijn. Er van uitgaand dat Hapse Boys de inhaalwedstrijd tegen Vitesse een resultaat haalt, staat Ewijk slechts 4 punten los van die laatste “te vergeven “nacompetitie plaats.

Maar als Ewijk echter blijft doen wat tot nu toe is gedaan komt het goed. Hard werken, compact voetballen en de kansen die er altijd komen zo af en toe eens benutten.

Op 26 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij Blauw Wit in Nijmegen, aanvang 14.00 uur

Fijne feestdagen!

Ewijk 1 bindt ook Estria aan de zegekar: 3-0

Estria is voor Ewijk een van de grote onbekenden in deze competitie. Afkomstig uit de regio Zuid maken zij na het kampioenschap in de 4e klasse een zeer moeizaam jaar door. Met slechts éen punt en 4 doelpunten voor is wel duidelijk waar het probleem van deze formatie zit.

Ewijk was deze week vooral nog bezig met de wedstrijd, en nasleep, van de wedstrijd bij Beuningse Boys. Nu de laatste rookwolken vanuit Beuningen zijn opgetrokken kan iedereen zich daar vanaf nu weer bezighouden met directe handhaving. Wij verheugen ons nu al op 10 mei als de Boys naar Ewijk komen.

Ewijk wist dat het beter moest dan tegen Beuningse Boys een week eerder. Trainer Bram Remkes had een wel erg volle reservebank, en met Max Wattenberg, Brian de Groot, Lars van de Coolwijk, Rick Verploegen, Dennis Logister en Pim Mahu zaten daar ook niet de minsten. In het basiselftal maar één wijziging, Sjoerd van der Hagt startte voorin vanaf het begin. Ewijk deed in de beginfase wat het moest doen, er werd meer gecombineerd, vooral meer over de grond gevoetbald met gebruikmaking van het middenveld en al gauw werd zo duidelijk hoe de krachtsverschillen lagen. Estria groepeerde zich op eigen helft, maakte de ruimtes klein en liet Ewijk de bal. Ewijk leek daar na 5 minuten al door heen te prikken met een doelpunt van Tom Diebels maar de uitstekend leidende scheidsrechter van dienst dhr. Blok had het duwen van Bas Jacobs goed gezien. Na een klein kwartier een vlotte combinatie via Guus Derks naar Tom Diebels, diens voorzet op Bas Jacobs kon alleen glijdend worden bereikt waardoor de bal over ging. Wat later goed doorjagen van Sjoerd van der Hagt, diens voorzet had afgemaakt mogen worden door Tom Diebels maar dat gebeurde niet. Voor de rust had Ewijk zeker al met 3-0 voor mogen staan qua kansen. De aanvallende rushes van Sjoerd van der Hagt waren een constante plaag voor de rechtsback die een moeilijke middag speelde en direct na rust uit zijn lijden werd verlost. Maar het lukte allemaal nog niet in de afronding, en waar is waar, de keeper van Estria stond een aardige wedstrijd te keepen. Rust dus met een 0-0 stand waarbij het spel wel het vertrouwen gaf dat die goal er nog wel ging komen. Maar dat dachten ze in Beuningen vorige week ook…

Na rust eenzelfde spelbeeld: Ewijk drong aan, Estria ging terug en kwam voetballend niet over de middenlijn. Al gauw joeg Tom Diebels na een goede actie de bal vanaf rechts in het zijnet. Na 53 minuten was het wel raak. Het middenveld wat vandaag voetballend meer in het spel betrokken was opende via Bas Loeffen een aanval op Bas Jacobs. Diens voorzet om de keeper heen maakte het afronden voor Tom Diebels een koud kunstje: 1-0. Na een uur loste Brian de Groot Bas Jacobs af. Even later gevolgd door de wissel van Max Wattenberg voor Patrick Tromp.

In de 74e minuut de eerste en enige mogelijkheid van de middag voor Estria. Vanaf links een kans om te schieten maar het schot ging hoog over. In de laatste 10 minuten besliste Ewijk het duel juist toen Estria voorin meer druk wilde zetten.

Eerst door een snelle ingooi van Brian de Groot op Tom Diebels. Die passeerde de keeper en stelde met zijn inzet Sjoerd van der Hagt in staat de 2-0 binnen te werken. 2 Minuten later gaat Brian de Groot, die sterk inviel, goed door en stelt met een voorzet Sjoerd in staat om zijn 2e van de middag binnen te schieten: 3-0

Dat werd ook de eindstand deze koude middag. Ewijk liet bij vlagen goed voetbal zien met verzorgd spel. Met 18 punten en nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop tegen DVOL,16 december 14.30 uur, staat de ploeg er uitstekend voor. De voorsprong op de veilige plekken is gegroeid en dat in combinatie met het spel en getoonde felheid in het team maakt duidelijk dat Ewijk zich snel veilig moet kunnen spelen dit jaar.

Ewijk 1 steelt lekkere punten bij Beuningse Boys: 0-1

Nog nooit werd er door eerste elftallen van deze clubs in competitieverband gestreden. Beuningen bivakkeert de laatste jaren in de 3e klasse, waar Ewijk dit jaar voor het eerst acteert. Een speciale derby omdat Beuningse Boys als 2e voetbalvereniging in Ewijk leek te komen spelen, waardoor zelfs de gemeente grens moest worden omgelegd om de clubnaam Beuningse Boys waarheid te laten blijven. De oranje mars toonde aan dat het met het derby gevoel in Ewijk wel goed zat. De oranje shawls en rookbommen waren duidelijk in de meerderheid op het sportpark van de Boys.

Na een minuut niet voetballen om de maatschappelijke discussie omtrent racisme op de kaart te krijgen kon er echt worden afgetrapt.

Beuningen heeft een geweldig potentieel aan voetballers met een mix van zowel jeugd als ervaring, maar staat in de stand onder Ewijk, op een nacompetitieplaats. Daarbij opgemerkt dat op de onderste 2 ploegen na alle teams kort bij elkaar staan. Ewijk was na de 5 nederlagen op rij hard toe aan een resultaat, Beuningen moest winnen om onderin wat weg te komen.

Het begin was flitsend, Beuningen kon al na een goede minuut voor het eerst doeltreffend zijn na een rare bal door het midden, maar er werd niet voor het laatst die middag, over gemikt.

Daarna was het in 2 minuten aan allebei de kanten raak, beide momenten werden wegens buitenspel echter afgefloten. Ewijk had daarna een lastige middag. Natuurlijk kon Beuningen meer voetbal op de mat leggen, maar ook de wapens van Ewijk zelf bleven in de eerste helft te veel achterwege. Op de enorme strijdlust van Brian de Groot na, oogde het team mak en vooral slordig. En was het keeper Jan Cobussen die alle zeilen moest bijzetten om goals te voorkomen. Dat deed hij met verve waarbij spits Glenn Muller van Beuningen ook nog weleens na zal denken wat er allemaal misging zondagmiddag. Hij kreeg zeker 5 uitgelezen 100% kansen in de wedstrijd om de score te openen maar grossierde in ballen naast en over of inzetten die door Jan Cobussen konden worden gered. En waar Beuningen in de eerste helft alleraardigst speelde, maar niet tot scoren kwam, worstelde Ewijk vooral met zichzelf. De ballen kwamen niet aan, er werd gelopen met de bal waar je dat beter niet kunt doen en de bal 3x naar elkaar spelen bleek al een te grote opgave.

Rust dus met 0-0 waar Ewijk blij mee mocht zijn. Aan de andere kant, het was nog steeds gelijk dus een resultaat lag binnen de mogelijkheden.

 Na rust het eerste kwartier een zelfde spelbeeld. Beuningen speelde prima tot aan de goal, waar het afronden steeds niet lukte. Jan Cobussen toonde zijn kwaliteiten wederom met een aantal prima safes. Daarbij ging linksbuiten Twan Arnts ook mee in kansen missende malaise bij de Beuningenaren. De oranje zwarten onder leiding van trainer Bram Remkes werkten nu hard zonder dat het goed werd. Ewijk wisselde en bracht Sjoerd van der Hagt voor Bas Jacobs. Die wissel pakte goed uit want Sjoerd slaagde er in meer rust te brengen door de bal voorin beter vast te houden. Dreigend werd het echter nog niet want de schoten die Ewijk produceerde landden bijna op het hockeyveld.

Met de wissels van Dennis Logister en Max Wattenberg voor Bas Loeffen en Patrick Tromp kwam Ewijk iets aanvallender voor de dag. Beuningen speelde in die fase ook al lang niet meer goed voetbal want ging ook steeds vaker de lange bal hanteren. Wel kwamen ze nog een keer tot een doelpoging door een schot van  links back Arvid Daniëls welke  ternauwernood door keeper Jan Cobussen  kon worden gekeerd.

Zo leek het op een 0-0 af te stevenen. Simpelweg omdat wel duidelijk was dat Beuningen deze dag niet ging scoren en Ewijk niet bij machte leek tot een echte fatsoenlijke doelpoging te komen. Maar een derby blijft een strijd tot de letterlijk laatste seconde. Zo kreeg Ewijk in blessuretijd nog een vrije trap welke door Kay Thomassen werd voorgezet en daar door Dennis Logister zomaar tot doelpunt werd gepromoveerd. Direct daarna floot scheidsrechter Rutten af, waarmee Ewijk de 3 punten mee naar huis nam. Onterecht wellicht, maar je moet scoren om te winnen. Het afsluitende feestje in kantine van Beuningen toonde aan dat Ewijk de 3e helft moeiteloos naar zich toe trok ondanks de vroege kantine sluiting.

A.s. zondag 14.30 uur de belangrijke wedstrijd tegen Estria. Met een overwinning kunnen deze 3 punten nog meer glans mee worden gegeven.