datum
SCP JO19-1
Union JO19-2

Ewijk JO19-1 medekoploper na 4 wedstrijden

De JO19-1 heeft dit jaar een ware metamorfose doorgemaakt. Onder leiding van de nieuwe trainers Patrick Teunissen en Luc Verploegen werd dit hoogste jeugdteam klaargestoomd voor de nieuwe competitie. De Ewijkse kenners weten dat onder leiding van deze mannen meestal vroeg wordt gestart om alle verassingen uit te sluiten. Zo werd er zelfs tijdens de Ewijkse kermis nog doorgetraind…

Met een paar spelers van vorig seizoen, aangevuld met jonge 1e jaars talenten, werd het seizoen gestart. Na een paar bekerwedstrijden, met wisselend succes, was het afwachten hoe dit team in de 2e klasse zou gaan spelen. Ewijk speelt met Sander Jacobs in de goal, achterin een blok van 3 met Ties Sanders, Mika van As en Jantje van Gemert, ook Lukas Peters speelt regelmatig van achter uit. Op het middenveld een plaats voor Sil Bredewout, Djorny Janssen Marijn Weijers, Teun Willems en Jelle Veldhorst. Voorin Raoul van Berkum, Gijs van Stiphout, de teruggekeerde Robin Looman en Joep Boerakker die helaas al in de bekerwedstrijden al zwaar geblesseerd raakte aan zijn enkel. Sterkte Joep met de revalidatie.

Met een speelwijze die als uiterst aanvallend mag worden bestempeld werd in de eerste wedstrijd Blauw Wit ontvangen. Over die wedstrijd kunnen we kort zijn. Na een moeizame eerste helft werd in een korte periode na rust de tegenstander murw gespeeld en stond na 90 minuten een duidelijke 8-1 eindstand op het bord.

De 2e wedstrijd toog het team naar Puiflijk om te spelen tegen SCP. Dat zijn altijd lastige wedstrijden. Een fysiek fors team, ondersteund door fanatieke supporters en een wel erg selectief opgewonden coach. In een matige wedstrijd van Ewijk kant werd voor rust op geweldige wijze een penalty door keeper Sander Jacobs gestopt. Een belangrijke redding want Ewijk wist even later een penalty wel te benutten. Na de 0-2 leek het kat in het bakkie te zijn maar blessures, concentratie en een tegentreffer maakten het nog wel spannend. De alles bevrijdende 1-3 was van grote schoonheid en met 3 belangrijke punten werd huiswaarts gekeerd.

Na die eerste 2 potjes 6 punten te hebben behaald moest de 3e wedstrijd bij UHC in Bergharen worden gespeeld. Tegen de zandhazen is het meestal lastig voetballen aangezien die mannen vaak net iets groter en sterker zijn dan de Oranje Zwarten. Maar dat fysieke verschil werd voetballend gecompenseerd. De einduitslag van 0-4 verbloemt het werkelijke krachtsverschil. De mooiste kansen werden tegen de uitstekende keeper van UHC aangeschoten of te gejaagd naast gemikt. Maar desalniettemin, de 0-4 was een prima resultaat.

De 4e wedstrijd mocht Ewijk weer eens thuis aantreden tegen Union. Gezien de uitslagen kon dit alle kanten op. Toen echter om 15.00 uur moest worden afgetrapt lieten een paar jongens van dit team uit Nijmegen elkaar echter lelijk in de steek. Met een geleende vlagger en gelegenheidscoach, hebben de 9 Unionisten zich kranig geweerd. Hulde daarvoor, ook om de hele wedstrijd af te maken. Het kon alleen het enorme krachtsverschil niet verbloemen aangezien Ewijk ondank het missen van diverse kansen en het soms te lage tempo, met 12-0 wist te winnen.

De mannen zijn nu een paar weken vrij, wat niet verkeerd is gezien de vele dubbele wedstrijden die sommige mannen in dit team moeten spelen. Met 12 punten uit 4 wedstrijden is het maximale resultaat behaald. Maar we zijn voorlopig met Treffers en Nijmegen in de slag om de bovenste plaatsen.

De volgende uitwedstrijd brengt ons, op 2 november pas, naar RODA in Winssen. De mannen van de JO 19-1 rekenen op veel support uit Ewijk in deze altijd lastige uitwedstrijd.