vv Ewijk 1

Senioren

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
27 september
14:30
vv Ewijk
DVOL
R.C.F.C. (Richard) Kroesen
meer info
04 oktober
14:30
Eldenia
vv Ewijk
M. (Mike) Blok
meer info
11 oktober
14:30
vv Ewijk
RKSV Driel
meer info
18 oktober
14:30
vv Ewijk
Trekvogels
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
20 september
HAVO
vv Ewijk
4 - 2
13 september
SVO '68
vv Ewijk
1 - 4
06 september
AVIOS/DBV
vv Ewijk
3 - 6
30 augustus
vv Ewijk
DIOSA
2 - 2
rank
team naam
gespeeld
punten
1
HAVO
1
3
2
Eldenia
1
3
3
Trekvogels
1
3
4
RKTVC
1
3
5
Beuningse Boys
1
1
6
Brakkenstein
1
1
7
RKSV Driel
1
1
8
VDZ
1
1
9
DVOL
0
0
10
GVA
0
0
11
vv Ewijk
1
0
12
Arnhemse Boys Schuytgraaf
1
0
13
RODA '28
1
0
14
Blauw Wit
1
0

Ewijk begint seizoen met verdiende én onnodige nederlaag in Haalderen: 4-2

Na het abrupt einde aan het vorig seizoen heeft Ewijk 1 een ware metamorfose ondergaan. 6 spelers zwaaiden af te weten Kay Thomassen, Patrick Tromp, Bas Loeffen, Guus Derks, Rick Verploegen en Thijs Hendriks. Daarmee verloor Ewijk veel ervaring. Dat levert natuurlijk weer kansen op voor anderen en in de bekerwedstrijden zagen we al een paar nieuwe gezichten hun kans pakken in het team van Bram Remkes.

Ewijk startte vandaag met Jan Cobussen in het doel. Achterin een blok van 3 met Sander Leenders, Lars van de Coolwijk en Jesse Bredewout. Het middenveld, waar Jordy Poppelier en Sjoerd van der Hagt ontbraken, werd gevormd door Cas Thomassen, Luuk Reuvers Max Wattenberg en Brian de Groot. Met Dennis Logister als aansluiting naar de 2 mans aanval met Luuk Könning en Tom Diebels. Een ruim gevulde bank met de gebroeders Jacobs (Sander en Bas) Kees van Koolwijk, Danny Kuijpers en Sil Bredewout.

De wedstrijd dan. Ewijk kreeg na een minuut een uitgelezen mogelijkheid de score te openen toen na een interceptie Luuk Könning alleen voor de keeper belandde om daar helaas slechts een rollertje af te leveren. De herkansing kwam nog geen 3 minuten later toen Luuk de keeper zo maar kon passeren maar besloot te schieten maar de bal niet voorbij de keeper kreeg. HAVO voetbalde zich na 8 minuten voor het eerst goed door de Ewijkse defensie en leverde vanaf rechts een schot waar Jan Cobussen ternauwernood met de voet kon redden. Vlak daarna kwamen de geel zwarten weer door en kon Lars van de Coolwijk ternauwernood op de lijn redding brengen. De hierop volgende corner werd weggewerkt maar uiteindelijk in 2e instantie keurig binnen gewerkt: 1-0

Ewijk vocht zich nu weer terug in de wedstrijd. Na een goede interceptie kon Luuk Könning worden weggestuurd maar de kansrijke situatie kon niet worden afgerond aangezien de voorzet net niet aankwam. Even later een doorbraak maar de grensrechter van HAVO vlagde deze af. Na een goed half uur een prima uitbraak via Tom Diebels die alleen op de keeper af ging, maar ook hij wist het net nog niet te vinden. Na nog een paar halve mogelijkheden brak de rust aan met 1-0 en dat had Ewijk aan zichzelf te danken. Maar gezien het spelbeeld aanknopingspunten genoeg voor de 2e helft.

Na rust direct een wissel, waar Sil Bredewout de geledingen kwam versterken. Na een gelijk opgaande eerste 10 minuten ineens weer 2 mogelijkheden achter elkaar voor HAVO. De eerste mogelijkheid wordt vrijstaand hoog overgeschoten, de 2e vliegt erin vanuit een scrimmage. Nu ging het snel: 5 Minuten later alweer 2-1: uit een mooie voorzet van Brian de Groot weet Tom Diebels prachtig binnen te schieten.

De wedstrijd ligt zo weer open en Ewijk werkt hard voor een gelijkmaker. Meteen daarna 2 goede mogelijkheden waar de vlaggenist van HAVO helaas nu wel discutabel vlagt. Zo ontneemt hij Ewijk 2 mooie mogelijkheden. Aan de andere kant lijkt het buitenspel maar wordt niet gevlagd en komt HAVO op een 3-1 voorsprong.

Ewijk komt daarmee in een moeilijke fase want de ruimtes worden groter. Hier laat HAVO ook het betere van het veld spel zien en komt in de 72e minuut zelfs op 4-1. Ewijk blijft te onrustig en is slordig in de aannames zodat er lange tijd weinig kan worden gecreëerd. Toch blijft de ploeg hard werken. Met de wissels van Bas Jacobs en Danny Kuijpers worden ook de aanvallende intenties verder vormgegeven en vlak voor tijd leidt dat ook tot de verdiende 4-2 uit een corner binnen gewerkt door Luuk Könning.

De kop is er zo af. Een duidelijke nederlaag maar eentje met perspectief. Waren de kansen in de beginfase benut had Ewijk de wedstrijd meer kleur kunnen geven. Volgende week alweer een herkansing als DVOL op bezoek komt op de Blatenplak.

Ewijk legt Germania over de knie met ruime 3-1 winst

Nadat Ewijk twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen Vitesse ’08 met 4-1 opvallend gemakkelijk naar zich toe trok, werd er vorige week een rustpauze door de KNVB ingelast met het oog op de storm die Nederland teisterde.

Zondag werd er wel gevoetbald, maar was er toch ook een behoorlijke windkracht 6 die dwars over het veld stond. Daarmee wel van invloed op het spel, maar niet leidend tot een specifiek voordeel in de wedstrijd zelf.

De mannen van Bram Remkes hadden één mutatie in de opstelling: Rick Verploegen keerde terug op rechtsback, Luuk Reuvers schoof door naar links om de afwezige Jordy Poppelier op te vangen. Ewijk begon stormachtig en al na 2 minuten passeerde Tom Diebels de keeper van Germania met een bekeken schuiver: 1-0. Een mooie opsteker voor de oranje zwarte equipe: een scenario als in de uitwedstrijd leek voor de hand te liggen. Germania kreeg de bal, schoof deze zorgvuldig op en neer, maar kwam nimmer dreigend tot kansen. Ewijk counterde er regelmatig goed onderuit en kwam al snel tot meer kansen via Sjoerd van der Hagt en Brian de Groot. Achterin stond het uitstekend en Sander Leenders en Kai Thomassen kwamen regelmatig met goede intercepties gevolgd door lange ballen die splijtende openingen werden. Na een half uur veranderde dat beeld. De aanleiding zat in een opstootje, waar de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Blok niet veel mee kon.

Daarna kreeg Ewijk ineens zelf meer moeite met Germania en voetbalde niet meer genoeg mee. Het tegenhouden ging ineens ook wat moeizamer en er werden wat gemakkelijke vrije trappen rondom de 16 weggeven. In de 39e minuut kwam via een prachtige vrije trap dan ook de terechte 1-1- op het bord.

Iedereen kon even uit de wind aan de koffie in de rust, maar daarna nam Ewijk het initiatief weer over. Eerst kwam Brian de Groot goed door, maar kon de kans net niet verzilverd worden. Even later goed doorzetten van Rick Verploegen, wiens inzet door Brian net niet afgerond kon worden. Germania verviel in de oude fouten en was vooral druk met commentaar op de scheidsrechter en tegenstanders. De ploeg kwam helemaal niet meer tot voetballen en Ewijk was de betere ploeg ,waarbij het wachten was op de voorsprong. Die kwam er na een klein uur, een inzet in de 16 werd door de verdediger met de hand verwerkt en de bal ging terecht op de stip. Tom Diebels legde aan voor zijn 2e van de middag en zo stond het 2-1.

In korte tijd veel blessures en wisselingen. Guus Derks werd vervangen door Max Wattenberg, die al snel de 3e op de schoen had uit een corner maar woest over de bal maaide. Vlak daarna een grote kans als de sterk spelende Brian de Groot onreglementair wordt gestopt door een verdediger. De scheids was coulant (een 2e gele kaart had gekund) maar de vrij trap leverde niets op.

Toch viel de 3-1 ook al snel. Na een mooie solo en prachtig bekeken binnenschuiven door Sjoerd van der Hagt was de wedstrijd ook gelijk beslist. Meteen daarna bijna ook nog de 4-1 als de terug gekopte bal door de keeper in tweeën net achter de lijn wordt verwerkt. Helaas hadden de grens- en scheidsrechter niet het goede beeld om de treffer te kunnen toekennen.

Bas Jacobs kwam Tom Diebels aflossen maar tot verandering van de stand leidde dat niet meer: 3-1.

Ewijk mag tevreden zijn. Een goede overwinning op een redelijke tegenstander zonder echt in de problemen te zijn geweest. Na de carnaval gaat Ewijk inhalen bij Rood Wit, aanvang 14.00 uur. De mannen van Ewijk kijken naar boven: de 2e plaats is slechts een puntje weg, maar om daar te blijven bivakkeren is een resultaat wel gewenst.

Ewijk 1 met 3-2 onderuit bij Blauw Wit in eerste wedstrijd van 2020

Ewijk mocht deze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar aftrappen bij Blauw Wit uit Nijmegen.

Het weer was heerlijk en met een lekker zonnetje op een prachtig kunstgrasveld leken alle ingrediënten aanwezig voor een lekkere pot. Ewijk trad aan zonder Kay Thomassen, die door Lars van de Coolwijk werd vervangen. Ewijk startte goed en was na 10 minuten als eerste gevaarlijk door een schot van Sjoerd van de Hagt na een mooie aanval. Tot dan toe was Blauw Wit nog niet voor de Ewijk goal geweest, maar dat was 5 minuten later wel anders. Met een messcherpe pass door het midden kwam de spits ineens volledig vrij voor keeper Jan Cobussen die echter bekwaam redde op zijn inzet.

Nadat een goede voorzet van Sjoerd van der Hagt, mooi werd afgelegd door Tom Diebels, maar net niet door Brian de Groot tot doelpunt kon worden bekroond, was het even later wel raak. Een voorzet van Sjoerd van der Hagt werd door Patrick Tromp keurig afgemaakt, een verdiende 0-1 stond daarmee op het bord. In de volgende fase was Blauw Wit direct gevaarlijk. Ewijk werkte onrustig weg en de inzetten uit corners en aanvallen leverden al snel enkele hectische momenten op. Blauw Wit riep alleen wel erg gauw om penalty’s terwijl de bal werd gespeeld. Gelukkig bleef scheidsrechter van dienst dhr. Van Zuijlen dicht op het spel en leidde bekwaam. In de omschakeling kwam Ewijk nog eens gevaarlijk door maar een schot van Sjoerd van der Hagt zeilde over. In de 33e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het bord. Niet voor het eerst, en zeker niet voor het laatst deze middag, werd een actie opgezet door de uitstekend spelende Joep Martens op het middenveld, uiteindelijk tot doelpunt bekroond.

In de laatste fase voor de rust was het spel onderhoudend, maar niet goed. Beide teams kregen nog enkele kleine mogelijkheden de stand te veranderen, maar slaagden daar niet in. 1-1 was dus de terechte ruststand.

Meteen na rust een eerste wissel bij Ewijk waar Patrick Tromp door Max Wattenberg werd vervangen. Blauw Wit mocht daarna de eerste kans noteren, gevolgd door een goede mogelijkheid voor Ewijk waar Tom Diebels wellicht sneller Sjoerd van der Hagt had kunnen inspelen, maar nu liep de actie ongelukkig dood.

Na ca. 10 minuten 2 cruciale momenten in korte tijd, eerst werd in de 16 meter Tom Diebels met 2 handen vastgehouden en zo van scoren afgehouden. De overduidelijke penalty werd niet gegeven, maar een minuutje later, bij een onoverzichtelijke situatie aan de andere kant wel op de stip gelegd. Dat buitenkansje werd door de blauw witten uitgepakt en Ewijk moest nu in de achtervolging. In die periode had Ewijk veel moeite met de gebroeders Martens op het middenveld die het Ewijk moeilijk maakten. Ewijk had, behoudens een vrije trap van Sjoerd van der Hagt welke nog net door de keeper kon worden gekeerd, weinig kansen. De 3-1 na een prachtige aanval, was een mooie bekroning voor het betere spel van de Nijmegenaren in die fase.

Ewijk wisselde aanvallend, eerst verliet Jordy Poppelier het veld voor Bas Jacobs en vlak voor tijd kwam Dennis Logister voor Guus Derks. Door de wissels van de gebroeders Martens aan Blauw Wit zijde was duidelijk waar het verschil zat aangezien Blauw Wit daarna niets meer in de melk te brokkelen had. Ewijk kreeg via de snelheid van Bas Jacobs wel 3 uitgelezen kansen maar de laatste pass of het afwerken waren net niet goed genoeg. Vlak voor tijd dan toch nog een, makkelijke, penalty voor Ewijk, welke door Sjoerd van der Hagt feilloos werd binnen geschoten: 3-2.

De resterende tijd voor de mannen van Bram Remkes was echter te kort om ook nog de gelijkmaker te kunnen binnenwerken zodat met een terechte, maar dan toch ook weer niet zo nodige nederlaag, werd afgesloten.

A.s. zondag mag Ewijk thuis proberen tegen Vitesse 08 uit Gennep de punten aan de Blatenplak te houden. Een belangrijke wedstrijd voor oranje zwarten die dan ook op uw aller steun hopen, als om 14.30 wordt afgetrapt.

Ewijk sluit 2019 af op een 4e plaats, na een gelijkspel tegen DVOL

De laatste wedstrijd voor de winterstop bracht ons DVOL op het programma.

De Lentenaren waren het seizoen goed begonnen, kregen net als Ewijk een terugval, maar versloegen vorige week wel koploper Brakkenstein. De ploeg staat op een 9e plaats alhoewel het verschil met Ewijk als nummer 4, slechts 4 punten bedraagt.

Ewijk heeft na de 2 zeges in de laatste wedstrijden weer wat lucht gekregen, maar wil tegelijkertijd niet verliezen om DVOL op afstand te houden. De wedstrijd werd gespeeld in een troosteloze ambiance. Bewolkt, koud, wat regen zo nu en dan en te weinig publiek. Ewijk speelde met een vergelijkbare opstelling als de week ervoor. Ook de bank kon weer goed worden gevuld aangezien het tweede elftal vrij was dit weekeinde.

We gaan het verslag over de wedstrijd kort houden. Het voetbal had geen hoge amusementswaarde. De trainer omschreef het achteraf als een tactische wedstrijd. Dat klopt, maar dan nog steeds was de conclusie dat we daar als toeschouwers niet warm van waren geworden. Er waren hoegenaamd geen kansen te noteren, aan beide kanten overigens. Ewijk was er na een aanval dichtbij nadat Tom Diebels en Brian de Groot Sjoerd van der Hagt een mogelijkheid boden. Maar al glijdend kon hij net niet binnenwerken. Ook DVOL mocht welgeteld een kansje noteren.

De inzet was prima van beide kanten, enige minpunt was wel de continu stroom van kritiek vanaf de DVOL bank. Op elke overtreding, op elk fluitsignaal van de scheidsrechter werd er door ca. 5 man tegelijk opgesprongen en geschreeuwd, meestal om een kaart. In de 2e helft was de beste man het een keer zat en stuurde een van de begeleiders terecht weg. Sportiviteit begint op de bank qua uitstraling en daar valt dus nog wel wat te winnen bij de Rood Witten.

 Resultaat kon uiteindelijk dan ook alleen maar 0-0 zijn, de enige juiste uitslag deze middag.

Het tussenrapport voor Ewijk halverwege is prima.

Als debutant in de 3e klasse, met het afscheid van 2 sterkhouders in de vorm van Koen de Waal en Tim van de Mortel, is een 4e plek een keurig resultaat. Met niet altijd even goed voetbal maar wel altijd met goede inzet en mentaliteit.

Er is maar een zorg en dat is de enorme middenmoot in deze klasse. Die begint op de 2e plek en eindigt met de nacompetitie plaatsen. Het lijkt er op dat Vitesse 08 en Estria zekere degradanten/nacompetitie clubs zijn. Er van uitgaand dat Hapse Boys de inhaalwedstrijd tegen Vitesse een resultaat haalt, staat Ewijk slechts 4 punten los van die laatste “te vergeven “nacompetitie plaats.

Maar als Ewijk echter blijft doen wat tot nu toe is gedaan komt het goed. Hard werken, compact voetballen en de kansen die er altijd komen zo af en toe eens benutten.

Op 26 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij Blauw Wit in Nijmegen, aanvang 14.00 uur

Fijne feestdagen!

Ewijk 1 bindt ook Estria aan de zegekar: 3-0

Estria is voor Ewijk een van de grote onbekenden in deze competitie. Afkomstig uit de regio Zuid maken zij na het kampioenschap in de 4e klasse een zeer moeizaam jaar door. Met slechts éen punt en 4 doelpunten voor is wel duidelijk waar het probleem van deze formatie zit.

Ewijk was deze week vooral nog bezig met de wedstrijd, en nasleep, van de wedstrijd bij Beuningse Boys. Nu de laatste rookwolken vanuit Beuningen zijn opgetrokken kan iedereen zich daar vanaf nu weer bezighouden met directe handhaving. Wij verheugen ons nu al op 10 mei als de Boys naar Ewijk komen.

Ewijk wist dat het beter moest dan tegen Beuningse Boys een week eerder. Trainer Bram Remkes had een wel erg volle reservebank, en met Max Wattenberg, Brian de Groot, Lars van de Coolwijk, Rick Verploegen, Dennis Logister en Pim Mahu zaten daar ook niet de minsten. In het basiselftal maar één wijziging, Sjoerd van der Hagt startte voorin vanaf het begin. Ewijk deed in de beginfase wat het moest doen, er werd meer gecombineerd, vooral meer over de grond gevoetbald met gebruikmaking van het middenveld en al gauw werd zo duidelijk hoe de krachtsverschillen lagen. Estria groepeerde zich op eigen helft, maakte de ruimtes klein en liet Ewijk de bal. Ewijk leek daar na 5 minuten al door heen te prikken met een doelpunt van Tom Diebels maar de uitstekend leidende scheidsrechter van dienst dhr. Blok had het duwen van Bas Jacobs goed gezien. Na een klein kwartier een vlotte combinatie via Guus Derks naar Tom Diebels, diens voorzet op Bas Jacobs kon alleen glijdend worden bereikt waardoor de bal over ging. Wat later goed doorjagen van Sjoerd van der Hagt, diens voorzet had afgemaakt mogen worden door Tom Diebels maar dat gebeurde niet. Voor de rust had Ewijk zeker al met 3-0 voor mogen staan qua kansen. De aanvallende rushes van Sjoerd van der Hagt waren een constante plaag voor de rechtsback die een moeilijke middag speelde en direct na rust uit zijn lijden werd verlost. Maar het lukte allemaal nog niet in de afronding, en waar is waar, de keeper van Estria stond een aardige wedstrijd te keepen. Rust dus met een 0-0 stand waarbij het spel wel het vertrouwen gaf dat die goal er nog wel ging komen. Maar dat dachten ze in Beuningen vorige week ook…

Na rust eenzelfde spelbeeld: Ewijk drong aan, Estria ging terug en kwam voetballend niet over de middenlijn. Al gauw joeg Tom Diebels na een goede actie de bal vanaf rechts in het zijnet. Na 53 minuten was het wel raak. Het middenveld wat vandaag voetballend meer in het spel betrokken was opende via Bas Loeffen een aanval op Bas Jacobs. Diens voorzet om de keeper heen maakte het afronden voor Tom Diebels een koud kunstje: 1-0. Na een uur loste Brian de Groot Bas Jacobs af. Even later gevolgd door de wissel van Max Wattenberg voor Patrick Tromp.

In de 74e minuut de eerste en enige mogelijkheid van de middag voor Estria. Vanaf links een kans om te schieten maar het schot ging hoog over. In de laatste 10 minuten besliste Ewijk het duel juist toen Estria voorin meer druk wilde zetten.

Eerst door een snelle ingooi van Brian de Groot op Tom Diebels. Die passeerde de keeper en stelde met zijn inzet Sjoerd van der Hagt in staat de 2-0 binnen te werken. 2 Minuten later gaat Brian de Groot, die sterk inviel, goed door en stelt met een voorzet Sjoerd in staat om zijn 2e van de middag binnen te schieten: 3-0

Dat werd ook de eindstand deze koude middag. Ewijk liet bij vlagen goed voetbal zien met verzorgd spel. Met 18 punten en nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop tegen DVOL,16 december 14.30 uur, staat de ploeg er uitstekend voor. De voorsprong op de veilige plekken is gegroeid en dat in combinatie met het spel en getoonde felheid in het team maakt duidelijk dat Ewijk zich snel veilig moet kunnen spelen dit jaar.