vv Ewijk 1

Senioren

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
26 januari
14:00
Blauw Wit 1
vv Ewijk 1
L.W. (Luuk) van Zuijlen
meer info
02 februari
14:30
vv Ewijk 1
Vitesse'08 1
G. (Gerard) de Graaf
meer info
09 februari
14:00
Rood Wit 1
vv Ewijk 1
meer info
16 februari
14:30
vv Ewijk 1
Germania 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Brakkenstein 1
11
23
2
Rood Wit 1
11
21
3
Trekvogels 1
11
20
4
Groesbeekse Boys 1
12
20
5
vv Ewijk 1
11
19
6
Blauw Wit 1
11
18
7
HAVO 1
11
18
8
Beuningse Boys 1
11
16
9
Hapse Boys 1
11
16
10
DVOL 1
11
15
11
Germania 1
11
15
12
Vitesse'08 1
11
2
13
Estria 1
11
1

Ewijk sluit 2019 af op een 4e plaats, na een gelijkspel tegen DVOL

De laatste wedstrijd voor de winterstop bracht ons DVOL op het programma.

De Lentenaren waren het seizoen goed begonnen, kregen net als Ewijk een terugval, maar versloegen vorige week wel koploper Brakkenstein. De ploeg staat op een 9e plaats alhoewel het verschil met Ewijk als nummer 4, slechts 4 punten bedraagt.

Ewijk heeft na de 2 zeges in de laatste wedstrijden weer wat lucht gekregen, maar wil tegelijkertijd niet verliezen om DVOL op afstand te houden. De wedstrijd werd gespeeld in een troosteloze ambiance. Bewolkt, koud, wat regen zo nu en dan en te weinig publiek. Ewijk speelde met een vergelijkbare opstelling als de week ervoor. Ook de bank kon weer goed worden gevuld aangezien het tweede elftal vrij was dit weekeinde.

We gaan het verslag over de wedstrijd kort houden. Het voetbal had geen hoge amusementswaarde. De trainer omschreef het achteraf als een tactische wedstrijd. Dat klopt, maar dan nog steeds was de conclusie dat we daar als toeschouwers niet warm van waren geworden. Er waren hoegenaamd geen kansen te noteren, aan beide kanten overigens. Ewijk was er na een aanval dichtbij nadat Tom Diebels en Brian de Groot Sjoerd van der Hagt een mogelijkheid boden. Maar al glijdend kon hij net niet binnenwerken. Ook DVOL mocht welgeteld een kansje noteren.

De inzet was prima van beide kanten, enige minpunt was wel de continu stroom van kritiek vanaf de DVOL bank. Op elke overtreding, op elk fluitsignaal van de scheidsrechter werd er door ca. 5 man tegelijk opgesprongen en geschreeuwd, meestal om een kaart. In de 2e helft was de beste man het een keer zat en stuurde een van de begeleiders terecht weg. Sportiviteit begint op de bank qua uitstraling en daar valt dus nog wel wat te winnen bij de Rood Witten.

 Resultaat kon uiteindelijk dan ook alleen maar 0-0 zijn, de enige juiste uitslag deze middag.

Het tussenrapport voor Ewijk halverwege is prima.

Als debutant in de 3e klasse, met het afscheid van 2 sterkhouders in de vorm van Koen de Waal en Tim van de Mortel, is een 4e plek een keurig resultaat. Met niet altijd even goed voetbal maar wel altijd met goede inzet en mentaliteit.

Er is maar een zorg en dat is de enorme middenmoot in deze klasse. Die begint op de 2e plek en eindigt met de nacompetitie plaatsen. Het lijkt er op dat Vitesse 08 en Estria zekere degradanten/nacompetitie clubs zijn. Er van uitgaand dat Hapse Boys de inhaalwedstrijd tegen Vitesse een resultaat haalt, staat Ewijk slechts 4 punten los van die laatste “te vergeven “nacompetitie plaats.

Maar als Ewijk echter blijft doen wat tot nu toe is gedaan komt het goed. Hard werken, compact voetballen en de kansen die er altijd komen zo af en toe eens benutten.

Op 26 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij Blauw Wit in Nijmegen, aanvang 14.00 uur

Fijne feestdagen!

Ewijk 1 bindt ook Estria aan de zegekar: 3-0

Estria is voor Ewijk een van de grote onbekenden in deze competitie. Afkomstig uit de regio Zuid maken zij na het kampioenschap in de 4e klasse een zeer moeizaam jaar door. Met slechts éen punt en 4 doelpunten voor is wel duidelijk waar het probleem van deze formatie zit.

Ewijk was deze week vooral nog bezig met de wedstrijd, en nasleep, van de wedstrijd bij Beuningse Boys. Nu de laatste rookwolken vanuit Beuningen zijn opgetrokken kan iedereen zich daar vanaf nu weer bezighouden met directe handhaving. Wij verheugen ons nu al op 10 mei als de Boys naar Ewijk komen.

Ewijk wist dat het beter moest dan tegen Beuningse Boys een week eerder. Trainer Bram Remkes had een wel erg volle reservebank, en met Max Wattenberg, Brian de Groot, Lars van de Coolwijk, Rick Verploegen, Dennis Logister en Pim Mahu zaten daar ook niet de minsten. In het basiselftal maar één wijziging, Sjoerd van der Hagt startte voorin vanaf het begin. Ewijk deed in de beginfase wat het moest doen, er werd meer gecombineerd, vooral meer over de grond gevoetbald met gebruikmaking van het middenveld en al gauw werd zo duidelijk hoe de krachtsverschillen lagen. Estria groepeerde zich op eigen helft, maakte de ruimtes klein en liet Ewijk de bal. Ewijk leek daar na 5 minuten al door heen te prikken met een doelpunt van Tom Diebels maar de uitstekend leidende scheidsrechter van dienst dhr. Blok had het duwen van Bas Jacobs goed gezien. Na een klein kwartier een vlotte combinatie via Guus Derks naar Tom Diebels, diens voorzet op Bas Jacobs kon alleen glijdend worden bereikt waardoor de bal over ging. Wat later goed doorjagen van Sjoerd van der Hagt, diens voorzet had afgemaakt mogen worden door Tom Diebels maar dat gebeurde niet. Voor de rust had Ewijk zeker al met 3-0 voor mogen staan qua kansen. De aanvallende rushes van Sjoerd van der Hagt waren een constante plaag voor de rechtsback die een moeilijke middag speelde en direct na rust uit zijn lijden werd verlost. Maar het lukte allemaal nog niet in de afronding, en waar is waar, de keeper van Estria stond een aardige wedstrijd te keepen. Rust dus met een 0-0 stand waarbij het spel wel het vertrouwen gaf dat die goal er nog wel ging komen. Maar dat dachten ze in Beuningen vorige week ook…

Na rust eenzelfde spelbeeld: Ewijk drong aan, Estria ging terug en kwam voetballend niet over de middenlijn. Al gauw joeg Tom Diebels na een goede actie de bal vanaf rechts in het zijnet. Na 53 minuten was het wel raak. Het middenveld wat vandaag voetballend meer in het spel betrokken was opende via Bas Loeffen een aanval op Bas Jacobs. Diens voorzet om de keeper heen maakte het afronden voor Tom Diebels een koud kunstje: 1-0. Na een uur loste Brian de Groot Bas Jacobs af. Even later gevolgd door de wissel van Max Wattenberg voor Patrick Tromp.

In de 74e minuut de eerste en enige mogelijkheid van de middag voor Estria. Vanaf links een kans om te schieten maar het schot ging hoog over. In de laatste 10 minuten besliste Ewijk het duel juist toen Estria voorin meer druk wilde zetten.

Eerst door een snelle ingooi van Brian de Groot op Tom Diebels. Die passeerde de keeper en stelde met zijn inzet Sjoerd van der Hagt in staat de 2-0 binnen te werken. 2 Minuten later gaat Brian de Groot, die sterk inviel, goed door en stelt met een voorzet Sjoerd in staat om zijn 2e van de middag binnen te schieten: 3-0

Dat werd ook de eindstand deze koude middag. Ewijk liet bij vlagen goed voetbal zien met verzorgd spel. Met 18 punten en nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop tegen DVOL,16 december 14.30 uur, staat de ploeg er uitstekend voor. De voorsprong op de veilige plekken is gegroeid en dat in combinatie met het spel en getoonde felheid in het team maakt duidelijk dat Ewijk zich snel veilig moet kunnen spelen dit jaar.

Ewijk 1 steelt lekkere punten bij Beuningse Boys: 0-1

Nog nooit werd er door eerste elftallen van deze clubs in competitieverband gestreden. Beuningen bivakkeert de laatste jaren in de 3e klasse, waar Ewijk dit jaar voor het eerst acteert. Een speciale derby omdat Beuningse Boys als 2e voetbalvereniging in Ewijk leek te komen spelen, waardoor zelfs de gemeente grens moest worden omgelegd om de clubnaam Beuningse Boys waarheid te laten blijven. De oranje mars toonde aan dat het met het derby gevoel in Ewijk wel goed zat. De oranje shawls en rookbommen waren duidelijk in de meerderheid op het sportpark van de Boys.

Na een minuut niet voetballen om de maatschappelijke discussie omtrent racisme op de kaart te krijgen kon er echt worden afgetrapt.

Beuningen heeft een geweldig potentieel aan voetballers met een mix van zowel jeugd als ervaring, maar staat in de stand onder Ewijk, op een nacompetitieplaats. Daarbij opgemerkt dat op de onderste 2 ploegen na alle teams kort bij elkaar staan. Ewijk was na de 5 nederlagen op rij hard toe aan een resultaat, Beuningen moest winnen om onderin wat weg te komen.

Het begin was flitsend, Beuningen kon al na een goede minuut voor het eerst doeltreffend zijn na een rare bal door het midden, maar er werd niet voor het laatst die middag, over gemikt.

Daarna was het in 2 minuten aan allebei de kanten raak, beide momenten werden wegens buitenspel echter afgefloten. Ewijk had daarna een lastige middag. Natuurlijk kon Beuningen meer voetbal op de mat leggen, maar ook de wapens van Ewijk zelf bleven in de eerste helft te veel achterwege. Op de enorme strijdlust van Brian de Groot na, oogde het team mak en vooral slordig. En was het keeper Jan Cobussen die alle zeilen moest bijzetten om goals te voorkomen. Dat deed hij met verve waarbij spits Glenn Muller van Beuningen ook nog weleens na zal denken wat er allemaal misging zondagmiddag. Hij kreeg zeker 5 uitgelezen 100% kansen in de wedstrijd om de score te openen maar grossierde in ballen naast en over of inzetten die door Jan Cobussen konden worden gered. En waar Beuningen in de eerste helft alleraardigst speelde, maar niet tot scoren kwam, worstelde Ewijk vooral met zichzelf. De ballen kwamen niet aan, er werd gelopen met de bal waar je dat beter niet kunt doen en de bal 3x naar elkaar spelen bleek al een te grote opgave.

Rust dus met 0-0 waar Ewijk blij mee mocht zijn. Aan de andere kant, het was nog steeds gelijk dus een resultaat lag binnen de mogelijkheden.

 Na rust het eerste kwartier een zelfde spelbeeld. Beuningen speelde prima tot aan de goal, waar het afronden steeds niet lukte. Jan Cobussen toonde zijn kwaliteiten wederom met een aantal prima safes. Daarbij ging linksbuiten Twan Arnts ook mee in kansen missende malaise bij de Beuningenaren. De oranje zwarten onder leiding van trainer Bram Remkes werkten nu hard zonder dat het goed werd. Ewijk wisselde en bracht Sjoerd van der Hagt voor Bas Jacobs. Die wissel pakte goed uit want Sjoerd slaagde er in meer rust te brengen door de bal voorin beter vast te houden. Dreigend werd het echter nog niet want de schoten die Ewijk produceerde landden bijna op het hockeyveld.

Met de wissels van Dennis Logister en Max Wattenberg voor Bas Loeffen en Patrick Tromp kwam Ewijk iets aanvallender voor de dag. Beuningen speelde in die fase ook al lang niet meer goed voetbal want ging ook steeds vaker de lange bal hanteren. Wel kwamen ze nog een keer tot een doelpoging door een schot van  links back Arvid Daniëls welke  ternauwernood door keeper Jan Cobussen  kon worden gekeerd.

Zo leek het op een 0-0 af te stevenen. Simpelweg omdat wel duidelijk was dat Beuningen deze dag niet ging scoren en Ewijk niet bij machte leek tot een echte fatsoenlijke doelpoging te komen. Maar een derby blijft een strijd tot de letterlijk laatste seconde. Zo kreeg Ewijk in blessuretijd nog een vrije trap welke door Kay Thomassen werd voorgezet en daar door Dennis Logister zomaar tot doelpunt werd gepromoveerd. Direct daarna floot scheidsrechter Rutten af, waarmee Ewijk de 3 punten mee naar huis nam. Onterecht wellicht, maar je moet scoren om te winnen. Het afsluitende feestje in kantine van Beuningen toonde aan dat Ewijk de 3e helft moeiteloos naar zich toe trok ondanks de vroege kantine sluiting.

A.s. zondag 14.30 uur de belangrijke wedstrijd tegen Estria. Met een overwinning kunnen deze 3 punten nog meer glans mee worden gegeven.

Ewijk komt net tekort tegen Brakkenstein: 3-2 verlies

Op een koude maar mooie zondagmiddag toog Ewijk naar Nijmegen om daar de degens te kruisen met Brakkenstein. De Geel Zwarte formatie staat op een knappe 2e plaats, scoort veel en is in de winning mood. Ewijk had de laatste drie wedstrijden op rij verloren waarmee de zoete smaak van de 4 overwinningen in het begin wel een beetje is weggeëbd.

Ewijk had de bezetting van de rechtsback plaats aangepast, nu mocht Rick Verploegen starten. Op het middenveld een plek op 10 voor Sjoerd van der Hagt en voorin mocht Brian de Groot van quitte af aan starten.

Onder het toeziend oog van de nieuwe trainer van Brakkenstein, vanaf 2020, werd om 14.30 voor het eerst gefloten door dhr. Schenk, scheidsrechter van dienst. De intenties van beide teams werden snel duidelijk, Brakkenstein beschikt over een vaardig middenveld, met veel beweeglijke spelers voorin, die graag diep gaan en voor veel dreiging zorgen. Ewijk moest noodgedwongen terug en probeerde met tegenstoten gevaar te stichten. Brakkenstein was de betere ploeg en al in de 2e en 3e minuut leidde dat tot de eerste kansen. De eerste werd na een prima voorzet gemist, de 2e door keeper Jan Cobussen bekwaam gered. In de 13e minuut werd Ewijk voor het eerst gevaarlijk, een goede combinatie eindigde met een voorzet die bij Bas Jacobs met een mislukte Fallrückzieher eindigde.

Af en toe kwam Brakkenstein goed combinerend door, maar Ewijk gaf op wat kansjes na niet al te veel weg, zonder zelf nu nog tot grote kansen te komen. In het rustsignaal nog een goede schotkans voor Brakkenstein, maar keeper Jan Cobussen stond zijn mannetje. 0-0 dus met de rust en daar mocht Ewijk het meest tevreden mee zijn. Na de thee geen wissels maar al in de 4e minuut werd het 1-0. Schot op doel, welke door Jan Cobussen wordt verwerkt, maar helaas recht in de voeten bij een der voorwaartsen. De bal werd vervolgens ingespeeld en vanaf links netjes afgerond. Een terechte voorsprong voor Brakkenstein, maar Ewijk was strijdbaar. Een paar minuten later jaagt Ewijk goed door en valt de bal in de ruimte achter de verdediging. Tom Diebels reageerde het meest alert en schuift keurig beheerst de 1-1 binnen.

Het sein voor Brakkenstein om weer op jacht te gaan naar een voorsprong. Ewijk wisselde voor het eerst, Sjoerd van der Hagt verliet het veld voor Bas Loeffen. Brakkenstein hield aan een aanval een hoekschop over. Bij die corner stond de verdediging wel erg matig want bij de 2e paal stonden 3 man op rij vrij. Een was al genoeg want de 2-1 werd strak en onhoudbaar ingekopt.

Ewijk moest dus weer op jacht naar de gelijkmaker en weer slaagde de ploeg daar snel in. Een keurige pass van Guus Derks achter de verdediging werd goed op waarde geschat door Bas Jacobs. Hij passeerde de keeper rustig en werkte de gelijkmaker binnen. Toch kwam Brakkenstein weer op voorsprong. De bal werd de 16 ingegooid en Ewijk verdedigde de bal hard weg. In het ruimen leek een speler van Brakkenstein getoucheerd te worden. Het gegil om penalty werd beloond. Een zware straf maar hij kon gegeven worden. De uitblinkende mid mid van Brakkenstein schoof keurig beheerst de 3-2 in.

Ewijk wisselde nu 2x: Max Wattenberg en Rick Verploegen verlieten het veld en werden afgelost door Lars van de Coolwijk en Luuk Reuvers. Ewijk zette alles op alles kreeg nog kansen met een flinke scrimmage in de 16. Jordy Poppelier kopte en buffelde overal op het veld, maar het mocht helaas niet meer baten. Met 3-2 werd de 4e nederlaag op rij geleden.

Maar eentje met perspectief. We zagen weer een Ewijk zoals het hoort en van Brakkenstein verliezen is geen schande, alhoewel er meer in zat. De volgende wedstrijd is op 24 november als Ewijk, op het veld van Beuningse Boys in Ewijk Oost mag aantreden. Aanvang 14.00 uur. De gezamenlijke oranje zwarte fietscombi vertrekt om 13.40 uur op de Blatenplak. De club heeft de steun van de trouwe supportersschare hard nodig in de strijd om de gemeente eer.

Ewijk ziet Trekvogels wegvliegen: 1-5

Na de bliksemstart met 12 punten uit 4 wedstrijden werden de afgelopen weken al 2 nederlagen op rij geleden door Ewijk 1. Eerst werd 2 weken terug al de nipte, maar meer dan terechte 0-1 nederlaag tegen Rood Wit geleden. Vervolgens werd er vorige week met 2-0 verloren in Haps bij de lokale Boys in een van Ewijk zijde zeer matige pot. Met de komst van de Trekvogels was er dus wel noodzaak aan een succesje aan Ewijk zijde om het goede gevoel weer wat terug te krijgen.

De kenners van het voetbal weten dat dit geen eenvoudige opgave ging worden, Trekvogels is al jarenlang stabiele 3e klasser met in betere tijden zelfs een bezoek aan de 2e klasse. De groen zwarten konden bij winst over Ewijk heen wippen, kortom iedereen had belang bij een resultaat. Ewijk begon wederom met een aantal aanpassingen in de opstelling. Achterin Lars van de Coolwijk als rechtsback, het centrale duo werd gevormd door Sander Leenders en Kay Thomassen en op linksback Jordy Poppelier. Het middenveld met de controleurs Max Wattenberg en Guus Derks met daarvoor de terugkerende Patrick Tromp. Voorin was een plek voor Bas Jacobs gereserveerd, waar hij werd bijgestaan door Tom Diebels en Sjoerd van der Hagt. Een zeer volle bank met Bas Loeffen, Pim Mahu, Brian de Groot en Rick Verploegen en Luuk Reuvers.

Om 14.30 floot de uitstekend leidende scheidsrechter Breunissen voor het eerst. Na enkele minuten kwam Ewijk al eens door met een diepe pass op Tom Diebels die alleen nog met een overtreding kon worden gestuit. Maar na 5 minuten hadden de Trekvogels geen antwoord: een diepe pass van Sander Leenders, leek een prooi te worden voor de keeper van Trekvogels. Die verkeek zich op de snelheid van Bas Jacobs die zich er nog net tussen keeper en verdediger kon wurmen en de 1-0 op het bord schoot. Dat was het startsein voor de Trekvogels er een schepje boven op te gooien en Ewijk kreeg het al snel moeilijk. De gelijkmaker volgde snel: een vrije trap op randje 16 voor de Trekvogels, welke hard op de paal werd geknald, werd in de rebound echter onberispelijk binnen gekopt 1-1. Hierna een lange fase waarin beide teams hun spel speelden: Ewijk probeerde met lange diepe ballen de spitsen te bereiken, Trekvogels combineerde sterk door het midden en probeerde zo Ewijk uit elkaar te spelen. Net voor de rust was Trekvogels succesvol door een ingooi snel te nemen. Jordy Poppelier kwam te kort om het onheil te keren, de voorzet werd prima afgewerkt voor de goal door een inlopende spits 1-2. Zo moest Ewijk wederom met een achterstand de rust in.

Na de thee een ongewijzigd spelbeeld. Ewijk speelde de lange bal en was na een kleine 5 minuten bijna succesvol via Bas Jacobs. Op randje 16 kwam een hoge bal waar hij een duel aan ging met de uitgelopen keeper. Die merkte dat Bas toch hoger kon koppen dan hij met zijn handen kwam. Bij die actie werd de Ewijk aanvaller tegen de grond gewerkt maar zag vervolgens tot zijn verbazing de vlag omhoog gaan voor buitenspel. Trekvogels ging na een goede combinatie op weg naar de 1-3 maar zag keeper Jan Cobussen bekwaam redden. Nog voor het uur wisselde trainer Bram Remkes twee keer: Max Wattenberg verliet het veld voor Dennis Logister en Sjoerd van der Hagt werd afgelost door Brian de Groot. Ewijk kwam zo optisch wat opportunistischer voor de dag. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het meer leek dan het was, objectief gezien vanaf de kant was het echt wachten op de 1-3 door de ruimte die ontstond. Die kwam er na 63 minuten al: bij een tegenstoot werd Lars van de Coolwijk uitgespeeld, die enigszins voorzichtig moest handelen met geel op zak. Op de rand van de 16 werd de tegenstander toch uit balans gebracht en de bal ging op de stip:1-3

Ewijk probeerde het even later nog eens na een goede doorkopbal maar de daaropvolgende inzet van Dennis Logister ging ruim over. Even later verliet de aangeslagen Kay Thomassen het veld voor Rick Verploegen. 10 minuten voor het eind werd de wedstrijd (voor zover dat al niet zo was) definitief beslist met de 1-4 uit een heerlijke vrije trap welke ineens werd binnen geschoten. Ewijk produceerde nog een goede kopbal van Bas Jacobs, welke op de lijn werd gekeerd. Nog was de gifbeker niet leeg want vlak voor tijd wisten de Trekvogels ook nog 1-5 binnen te werken. Een mooie aanval werd op de achterlijn nog teruggelegd en onberispelijk binnen gewerkt. Toch wel een stevige oor wassing voor de oranje zwarten die in de ranglijst met 12 punten in de middenmoot zijn beland. Maar let op: Beuningse Boys zien we op een nacompetitie plaats met slechts 4 punten minder.

Ewijk zal snel op zoek moeten naar het gevoel van de eerste weken, compacter spelend, elkaar steunend en strijdend voor elke meter. Met elke vorm van verslapping wordt op dit niveau met het spel van Ewijk een lastige opgave. Volgende week een lastige wedstrijd als Ewijk op bezoek gaat bij Brakkenstein, een van de topploegen uit deze 3e klasse, maar ook een die Ewijk ligt in het nabije verleden. Aanvang 14.30 uur.