vv Ewijk 1

Senioren

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
24 november
14:00
Beuningse Boys 1
vv Ewijk 1
M.M.T. (Meggie) Rutten
meer info
01 december
14:30
vv Ewijk 1
Estria 1
meer info
15 december
14:30
vv Ewijk 1
DVOL 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
10 november
Brakkenstein 1
vv Ewijk 1
3 - 2
03 november
vv Ewijk 1
Trekvogels 1
1 - 5
27 oktober
Hapse Boys 1
vv Ewijk 1
2 - 0
20 oktober
vv Ewijk 1
Rood Wit 1
0 - 1
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Blauw Wit 1
8
17
2
Brakkenstein 1
7
16
3
Trekvogels 1
8
16
4
HAVO 1
8
15
5
Rood Wit 1
7
12
6
vv Ewijk 1
8
12
7
DVOL 1
7
10
8
Germania 1
7
10
9
Groesbeekse Boys 1
8
10
10
Beuningse Boys 1
7
9
11
Hapse Boys 1
7
9
12
Estria 1
7
1
13
Vitesse'08 1
7
1

Ewijk komt net tekort tegen Brakkenstein: 3-2 verlies

Op een koude maar mooie zondagmiddag toog Ewijk naar Nijmegen om daar de degens te kruisen met Brakkenstein. De Geel Zwarte formatie staat op een knappe 2e plaats, scoort veel en is in de winning mood. Ewijk had de laatste drie wedstrijden op rij verloren waarmee de zoete smaak van de 4 overwinningen in het begin wel een beetje is weggeëbd.

Ewijk had de bezetting van de rechtsback plaats aangepast, nu mocht Rick Verploegen starten. Op het middenveld een plek op 10 voor Sjoerd van der Hagt en voorin mocht Brian de Groot van quitte af aan starten.

Onder het toeziend oog van de nieuwe trainer van Brakkenstein, vanaf 2020, werd om 14.30 voor het eerst gefloten door dhr. Schenk, scheidsrechter van dienst. De intenties van beide teams werden snel duidelijk, Brakkenstein beschikt over een vaardig middenveld, met veel beweeglijke spelers voorin, die graag diep gaan en voor veel dreiging zorgen. Ewijk moest noodgedwongen terug en probeerde met tegenstoten gevaar te stichten. Brakkenstein was de betere ploeg en al in de 2e en 3e minuut leidde dat tot de eerste kansen. De eerste werd na een prima voorzet gemist, de 2e door keeper Jan Cobussen bekwaam gered. In de 13e minuut werd Ewijk voor het eerst gevaarlijk, een goede combinatie eindigde met een voorzet die bij Bas Jacobs met een mislukte Fallrückzieher eindigde.

Af en toe kwam Brakkenstein goed combinerend door, maar Ewijk gaf op wat kansjes na niet al te veel weg, zonder zelf nu nog tot grote kansen te komen. In het rustsignaal nog een goede schotkans voor Brakkenstein, maar keeper Jan Cobussen stond zijn mannetje. 0-0 dus met de rust en daar mocht Ewijk het meest tevreden mee zijn. Na de thee geen wissels maar al in de 4e minuut werd het 1-0. Schot op doel, welke door Jan Cobussen wordt verwerkt, maar helaas recht in de voeten bij een der voorwaartsen. De bal werd vervolgens ingespeeld en vanaf links netjes afgerond. Een terechte voorsprong voor Brakkenstein, maar Ewijk was strijdbaar. Een paar minuten later jaagt Ewijk goed door en valt de bal in de ruimte achter de verdediging. Tom Diebels reageerde het meest alert en schuift keurig beheerst de 1-1 binnen.

Het sein voor Brakkenstein om weer op jacht te gaan naar een voorsprong. Ewijk wisselde voor het eerst, Sjoerd van der Hagt verliet het veld voor Bas Loeffen. Brakkenstein hield aan een aanval een hoekschop over. Bij die corner stond de verdediging wel erg matig want bij de 2e paal stonden 3 man op rij vrij. Een was al genoeg want de 2-1 werd strak en onhoudbaar ingekopt.

Ewijk moest dus weer op jacht naar de gelijkmaker en weer slaagde de ploeg daar snel in. Een keurige pass van Guus Derks achter de verdediging werd goed op waarde geschat door Bas Jacobs. Hij passeerde de keeper rustig en werkte de gelijkmaker binnen. Toch kwam Brakkenstein weer op voorsprong. De bal werd de 16 ingegooid en Ewijk verdedigde de bal hard weg. In het ruimen leek een speler van Brakkenstein getoucheerd te worden. Het gegil om penalty werd beloond. Een zware straf maar hij kon gegeven worden. De uitblinkende mid mid van Brakkenstein schoof keurig beheerst de 3-2 in.

Ewijk wisselde nu 2x: Max Wattenberg en Rick Verploegen verlieten het veld en werden afgelost door Lars van de Coolwijk en Luuk Reuvers. Ewijk zette alles op alles kreeg nog kansen met een flinke scrimmage in de 16. Jordy Poppelier kopte en buffelde overal op het veld, maar het mocht helaas niet meer baten. Met 3-2 werd de 4e nederlaag op rij geleden.

Maar eentje met perspectief. We zagen weer een Ewijk zoals het hoort en van Brakkenstein verliezen is geen schande, alhoewel er meer in zat. De volgende wedstrijd is op 24 november als Ewijk, op het veld van Beuningse Boys in Ewijk Oost mag aantreden. Aanvang 14.00 uur. De gezamenlijke oranje zwarte fietscombi vertrekt om 13.40 uur op de Blatenplak. De club heeft de steun van de trouwe supportersschare hard nodig in de strijd om de gemeente eer.

Ewijk ziet Trekvogels wegvliegen: 1-5

Na de bliksemstart met 12 punten uit 4 wedstrijden werden de afgelopen weken al 2 nederlagen op rij geleden door Ewijk 1. Eerst werd 2 weken terug al de nipte, maar meer dan terechte 0-1 nederlaag tegen Rood Wit geleden. Vervolgens werd er vorige week met 2-0 verloren in Haps bij de lokale Boys in een van Ewijk zijde zeer matige pot. Met de komst van de Trekvogels was er dus wel noodzaak aan een succesje aan Ewijk zijde om het goede gevoel weer wat terug te krijgen.

De kenners van het voetbal weten dat dit geen eenvoudige opgave ging worden, Trekvogels is al jarenlang stabiele 3e klasser met in betere tijden zelfs een bezoek aan de 2e klasse. De groen zwarten konden bij winst over Ewijk heen wippen, kortom iedereen had belang bij een resultaat. Ewijk begon wederom met een aantal aanpassingen in de opstelling. Achterin Lars van de Coolwijk als rechtsback, het centrale duo werd gevormd door Sander Leenders en Kay Thomassen en op linksback Jordy Poppelier. Het middenveld met de controleurs Max Wattenberg en Guus Derks met daarvoor de terugkerende Patrick Tromp. Voorin was een plek voor Bas Jacobs gereserveerd, waar hij werd bijgestaan door Tom Diebels en Sjoerd van der Hagt. Een zeer volle bank met Bas Loeffen, Pim Mahu, Brian de Groot en Rick Verploegen en Luuk Reuvers.

Om 14.30 floot de uitstekend leidende scheidsrechter Breunissen voor het eerst. Na enkele minuten kwam Ewijk al eens door met een diepe pass op Tom Diebels die alleen nog met een overtreding kon worden gestuit. Maar na 5 minuten hadden de Trekvogels geen antwoord: een diepe pass van Sander Leenders, leek een prooi te worden voor de keeper van Trekvogels. Die verkeek zich op de snelheid van Bas Jacobs die zich er nog net tussen keeper en verdediger kon wurmen en de 1-0 op het bord schoot. Dat was het startsein voor de Trekvogels er een schepje boven op te gooien en Ewijk kreeg het al snel moeilijk. De gelijkmaker volgde snel: een vrije trap op randje 16 voor de Trekvogels, welke hard op de paal werd geknald, werd in de rebound echter onberispelijk binnen gekopt 1-1. Hierna een lange fase waarin beide teams hun spel speelden: Ewijk probeerde met lange diepe ballen de spitsen te bereiken, Trekvogels combineerde sterk door het midden en probeerde zo Ewijk uit elkaar te spelen. Net voor de rust was Trekvogels succesvol door een ingooi snel te nemen. Jordy Poppelier kwam te kort om het onheil te keren, de voorzet werd prima afgewerkt voor de goal door een inlopende spits 1-2. Zo moest Ewijk wederom met een achterstand de rust in.

Na de thee een ongewijzigd spelbeeld. Ewijk speelde de lange bal en was na een kleine 5 minuten bijna succesvol via Bas Jacobs. Op randje 16 kwam een hoge bal waar hij een duel aan ging met de uitgelopen keeper. Die merkte dat Bas toch hoger kon koppen dan hij met zijn handen kwam. Bij die actie werd de Ewijk aanvaller tegen de grond gewerkt maar zag vervolgens tot zijn verbazing de vlag omhoog gaan voor buitenspel. Trekvogels ging na een goede combinatie op weg naar de 1-3 maar zag keeper Jan Cobussen bekwaam redden. Nog voor het uur wisselde trainer Bram Remkes twee keer: Max Wattenberg verliet het veld voor Dennis Logister en Sjoerd van der Hagt werd afgelost door Brian de Groot. Ewijk kwam zo optisch wat opportunistischer voor de dag. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het meer leek dan het was, objectief gezien vanaf de kant was het echt wachten op de 1-3 door de ruimte die ontstond. Die kwam er na 63 minuten al: bij een tegenstoot werd Lars van de Coolwijk uitgespeeld, die enigszins voorzichtig moest handelen met geel op zak. Op de rand van de 16 werd de tegenstander toch uit balans gebracht en de bal ging op de stip:1-3

Ewijk probeerde het even later nog eens na een goede doorkopbal maar de daaropvolgende inzet van Dennis Logister ging ruim over. Even later verliet de aangeslagen Kay Thomassen het veld voor Rick Verploegen. 10 minuten voor het eind werd de wedstrijd (voor zover dat al niet zo was) definitief beslist met de 1-4 uit een heerlijke vrije trap welke ineens werd binnen geschoten. Ewijk produceerde nog een goede kopbal van Bas Jacobs, welke op de lijn werd gekeerd. Nog was de gifbeker niet leeg want vlak voor tijd wisten de Trekvogels ook nog 1-5 binnen te werken. Een mooie aanval werd op de achterlijn nog teruggelegd en onberispelijk binnen gewerkt. Toch wel een stevige oor wassing voor de oranje zwarten die in de ranglijst met 12 punten in de middenmoot zijn beland. Maar let op: Beuningse Boys zien we op een nacompetitie plaats met slechts 4 punten minder.

Ewijk zal snel op zoek moeten naar het gevoel van de eerste weken, compacter spelend, elkaar steunend en strijdend voor elke meter. Met elke vorm van verslapping wordt op dit niveau met het spel van Ewijk een lastige opgave. Volgende week een lastige wedstrijd als Ewijk op bezoek gaat bij Brakkenstein, een van de topploegen uit deze 3e klasse, maar ook een die Ewijk ligt in het nabije verleden. Aanvang 14.30 uur.

Ewijk nipt onderuit tegen Rood Wit: 0-1

Voor de volgers van Ewijk was het spannend om te zien of Ewijk ook in de 5e wedstrijd van dit seizoen in staat zou blijken de punten binnen te slepen. Na de 4 eerste wedstrijden in winst om te zetten trof het team van Bram Remkes in Rood Wit de laatste van 3 tegenstanders uit Groesbeek. Germania en Groesbeekse Boys werden al eerder teruggewezen naar grens van de Duitse heuvelen.

Rood Wit is een gewezen eerste klasser die na twee degradaties de laatste jaren actief is in de 3e klasse. Vorig jaar nog maakte het team via nacompetitie nog aanspraak op promotie naar de 2e klasse. Het team wist tot zondag 2 partijen te winnen, maar verloor er ook twee.

Ewijk trad aan met een paar wijzigingen: Rick Verploegen maakte na blessureleed weer zijn opwachting als rechtsback op de plek waar Thijs Hendriks juist geblesseerd moest afhaken. Op het middenveld ontbrak Patrick Tromp zodat Dennis Logister mocht starten. Er zaten maar liefst 5 fitte wissels en een reserve keeper op de bank, kortom grote personele weelde voor de oranje zwarten.

De wedstrijd dan. Er werd afgetrapt op de Blatenplak om 14.30 in druilerig weer. Rood Wit was vaardiger en beter in de eerste helft. Het team heeft in de as een aantal sterke spelers, met goede technische vaardigheden. De bal ging meermaals snel rond, met veel snel kaatswerk. De ploeg zakt zonder bal snel in tot ver op eigen helft, waardoor er als totaal weinig ruimte was. Resultante van een en ander was dat er voor de supporters weinig te genieten was. Dit lag ook aan Ewijk. De passing bleef de hele middag slordig, te vaak net niet maar ook te weinig creativiteit om tot goede aanvallen te komen.

De eerste 20 minuten had Rood Wit wat meer de bal zonder nu heel veel te creëren. In de 21e minuut ging Rood Wit scherp door maar werd door de scheidsrechter terecht afgefloten voor buitenspel. Even later een erg harde tackle op Jordy Poppelier die blij mocht zijn nog door te kunnen. De prima fluitende scheidsrechter Buurman had daar wellicht geel moeten trekken. Na een klein half uur de eerste goede uitbraak voor Ewijk. Een snelle counter, die er kwam na een goede interceptie, leek via Bas Jacobs Tom Diebels kansrijk te bereiken maar ook die bleek buitenspel te staan.

Kort daarna stond ineens wel de 0-1 op het bord: hoge voorzet en de bal werd over keeper Jan Cobussen heen bij de 2e paal knap ingekopt. Vlak voor rust de beste kans voor Ewijk: Bas Jacobs speelt op de rand strafschopgebied een verdediger uit en lijkt vrij te kunnen inschuiven maar mikt net te hoog. 0-1 met de rust en Ewijk moest nieuwe plannen gaan smeden. Meteen na de rust kwam Luuk Reuvers voor Jordy Poppelier. Luuk speelde als linksback vervolgens een uitstekende 2ehelft.

Na een goed uur kwam Max Wattenberg in het veld voor Bas Loeffen en de laatste wissel was een aanvallende om nog wat te bewerkstelligen. Sjoerd van der Hagt kwam voor Rick Verploegen. Maar veel verder dan wat halve kansen en mogelijkheden kwam Ewijk niet. Waar Rood Wit op een paar posities wel piepte en kraakte kreeg Ewijk door aanhoudende slordigheid nimmer echt de boel onder druk.

Sterker nog in de 82e minuut ging de bal op de stip voor Rood Wit. Een overtreding net binnen de 16 leverde Rood Wit een unieke kans op 0-2. Maar deze zondag bleek een hoog penaltybokaal niveau van de familie Cobussen te bevatten. Waar Teun in blessuretijd bij Ewijk 5 een penalty benutte, welke winst in de topper tegen WVW betekende, bleek keeper en broer Jan vanaf de stip juist niet te passeren.

Zo leek het bij 0-1 spannend te blijven maar helaas wist Ewijk ook deze mentale opsteker niet te kunnen gebruiken om de tegenstander werkelijk te verontrusten.

En zo kwam er na terecht toegepaste blessure tijd af met een 0-1 eindstand. Met die uitslag komt er een eind aan de reeks overwinningen van Ewijk 1. Volgende week speelt Ewijk uit bij Hapse Boys. De wedstrijd in Haps begint om 14.30 uur.

Ewijk blijft ook bij Germania overeind: 0-2

Met de bewoners van de ”Stekkenberg“ werd het tweede deel in het Groesbeeks drieluik gespeeld. Ewijk had vorige week Groesbeekse Boys met 3-2 verslagen, terwijl Germania op bezoek bij Estria met 0-5 fors had uitgehaald. De Groesbekers waren daardoor tot de 3e plaats achter DVOL en Ewijk opgeklommen.

Een echte topper dus en wie dat voor het seizoen had voorspeld was in Ewijk waarschijnlijk toch bezorgd aangekeken. De tribune in Groesbeek was lekker oranje zwart gekleurd: de opkomst uit Ewijk was weer prima. Ewijk trad aan zonder Max Wattenberg en Sander Leenders, maar met Bas Loeffen en Lars van de Coolwijk beschikt trainer Bram Remkes over prima vervangers.

Om 14.00 uur floot de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Soeter voor het begin van de wedstrijd. Ewijk begon in lijn met clubgedachte: “Naar Voren Naar Voren, Ewijk gaat weer fel van start”. Dat leidde al na circa 3 minuten tot een diepe bal op Bas Jacobs die zijn tegenstanders op snelheid klopte en net buiten de 16 zichzelf ineens getorpedeerd zag worden door de Groesbeekse sluitpost. Een rode kaart had gekund, de scheids gaf geel en een vrije trap, die overigens niets opleverde.

Daarna ontstond een wedstrijdbeeld zoals we al vaker zagen: de tegenstanders van Ewijk voetballen meestal makkelijk de bal rond, hebben vaak wel een paar vaardige spelers met een goede actie, maar tot heel veel kansen komt men toch niet. Germania kwam niet verder dan schot, welke door keeper Jan Cobussen keurig werd gekeerd. Na een dik kwartier kwam Ewijk goed weg toen de linksbuiten goed doorkwam en een prima voorzet afleverde. De inzet werd echter voorlangs gekopt zodat de stand op 0-0 bleef. Kort voor het half uur een goede interceptie door Guus Derks, wat leidde tot een strakke opening op Tom Diebels. Die leek de bal hard voor te trekken op de inkomende Bas Jacobs, die echter niets meer hoefde te doen aangezien een Germania verdediger pardoes de bal in eigen goal liep: 0-1. Ewijk kreeg het nu een stuk gemakkelijker: Germania had moeite openingen te vinden en was vooral afhankelijk van spits Sven Klaassen die het echter op punten aflegde tegen Kay Thomassen die heer en meester was. Net voor de rust nog 2 spannende momenten toen een corner van Germania snoeihard naast de voor Germania verkeerde kant van de paal werd gekopt. Ewijk counterde kort daarop nog eens met Bas Jacobs die ter hoogte van het strafschopgebied aflegde op Tom Diebels die net over mikte. 0-1 werd dus de ruststand.

Na rust werd de eerste kans voor Germania genoteerd, echter voor dat het echt gevaarlijk werd kon Jordy Poppelier ten koste van een corner wegwerken. Even later een goede redding bij een vrije trap door Jan Cobussen. En dat was, zo moeten we constateren eigenlijk ook het laatste wapenfeit van de Groesbekers, wat leidde tot gevaar. In voetballend opzicht dan. Ewijk kwam geen moment meer in de problemen afgezien van een aantal forse charges door de Groesbekers die vooral uit frustratie leken voort te komen. Ewijk wisselde Sjoerd van der Hagt voor Bas Jacobs en een kwartier later Dennis Logister voor Patrick Tromp. Als laatste kwam Luuk Reuvers in het veld voor Bas Loeffen. Germania probeerde vooral met lange ballen openingen te zoeken, maar de Ewijk verdedigers stonden goed. De aanvallen van Ewijk bleven gevaarlijk en uit een actie van Tom Diebels ging de bal voorlangs. Brian de Groot wist met zijn niet aflatende werklust de bal echter nog eens voor te geven waar Tom Diebels helemaal vrij stond om af te ronden: 0-2

Nu leek de wedstrijd wel helemaal gespeeld. Ewijk kreeg nog wel een paar kansen maar wist het net niet meer te vinden. De slotfase eindigde met 10 tegen 10: de linksbuiten van de Groesbekers liep binnen de minuut in één actie tegen een rode kaart aan. In dezelfde actie moest Thijs Hendriks geblesseerd het veld verlaten. De wedstrijd eindigde zo in 0-2.

Ewijk staat bij haar debuut in de 3e klasse nu 3 punten los op de concurrentie en vind zich zelf terug op plaats één. Een compliment voor de ploeg van trainer Bram Remkes. Met in het achterhoofd dat de prijzen pas in december(periode) en mei (kampioenschap)worden verdeeld, komt a.s. zondag het slot van dit Groesbeeks feuilleton als Rood Wit op bezoek komt. Aanvang 14.30 uur op de Blatenplak.

Ewijk medekoploper na prima winst op Groesbeekse Boys: 3-2

Nadat het debuut in de 3e klasse, met 2 overwinningen, wat boven verwachting is, stond er zondag een wedstrijd tegen een bekend team op het programma. Groesbeekse Boys, vorig seizoen glansrijk kampioen in de 4e klasse van Ewijk, kwam op bezoek. Het team werd vorig jaar door Ewijk thuis nog wel verslagen, maar uit waren de geel zwarten meer dan een maatje te groot. Groesbeekse Boys is de 1e Groesbeekse tegenstander in een serie van 3 op een rij. De ploeg is het seizoen met 3 punten uit 2 wedstrijden redelijk gestart. HAVO werd op eigen veld verslagen, maar de thuiswedstrijd tegen koploper DVOL werd redelijk kansloos verloren.

Het weer was, voor de 2e week op rij, onstuimig en nat. De mooi weer supporters van de oranjezwarten verbleven dan ook veelal onder de luifel. Ewijk startte met een wijziging t.o.v. vorige week: Brian de Groot loste Sjoerd van der Hagt af in de voorhoede.

Groesbeekse Boys speelde het eerste kwartier de bal makkelijk rond en het leek al gauw een lastige middag te worden voor Ewijk. Voorin kwamen de geel zwarten al een paar keer lekker door met strakke passes en goede loopacties. De backs van Ewijk, Thijs Hendriks en Jordy Poppelier moesten samen met het centrale duo alle zeilen bijzetten om schade te voorkomen. Na 6 minuten een vrije trap voor Groesbeek op een mooie plaats welke door de vaardige mid mid net werd naast gemikt. Na 10 minuten een kopkans voor de volledig vrijstaande spits, kortom: Ewijk had het zeer lastig.

 De intenties van Ewijk waren duidelijk: compact spelen en er snel uit komen. Na een kwartier begon Ewijk wat onder de druk uit te spelen en kwam er voor het eerst goed uit. Dat leidde al snel tot een corner na een actie van Thijs Hendriks die door Kay Thomassen op pad was gestuurd met een verre pass. De corner leek in eerste instantie weggewerkt te worden, kwam echter via Brian de Groot nog een 2e keer voor de goal. Daar werd ze netjes tegen de touwen gekopt door Patrick Tromp, een even verassende als mooie 1-0.

Ewijk besliste daarna in een paar minuten ogenschijnlijk de wedstrijd: nog geen minuut later onderbrak Max Wattenberg een pass van de Boys, de interceptie was meteen een dieptepass op Tom Diebels die beheerst afrondde: 2-0 Wat een weelde voor de mannen van Bram Remkes. De voorsprong werd echter nog groter toen binnen de minuut een scenario als hierboven zich nog een keer voltrok: interceptie Max Wattenberg, pass op Tom Diebels en wederom een doelpunt: 3-0, binnen 5 minuten.

Groesbeekse Boys had het nu moeilijk, ergerde zich aan van alles, maar vergat te voetballen en mocht van geluk spreken dat het met 3-0 de rust haalde aangezien Ewijk met een kans voor Tom Diebels, net voorlangs, en een voorzet van Bas Jacobs welke net naast vloog nog meer schade had kunnen maken. Zelf kwamen de Boys alleen tot gevaar uit een schot (over)welke volgde op een weggewerkte bal door keeper Jan Cobussen.

Aan de warme koffie dus met de weelde van een 3-0 voorsprong. Na rust was het duidelijk dat Groesbeekse Boys alles op alles zou zetten er weer een wedstrijd van te maken. Dat gaf ruimte aan de Ewijkse voorwaartsen waar Bas Jacobs na een kleine 10 minuten ontsnapte aan de aandacht en kansrijk vertrok voor een 1 op 1 met de keeper. De grensrechter van de Boys loste dit eigenhandig op door volledig onterecht te vlaggen.

En natuurlijk: even later lag de bal aan de overkant er wel in: goede pass en bij de 2e paal netjes binnengelopen door de vrijstaande inlopende man van de Boys:3-1 Ewijk voetbalde daarna moeizaam. Het vergat zelf slimmer de ruimtes te gebruiken die ontstonden, en kreeg het uiteindelijk nog zeer benauwd.

Ewijk wisselde volop in de 2e helft: Max Wattenberg werd afgelost door Sjoerd van der Hagt, Brian de Groot werd vervangen door Bas Loeffen en Dennis Logister kwam de onvermoeibare Patrick Tromp in de slotfase aflossen.

In de 86e minuut rondde Groesbeekse Boys een aanval mooi af en bracht zo de spanning nog verder terug middels de 3-2. Wat volgde was een lastige fase voor Ewijk, waarin geen grote kansen meer werden weggeven maar de ploeg wel alleen maar achteruit liep. Na een kleine 5 minuten blessure tijd blies de prima leidende scheidsrechter Ariëns af en konden de spelers onder de verdiende warme douche.

Zo heeft Ewijk na drie speelronden de volle buit binnen. Volgende week een echte topper als de oranje zwarten al om 14.00 uur aantreden in de 2e wedstrijd van het Groesbeeks drieluik, nu tegen Germania.