vv Ewijk 1

Senioren

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
24 oktober
14:00
VDZ 1
vv Ewijk 1
T.F. (Tom) Schenk
meer info
31 oktober
14:30
vv Ewijk 1
DVOL 1
A.R. (Adrie) van der Beek
meer info
07 november
14:00
GVA 1
vv Ewijk 1
meer info
14 november
14:00
Arnhemse Boys Schuytgraaf 1
vv Ewijk 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
17 oktober
vv Ewijk 1
RKSV Driel 1
3 - 2
10 oktober
RODA '28 1
vv Ewijk 1
3 - 2
03 oktober
Brakkenstein 1
vv Ewijk 1
4 - 1
26 september
vv Ewijk 1
Trekvogels 1
0 - 3
19 september
SCD '33 1
vv Ewijk 1
1 - 2
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Trekvogels 1
3
7
2
Brakkenstein 1
3
7
3
VDZ 1
3
7
4
RKTVC 1
4
7
5
vv Ewijk 1
4
7
6
Blauw Wit 1
3
6
7
GVA 1
3
6
8
HAVO 1
4
6
9
Eldenia 1
3
3
10
RODA '28 1
4
3
11
DVOL 1
2
2
12
RKSV Driel 1
4
2
13
Beuningse Boys 1
3
1
14
Arnhemse Boys Schuytgraaf 1
3
0

Ewijk met slechte seizoenstart direct onder de streep

Het 1e elftal onder leiding van Bram Remkes beleefde al een matige voorbereiding die zich kenmerkte door diverse blessures, late vakanties en bekerwedstrijden tegen 4e en 5e klassers.  Die overigens alle drie met wat kunst en vliegwerk nog wel winnend werden afgesloten.

Maar toen het er in de competitie echt om ging werd Ewijk vakkundig afgeschminkt.

Een nederlaag tegen Trekvogels die veel zwaarder had kunnen uitvallen als de Trekvogels door hadden gehaald. Daarna een terechte nederlaag tegen Brakkenstein waarin Ewijk wel wat creëerde maar vooral in de achtervolging moest. De hoop was er dat beide verliespartijen mogelijk ook kwamen doordat de tegenstanders als kampioenskandidaten mochten worden gezien.

Toch bleek zondag al dat die beide ploegen punten verspeelden en met name het gelijkspel van Driel tegen Brakkenstein (!) voor komend weekend alvast een waarschuwing mag zijn.

Een wedstrijd tegen Winssen, ook met 0 punten onderaan bungelend, was dus een belangrijk meetpunt. Door ook hier tegen een nederlaag aan te lopen is duidelijk dat Ewijk vol aan de bak zal moeten om uit de degradatiezorgen te komen.

Een nederlaag tegen RODA die niet terecht was maar daar gaat het in derby’s niet om. Ewijk kwam 2x voor en met name de fase na de 1-2 had meer overtuigend moeten zijn  om winnend van het veld te gaan.

Nu bleef het bij één makkelijke en één onterechte afgevlagde mogelijkheid voor Ewijk in de omschakeling. Die laatste was wel erg zuur en erg onterecht gevlagd. Voor de rest zakten de oranje zwarten te veel terug. Aangezien Ewijk niet al te handig met de wisselmomenten was omgegaan waren de mogelijkheden om met wissels het spelbeeld te beïnvloed weg en moest lijdzaam worden toegekeken in de slotfase.

Roda kreeg dus het initiatief in de schoot geworpen en dat was niet handig gezien de gedachte die ze na de achterstand had opgepikt: bal erin gooien en hopen op de kluts.

Die klutsmomenten kwamen er twee stuks. Bij de eerste werd een weggewerkte bal opnieuw ingeschoten en van richting veranderd waardoor de 2-2 op het bord kwam. Bij de 3-2 net voor tijd werd een verre ingooi niet goed verwerkt en pardoes tot doelpunt gepromoveerd.

Kortom een slechte seizoen opening en dus moet alle hens aan dek de komende weken om dit als groep met elkaar om te buigen om tot betere resultaten te komen.

Ewijk pakt 2e zege op rij en bindt ook Driel aan de zegekar

Na de winst vuit bij Eldenia traden de oranje zwarten, onder leiding van trainer Bram Remkes op de eigen Blatenplak aan tegen Driel. Die ploeg heeft 2 verdienstelijke gelijke spelen tegen niet de minsten, Trekvogels en Brakkenstein.  Maar verloor wel van het verassende GVA thuis.

Ewijk moest één wijziging doorvoeren i.v.m. afwezigheid van een der spelers. Achterin dezelfde samenstelling met Jan Cobussen in de goal, Lars van de Coolwijk, Sander Leenders en Jordy Poppelier. Op het middenveld 2 controleurs met Max Wattenberg en Sil Bredewout en op de flanken Luuk Könnings en Brian de Groot. Dennis Logister in de punt met voor hem de 2 spitsen Tom Diebels en Bas Jacobs.

Zonder toeschouwers óp het sportcomplex, maar wel met veel toeschouwers buiten de hekken, werd er 14.30 uur afgetrapt. Driel schoot uit de startblokken en zo was er al na 2 minuten een goede voorzet waar Lars van de Coolwijk nog net weg kon werken voor een van de inkomende spitsen af kon ronden. Uit de tegenstoot het eerste gevaar van Ewijk zijde na een actie van Dennis Logister die Bas Jacobs een mooie kans bood. Ewijk bleef de betere ploeg daarna. Het had weinig moeite op het middenveld en verdediging om Driel onschadelijk te houden. Zelf kwam de ploeg in de eerste helft een aantal keren goed door. In de 19e minuut een mooie pass van Tom Diebels op Brian de Groot. Voorzet op maat maar Bas Jacobs mikt net naast. Een paar minuten later komt Bas in een mooie positie voor de goal maar deze poging strandt met een vlagsignaal welke niet terecht lijkt. Nog geen minuut later een mooie kans voor Tom Diebels maar de controle om tot een schot te komen duurt te lang.

Ewijk doet zichzelf tekort door nog steeds op 0-0 te staan na 3 honderd procent kansen te missen. Driel had zich een hele tijd niet meer voor de goal getoond maar toch was het na 37 minuten bijna 0-1: de spits draait behendig weg en schiet ineens, Jan Cobussen tikt de bal vakkundig over de lat.  Meteen volgt Driel met een volgende aanval welke door Sil Bredewout goed wordt onderbroken. Zijn goede pass op de vleugel zet Tom Diebels aan het werk. Het onterechte vlagsignaal wordt door de scheidsrechter weggewuifd. De voorzet van Tom bereikt Brian de Groot die beheerst 1-0 binnen werkt.  De rust breekt met 1-0 aan en heeft Ewijk zich ondanks de voorsprong wat te mager beloont.

Met een gesloten kantine wordt de koffie uit de achterbak geschonken en het bier vanaf de krat verdeeld. Het oranje zwarte clubgevoel kreeg zo weer een extra dimensie.

Na rust eerst hetzelfde spelbeeld. Meteen levert Brian de Groot een voorzet af welke door Bas Jacobs net over wordt gekopt. Even later een ietwat gelukkige interceptie voor Luuk Könnings die besluit voor te zetten waar wellicht meer inhad gezeten door zelf verder te lopen. De herkansing van die voorzet levert vervolgens een paar mooie passeer acties op van Bas Jacobs, maar geen doelpunt. Cas Thomassen en even later Danny Kuijpers komen voor Jordy Poppelier en Dennis Logister. Even later komt A junior Marijn Weijers in de spits voor Tom Diebels.

Driel creëert weinig uit het vele balbezit en komt niet verder dan een afgefloten scrimmage in de 16 vanwege hands, en een kopbal over. Maar gezien het feit dat het nog steeds maar 1-0 staat is de overwinning nog geen zekerheid voor Ewijk. Even later een mogelijkheid voor de rood witten uit Driel, welke wordt weggewerkt en in de tegenstoot een pass op Bas Jacobs die gaat de 16 in, om de keeper heen en wordt neergelegd. De penalty, anders eigenlijk altijd een zekerheid in “penaltybokaal” dorp Ewijk, wordt slordig ingeschoten en gestopt. Nog niet beslist dus... Na nog wat onrustige minuten een counter voor Ewijk waar Marijn Weijers knap met links de 2-0 binnenschiet in blessuretijd. Weer 3 punten voor Ewijk wat zich stevig in de middenmoot nestelt en, ondanks de verschillen in gespeelde wedstrijden, goed met spelerswisselingen lijkt om te kunnen gaan.

Ewijk pakt bij Eldenia de eerste volle winst: 0-1

In een troosteloze ambiance op het sportpark in Elden trad Ewijk voor het eerst in de 2e corona golf aan zonder publiek. Op een paar verdwaalde Bosjesmannen na (we zagen er zowel van Eldenia als Ewijk zijde) mocht er geen publiek aanwezig zijn. In een voor Ewijk zwaar weekje voor alles wat met gezondheid te maken heeft, trad de oranje zwarte formatie van Bram Remkes met wat wijzigingen aan. Achterin schoof Jordy Poppelier een linie terug, net zoals Luuk Könning dat deed naar het middenveld toe. Daarmee kwam er een plaatsje vrij voor Bas Jacobs die weer eens in de basis mocht beginnen.

Het begin was voor Eldenia dat graag en lang de bal had. Via veel geschuif werd getracht bewegende middenvelders te lanceren maar de verdediging met naast Jordy Poppelier, Sander Leenders en Lars van de Coolwijk gaf geen krimp. En als de boel onverhoopt toch eens verder kwam stond Jan Cobussen op de goede plek om redding te brengen.

Ewijk zelf kwam pas na een kwartier uit de schulp gekropen en kwam er via Luuk Reuvers en Max Wattenberg een paar keer uit. Via Dennis Logister werd getracht dan de aansluiting naar beide spitsen, Bas Jacobs en Tom Diebels te bereiken. Die de veelvuldig opkomende Brian de Groot of Luuk Könnings dan konden lanceren. Toch ging dat in de eerste helft nog wat moeizaam. Ook Eldenia had moeite tot kansen te komen en kwam slechts een keer gevaarlijk door. De opbouw van Ewijk leidde tot balverlies en via de combinatie kon de spits van de zwart-witten zomaar aanleggen voor de 1-0. Om onverklaarbare reden ging de bal hard naast en kwam Ewijk goed weg. De rust werd bereikt met 0-0.

Na de rust stond de wind wat harder dwars over het veld. Geen echt voordeel voor een der ploegen maar het bemoeilijkte wel het spel. Meteen na rust een grote mogelijkheid voor Eldenia. Via de combinatie komt de spits vrij naar het doel van Ewijk toe. Keeper Jan Cobussen dwingt hem de hoek in, maar wordt voorbij gespeeld. De hoek was lastig genoeg want afwerken bleek niet meer zo eenvoudig getuige het schot naast.

Ewijk kwam er nu wel vaker uit. Soms werden de spitsen goed bereikt ofwel door een individuele actie, dan wel de tomeloze inzet van Luuk Könnings en Brian de Groot leidde diverse mogelijkheden in. Voor de goal was het nog niet scherp genoeg zodat de stand vooralsnog 0-0 bleef. Daar kwam na 63 minuten verandering in. Goede pass van Sander Leenders op Luuk Könnings die Bas Jacobs in de stelling bracht. Zijn voorzet werd na een lange loop actie van Brian de Groot binnengeschoven 0-1.

Danny Kuijpers kwam nu voor de moegestreden Max Wattenberg. Eldenia had ongetwijfeld allerlei plannen maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de kansen voor Ewijk waren. Regelmatig kwam Ewijk er snel en goed uit. Maar helaas, afwerking, laatste pass, of foute keuzes leidden niet tot meer doelpunten. Eldenia creëerde nauwelijks iets, behalve een vlammend schot wat deer Jan Cobussen uit de goal werd geranseld. Sil Bredewout kwam Dennis Logister in de slotfase vervangen. Een extra slot op de deur om de stroom aan extra aanvallers te beteugelen. Dat lukte goed, Ewijk kwam er zelfs nog een keer goed uit, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel.

Na goed 95 minuten kwam er een eind aan de wedstrijd en had Ewijk de eerste, maar terechte, overwinning binnen. De weg naar boven lijkt ingezet door de Ewijkenaren die in de grote middenmoot terecht komen, en alweer boven RODA’28 en Beuningse Boys staan.

11 oktober treedt Ewijk aan tegen Driel om 14.30 uur. Helaas is ook die wedstrijd zonder publiek, maar de echte die hards kunnen wellicht wat op neer wandelen langs de Blatenplak, om een glimp op te vangen.

Ewijk pakt thuis tegen DVOL eerste puntje van het seizoen: 0-0

Vorige week ging Ewijk onderuit in Haalderen doordat het niet in staat was de kansen in de eerste helft te benutten, zondag was er in Ewijk echter een compleet andere wedstrijd te zien. Dat het wel eens minder enerverend kon zijn dan tegen HAVO, werd ingegeven door de wedstrijd die beide teams vorig jaar speelden. Toen was er een redelijke saaie 0-0 met weinig kansen. Ewijk miste zondag de geblesseerden Jesse Bredewout en Sjoerd van der Hagt.

In de eerste helft had Ewijk erg veel moeite met DVOL en dan met name op het middenveld. Er werd echter weinig gecreëerd door de voorwaartsen van DVOL ondanks dat ze veelvuldig balbezit hadden op het middenveld. De kort, maar prima leidende scheidsrechter Croesen had de wedstrijd onder controle en de teams gunden elkaar genoeg om dat mogelijk te maken. Ewijk probeerde het wel een aantal keren met snelle uitbraken maar de laatste pass kon net niet goed genoeg worden ingespeeld om echt gevaarlijk te worden.

In de 2e helft werd er door beide teams veel gewisseld, ten gevolge van blessures en tactische omzettingen van beide trainers. Zo kwam bij Ewijk Danny Kuypers voor de geblesseerde Cas Thomassen waardoor Jordy Poppelier een linie terugschoof. Ook Bas Jacobs kwam de aanval versterken en verving Luuk Könning die samen met Tom Diebels voorin streed. De paar keer dat mannen er goed doorheen speelden werden er door rood witten slimme overtredingen gemaakt. Die Ewijk alles bij elkaar toch 4 goede mogelijkheden vanaf 20-25 meter opleverden in de vorm van kansrijke vrije trappen, maar helaas geen doelpunten.

Ewijk kwam meer in het spel in die 2e helft maar moest bedacht blijven op de Lentse tegenstoten. De tandem op het middenveld met Dennis Logister, Luuk Reuvers en Max Wattenberg had het wat beter staan. Ewijk zelf creëerde een paar goede aanvallen via de rechterkant waar Brian de Groot weer ouderwets aan het bikkelen was. Dat leverde een aantal goede rushes op, maar de voorzetten kwamen net niet goed aan of werden goed verdedigd. Een goede steekpass bracht Bas Jacobs nog op een plek om een lobje te proberen over de keeper maar de bal kon net voor het over de lijn rollen worden weggewerkt.

Meestal had de verdediging deze middag toch goed grip op de Lentse aanvallers en stonden Cas Thomassen, later Jordy Poppelier, Sander Leenders en Lars van de Coolwijk hun mannetje. Desondanks kwam DVOL nog een keer door met een goed schot welke door Jan Cobussen wel kon worden tegengehouden maar niet geklemd. De inlopende aanvaller van DVOL schoot vervolgens over, maar stond ook al buitenspel.

Dat bleek uiteindelijk ook het laatste serieuze wapenfeit in deze wedstrijd. Ewijk haalt daarmee het eerste puntje binnen. Zal daar uiteindelijk tevreden mee moeten zijn, in de wetenschap dat het veldspel beter moet om overwinningen binnen te halen.

De eerste mogelijkheid daartoe is a.s. zondag als de oranje zwarten van Bram Remkes uit bij Eldenia mogen aantreden om 14.30 uur. Zal het daar onder de rook van Gelredome wel lukken?

Ewijk begint seizoen met verdiende én onnodige nederlaag in Haalderen: 4-2

Na het abrupt einde aan het vorig seizoen heeft Ewijk 1 een ware metamorfose ondergaan. 6 spelers zwaaiden af te weten Kay Thomassen, Patrick Tromp, Bas Loeffen, Guus Derks, Rick Verploegen en Thijs Hendriks. Daarmee verloor Ewijk veel ervaring. Dat levert natuurlijk weer kansen op voor anderen en in de bekerwedstrijden zagen we al een paar nieuwe gezichten hun kans pakken in het team van Bram Remkes.

Ewijk startte vandaag met Jan Cobussen in het doel. Achterin een blok van 3 met Sander Leenders, Lars van de Coolwijk en Jesse Bredewout. Het middenveld, waar Jordy Poppelier en Sjoerd van der Hagt ontbraken, werd gevormd door Cas Thomassen, Luuk Reuvers Max Wattenberg en Brian de Groot. Met Dennis Logister als aansluiting naar de 2 mans aanval met Luuk Könning en Tom Diebels. Een ruim gevulde bank met de gebroeders Jacobs (Sander en Bas) Kees van Koolwijk, Danny Kuijpers en Sil Bredewout.

De wedstrijd dan. Ewijk kreeg na een minuut een uitgelezen mogelijkheid de score te openen toen na een interceptie Luuk Könning alleen voor de keeper belandde om daar helaas slechts een rollertje af te leveren. De herkansing kwam nog geen 3 minuten later toen Luuk de keeper zo maar kon passeren maar besloot te schieten maar de bal niet voorbij de keeper kreeg. HAVO voetbalde zich na 8 minuten voor het eerst goed door de Ewijkse defensie en leverde vanaf rechts een schot waar Jan Cobussen ternauwernood met de voet kon redden. Vlak daarna kwamen de geel zwarten weer door en kon Lars van de Coolwijk ternauwernood op de lijn redding brengen. De hierop volgende corner werd weggewerkt maar uiteindelijk in 2e instantie keurig binnen gewerkt: 1-0

Ewijk vocht zich nu weer terug in de wedstrijd. Na een goede interceptie kon Luuk Könning worden weggestuurd maar de kansrijke situatie kon niet worden afgerond aangezien de voorzet net niet aankwam. Even later een doorbraak maar de grensrechter van HAVO vlagde deze af. Na een goed half uur een prima uitbraak via Tom Diebels die alleen op de keeper af ging, maar ook hij wist het net nog niet te vinden. Na nog een paar halve mogelijkheden brak de rust aan met 1-0 en dat had Ewijk aan zichzelf te danken. Maar gezien het spelbeeld aanknopingspunten genoeg voor de 2e helft.

Na rust direct een wissel, waar Sil Bredewout de geledingen kwam versterken. Na een gelijk opgaande eerste 10 minuten ineens weer 2 mogelijkheden achter elkaar voor HAVO. De eerste mogelijkheid wordt vrijstaand hoog overgeschoten, de 2e vliegt erin vanuit een scrimmage. Nu ging het snel: 5 Minuten later alweer 2-1: uit een mooie voorzet van Brian de Groot weet Tom Diebels prachtig binnen te schieten.

De wedstrijd ligt zo weer open en Ewijk werkt hard voor een gelijkmaker. Meteen daarna 2 goede mogelijkheden waar de vlaggenist van HAVO helaas nu wel discutabel vlagt. Zo ontneemt hij Ewijk 2 mooie mogelijkheden. Aan de andere kant lijkt het buitenspel maar wordt niet gevlagd en komt HAVO op een 3-1 voorsprong.

Ewijk komt daarmee in een moeilijke fase want de ruimtes worden groter. Hier laat HAVO ook het betere van het veld spel zien en komt in de 72e minuut zelfs op 4-1. Ewijk blijft te onrustig en is slordig in de aannames zodat er lange tijd weinig kan worden gecreëerd. Toch blijft de ploeg hard werken. Met de wissels van Bas Jacobs en Danny Kuijpers worden ook de aanvallende intenties verder vormgegeven en vlak voor tijd leidt dat ook tot de verdiende 4-2 uit een corner binnen gewerkt door Luuk Könning.

De kop is er zo af. Een duidelijke nederlaag maar eentje met perspectief. Waren de kansen in de beginfase benut had Ewijk de wedstrijd meer kleur kunnen geven. Volgende week alweer een herkansing als DVOL op bezoek komt op de Blatenplak.