vv Ewijk 1

Senioren

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
22 mei
14:30
vv Ewijk 1
Eldenia 1
I. (Illian) Groothuismink
meer info
29 mei
14:00
SML 1
vv Ewijk 1
E.B.J. (Eddy) Hoebink
meer info
06 juni
14:00
vv Ewijk 1
Arnhemse Boys Schuytgraaf 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
15 mei
HAVO 1
vv Ewijk 1
1 - 0
12 mei
Blauw Wit 1
vv Ewijk 1
1 - 1
08 mei
vv Ewijk 1
Brakkenstein 1
2 - 4
01 mei
RKSV Driel 1
vv Ewijk 1
3 - 2
24 april
vv Ewijk 1
RODA '28 1
2 - 0
18 april
Beuningse Boys 1
vv Ewijk 1
4 - 0
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Beuningse Boys 1
23
53
2
Trekvogels 1
23
49
3
Brakkenstein 1
23
41
4
SML 1
23
36
5
HAVO 1
23
36
6
VDZ 1
23
34
7
Eldenia 1
23
33
8
GVA 1
23
33
9
RKSV Driel 1
23
28
10
DVOL 1
23
28
11
Blauw Wit 1
23
27
12
RODA '28 1
23
22
13
vv Ewijk 1
23
20
14
Arnhemse Boys Schuytgraaf 1
23
6

Ewijk onderuit in krankzinnig slot tegen Brakkenstein: 2-4

Voor diegenen die er op deze prachtige Moederdag niet waren, neem ik jullie mee naar de Blatenplak. Want als je er niet bij was, kun je het niet geloven wat er allemaal gebeurde.

Direct na de aftrap scheurt Brakkenstein de Ewijk verdediging open en knalt op de lat. Ewijk komt dus al meteen goed weg.

Maar dat leek slechts van korte duur, want in de 4e minuut legde scheidsechter van dienst de bal resoluut op de stip. Hands gemaakt in de muur met de arm tegen het lichaam…hoe dan? De inzet werd naast geschoten, zodat dit onrecht in ieder geval werd afgewend.

Na 6 minuten kwam Ewijk tot het eerste wapenfeit en kon een voorzet van Tom Diebels net niet worden binnen gewerkt. Na een kwartier de 2e kans als Sjoerd van der Hagt en Tom Diebels een aanval opzetten en Brian de Groot net niet kan afronden.

Brakkenstein was de betere ploeg en trof na een klein half uur voor de 2e keer het aluminium, de scrimmage die volgde leverde ook niets op.

De stemming op het veld was toen al onder vriespunt. Reden was de volstrekte willekeur aan besluiten die de leidsman uitstrooide over het veld. De bal raken in het fluitsignaal leverde direct geel op. Verder miste de scheidsrechter een aantal stevige overtredingen op Ewijk spelers, maar zag ze weer wel wanneer er werkelijk niets fout gebeurde, aan 2 kanten overigens.

Brakkenstein teisterde na een goed half uur nog maar eens het aluminium, waarna Ewijk een minuut later logischerwijs de score opende via Brian de Groot die na een goede pass netjes afrondde :1-0

Na rust al snel een hachelijk moment als Cas Thomassen als sluitpost in de goal de bal koppend verwerkt en zo een goede redding verricht. Ewijk kreeg zelf na 55 minuten een enorme kans als Tom Diebels vrij op de keeper afgaat, maar helaas niet weet te scoren. 2 minuten later Sjoerd van der Hagt met een geweldige uithaal, maar ook die raakte slechts de lat.

Na 72 minuten verschalkt Dennis Logister diverse verdedigers en de keeper die samen een stuntelend nummertje opvoerden: 2-0

Ewijk had nu het momentum en nog geen 4 minuten later lijkt Tom Diebels de wedstrijd te beslissen als hij scoort maar de grensrechter van Brakkenstein en de scheidsrechter samen vinden dat het buitenspel is.

Als keeper Jan Cobussen in de 84e minuut met een vliegende duik redding brengt, lijkt het iedereen wel duidelijk dat Brakkenstein zelf niet gaat scoren die middag.

In minuut 86 landt een vrije trap in de 16, waar keeper Jan Cobussen de bal eenvoudig verwerkt. De leidsman besluit dat nu zijn moment gekomen is en geeft tot ontsteltenis van heel Ewijk weer een penalty 2-1. Het commentaar wat de scheidsrechter aan betrokken spelers meegaf voor deze penalty laten we hierbij maar voor wat het is.

Vanaf de aftrap raakt Ewijk de bal snel kwijt, Brakkenstein geeft een diepe bal welke meters buitenspel wordt aangenomen. Logischerwijs een vlagsignaal, maar de leidsman die toch op ca.30 meter staat laat doorgaan :2-2

Voordat we kunnen aftrappen een dubbele gele kaart en dus rood voor een Ewijk speler.

Waarna in complete gekte Brakkenstein nog 2 x scoorde en de scheidsrechter elke 5 seconden floot om Brakkenstein een vrije trap te geven of een gele kaart aan een Ewijk speler.

Tegen 11 man was het al lastig zat maar tegen een scheidsrechter kun je niet voetballen. Dure en zure nederlaag voor Ewijk dus dat snel de rug moet rechten om inde resterende wedstrijden punten te halen.

Ewijk tegen RODA in extremis naar de winst: 2-0

Ewijk heeft een paar lastige wedstrijden achter de rug. Nadat eerst thuis tegen VDZ verdiend werd verloren (0-2) moest ook vorige week genoegen worden genomen met een nederlaag tegen Beuningse Boys. (4-0)

Was het tegen VDZ nog de extra klasse van een paar individuele spelers die de doorslag gaf tegen een matig voetballend Ewijk, tegen Beuningen was dat kwaliteitsverschil overal te zien.

Ewijk miste na een paar minuten nog een open kans voor de goal om op voorsprong te komen. Daarna was het Beuningen wat de klok sloeg. Ewijk werd op alle fronten, inclusief strijdlust, afgetroefd. In een strak tempo kwamen de Beuningenaren keer op keer door met een logische eindstand tot gevolg. Ewijk mocht blij zijn dat het bij 4-0 bleef.

Om dan tegen RODA aan te moeten treden is niet per se een voordeel. RODA zakt graag in en komt er dan met een paar snelle mensen goed uit.

Het was een onrustige wedstrijd van Ewijk kant. Roda liet de backs nog wel de inspeelpasses geven. Als die ballen al aankwamen was het daarna met druk op de bal vaak snel balverlies van Ewijk zijde.  RODA probeerde uit die overnames tot snelle tegenstoten te komen. Uit een van die momenten weet Niek van Gemert met een prachtige bal de RODA spits vrij voor keeper Jan Cobussen te zetten. Helaas voor de RODA mannen stond hij al buitenspel op het moment van spelen en ging dat doelpunt niet door. Na een kleine 25 minuten (!) de eerste echte mogelijkheid voor Ewijk als Dennis Logister Bas Jacobs met een pass in de 16 aflevert. Bas haalt hard uit maar ziet de inzet op de paal uiteenspatten. Even later lijkt Tom Diebels goed weg te draaien op het open middenveld maar Jim Peters haalt hem resoluut neer, terecht geel. Voor de rust nog 2x RODA als gevaarlijke partij: eerst redt keeper Jan Cobussen geweldig op een vrije 1 op 1 met de RODA spits. En in blessuretijd gaat Pim Tromp langs Sander Leenders en moet deze ingrijpen om meer leed te voorkomen. De daaropvolgende vrije trap leverde niets op voor RODA.  Aan de andere kant nog een vrije kopkans voor Jordy Poppelier uit een corner, maar hij ziet zijn inzet ruim naast gaan.

Rust met 0-0 in een zéér matige 1e helft.

Wie gedacht had dat beide ploegen, die allebei de punten hard nodig hadden om onderin lucht te krijgen, na de rust beter voetbal zouden laten zien kwam bedrogen uit. Het spel lag veel stil voor kleine blessures aan RODA zijde waardoor de vaart er maar niet in kwam. Na een uur wisselt trainer Bram Remkes door Sjoerd van der Hagt in te brengen, wat de doelgerichtheid van Ewijk ten goede kwam. Met zijn inzet werd het lastiger voor RODA om eruit te komen. Na een uur een mooie mogelijkheid voor Ewijk als Sander Leenders de lat raakt en de rebound een mooie kans voor Tom oplevert. Hij schiet de bal echter over. Aan de andere kant een grote kans voor RODA als de bal over Ewijks linkerzijde niet goed wordt verdedigd en de voorzet langs iedereen schiet.

Zo lijkt de wedstrijd op een bloedeloze 0-0 af te stevenen wat gezien het povere spel aan beide zijdes zowel logisch als terecht zou zijn geweest. 

Maar zoals ook bij de vorige derby het venijn in de staart zat, en Roda een achterstand tot overwinning omboog, was dat ook vandaag zo.

In de 89e minuut gaat Luuk Reuvers goed door en schiet van afstand op de goals, de bal lijkt via de binnenkant van de paal uit de goal te vallen maar gaat via de rug van de keeper in de goal: 1-0.

RODA zal ongetwijfeld de gedachte hebben gehad nog iets te forceren maar dat zat er niet meer in. Sterker nog, Ewijk kon in een paar minuten blessuretijd nog eens scoren. Sjoerd van der Hagt ging goed door op links, leek te worden gestuit door de RODA verdediging, kwam het snelst overeind en wist door de bal nog goed af te leggen op Tom Diebels die gemakkelijk kon afronden, 2-0.

Het is te hopen dat de punten wat geloof en vechtlust terug laten keren bij Ewijk want het was 3 wedstrijden niet best en biedt daarmee weinig aanknopingspunten voor het vervolg. Terwijl er zondag, 14.00 uur Driel uit, gewoon nog kansen liggen om naar een veilige plek op de stand te klimmen.

Ewijk trekt zegereeks door: 3-1 tegen DVOL

In de 2e thuiswedstrijd op rij, trof Ewijk deze zondag DVOL. Uit ging de wedstrijd totaal onnodig verloren, maar zagen we wel een tegenstander waar veel voetbal in zat. Toch had Ewijk ook daar mogelijkheden genoeg op een beter resultaat.

Het weer t.o.v. de week ervoor was behoorlijk omgeslagen en het was dan ook een stuk minder druk langs de kant. Ewijk trad aan met Tom Diebels in een 4-3-3, met Sander Jacobs in de goal vanwege de afwezigheid van Jan Cobussen.

DVOL kwam voortvarend uit de startblokken met een paar mooie combinaties en mede door wat te ruim dekken kwam Ewijk meteen in de problemen. Via een vlotte aanval 0-1 uit een mooie combinatie stond de DVOL-voorsprong al met 8 minuten op het bord. Weer een achterstand…

Ewijk knokte zich goed terug de wedstrijd in, zonder overigens deze middag tot echt goed spel te komen. Na 18 minuten ging Bas Jacobs goed door en bood een kans aan Tom Diebels die daar wel raad mee wist 1-1. Ewijk zat nu goed in de wedstrijd en kwam zelfs voor toen Bas Jacobs de 16 in ging en onreglementair ten val werd gebracht. De penaltybokaal investering betaalde zich weer uit want Sjoerd van der Hagt schoot onberispelijk binnen: 2-1.

Tot aan de rust gebeurde niet zo veel meer, daarvoor lag het spel ook te vaak stil, onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Van Tintelen. DVOL was vooral druk met tegenstanders en scheidsrechter, maar verzuimde zelf nog te voetballen. Zij speelden de bal wel veelvuldig rond maar kwamen niet verder dan tot ca. 25 meter van de goal. Daar verzandde het meeste in schoonheid of balverlies.

Na de thee, veelal hetzelfde beeld. DVOL kwam nog steeds niet tot echte kansen ondanks dat het veel de bal had. Ewijk bleek veel scherper en gevaarlijker richting de goal en toen Bas Jacobs binnen het kwartier de 3-1 binnen werkte was het eigenlijk wel gespeeld. Ewijk wilde en kon niet beter deze middag, DVOL bleef volharden in rondspelen en mopperen. Los van een kopballetje welke boven op de lat eindigde creëerde DVOL dan ook hoegenaamd niets.

Ewijk had in een aantal countermomenten er meer uit kunnen halen, maar daarvoor speelde de ploeg te onrustig. Wederom wel 3 punten dus voor de ploeg van Bram Remkes die tevreden mocht zijn met de inzet én overwinning. Daarmee achterhaalde het qua punten DVOL in de stand, dat nog wel een inhaalwedstrijd tegoed heeft tegen HAVO.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd in deze trilogie tegen VDZ. Een overwinning tegen de gasten uit Arnhem zou weer een sprongetje op de ranglijst kunnen betekenen.

Daarna volgen 2 moeilijke derby’s tegen Beuningse Boys (uit) en RODA (thuis).

Ewijk scoort ook MAXimaal tegen GVA: 2-1 winst

Onder een prachtige lentezon mocht Ewijk het drieluik aan thuiswedstrijden aftrappen. Achtereenvolgens GVA, DVOL en VDZ komen naar de Blatenplak deze weken. De 1e van deze 3 bracht GVA als tegenstander. De uitwedstrijd leverde een kansloze nederlaag op, en met de stand in het achterhoofd was duidelijk dat Ewijk er alles aan moest doen om goed voor de dag te komen. Het begin van de wedstrijd was voor GVA dat de bal rond liet gaan en na 2 minuten vanaf links een voorzet gaf. De spits van GVA werkte buitenkant voet feilloos af: 0-1. Niet bepaalt het begin waar de oranje zwarten op gehoopt hadden, en ook de minuten erna kwam Ewijk er nog niet aan te pas. Na een kleine 10 minuten kort na elkaar 2 kleine mogelijkheden. De laatste kwam voort uit een ingooi waarna een doorgekopte voorzet door Sjoerd van der Hagt net over werd gewerkt. Het restant van de eerste helft was niet goed van Ewijk zijde: te weinig in de duels, geen diepgang. Tegelijkertijd had GVA wel veel de bal maar kwam ook niet echt meer tot kansen, zonder zich daartoe overigens ook bovenmatig in te spannen. Kortom, het beloofde een lastige middag te worden voor Ewijk toen de teams de kleedkamers opzochten voor de rust.

Hoe anders zag de wereld er 10 minuten na rust uit… Bij Ewijk kwam Tom Diebels in het veld. Het was duidelijk dat hij er zin in had, met zijn eerste actie gleed hij al zwevend bijna de 1-1 binnen maar landde daarbij hardhandig tegen de paal.  Maar duidelijk was dat hij met zijn felheid en gerichtheid naar voren iets toevoegde waar Ewijk naar op zoek was. Na 4 minuten spelen bracht Ewijk de bal in die door GVA werd weggewerkt. Net buiten de 16 stond Max Wattenberg klaar en schoof beheerst en mooi binnen 1-1. Nog geen 2 minuten later bijna de 2-1 als Brian de Groot goed anticipeert en bijna kan binnenwerken. Maar na 10 minuten in de 2e helft alsnog de 2-1: Ewijk komt over links goed door, de bal wordt keurig afgelegd en Max Wattenberg zet met een droog schot de voorsprong voor Ewijk op het bord.

Duidelijk was dat Ewijk anders voetbalde: de verdedigers zaten er al scherp op in de aanname en GVA kwam er daardoor eigenlijk een fase niet meer aan. Met een goed bezette bank is duidelijk dat trainer Bram Remkes in deze cruciale fase keuzes kan maken en daarmee meer mogelijkheden heeft. Ewijk creëerde in de 74e minuut nog een goede mogelijkheid toen Tom Diebels met een fraaie pass Brian de Groot op pad stuurde die net naast mikte.

Het slotakkoord ging naar GVA. Waar de ploeg in de fase ervoor niet schroomde hard in te grijpen, wierp de ploeg in de laatste minuten alles op de aanval om de gelijkmaker te forceren. In de 89e minuut leek dat te lukken toen uit een scrimmage de bal in één actie, 2 maal op de lat kwam.

Dat bleek het laatste gevaarlijke wapenfeit. Ewijk trok de wedstrijd met 2-1 over de streep. Een goede overwinning die met hard werken tot stand kwam.

Zo heeft de ploeg de weg naar boven een beetje ingezet. Met de komende wedstrijd tegen DVOL kan die ploeg in punten worden bijgehaald en mogelijk de afstand naar de onderste plaatsen wat worden vergroot. Daar zal echter wederom maximale inzet, liefst vanaf minuut 1, voor nodig zijn.

Ewijk wint van Arnhemse Boys, maar verliest van Trekvogels

Donderdag 17 maart Arnhemse Boys-Ewijk 1-4

Na de prachtige overwinning tegen SML thuis met 3-0 stond op donderdag de inhaalwedstrijd tegen Arnhemse Boys op het programma. Deze ploeg was door de winst van Ewijk tegen SML onderaan komen te staan.  Ewijk had de punten natuurlijk ook nodig om aansluiting met de groep daarboven in de stand te maken.

Ewijk begon moeizaam. De ploeg had veel moeite met de bewegende, behendige voorhoede. Deze werden veel gelanceerd met cross ballen. Uit dat overwicht van de Arnhemmers kreeg Ewijk met een kopbal op de lat na 5 minuten de eerste waarschuwing. Maar nog geen 3 minuten later de verdiende 1-0 voor Arnhemse Boys dat scherper oogde in die fase. Ewijk had die achterstand nodig om te ontbranden. Al gauw kwamen de mogelijkheden. Werd een doelpunt in de 15e minuut nog afgekeurd vanwege buitenspel, een paar minuten maakte Bas Jacobs de verdiende 1-1 uit een voorzet van Sjoerd van der Hagt.

Tot aan de rust golfde het spel weer wat meer op en neer, Jan Cobussen redde nog eens fraai op een goede inzet van de Arnhemmers, de fase erna creëerde Ewijk wat meer. We gingen aan de koffie met een gelijke stand, maar na rust werden de bakens snel verzet. In de 49e minuut kopte Bas Jacobs zijn 2e doelpunt binnen uit een corner. Een kwartiertje later was de wedstrijd wel beslist toen een schot van Sjoerd door de keeper niet goed werd verwerkt en Max Wattenberg meteen afrondde 1-3.

Een kwartier voor tijd was het slotakkoord voor Sjoerd van der Hagt die een penalty onberispelijk binnenschoot.  In het laatste kwartier was Ewijk vooral bezig om weg te blijven bij opstootjes of tackles te ontwijken want de frustraties aan Arnhemse zijde namen iets te veel de overhand.

Hard gewerkt door het team van Bram Remkes, en een meer dan verdiende overwinning.

Zondag 20 maart Trekvogels Ewijk 5-1

Op zondag moesten de oranje zwarten via een hermetisch door verkeersregelaars ontwricht Nijmegen naar Trekvogels. Uw reporter vertrok ruim op tijd, maar met een half uur vertraging en een flinke dosis chagrijn verder, stond er al 1-0 op het bord toen hij aankwam. Over het restant kunnen we kort zijn. Ewijk speelde tegen misschien wel de best voetballende club uit deze klasse. Met fris aanvallend positiespel van goed niveau werd het Ewijk heel erg lastig gemaakt. En toch werden de goals iets te gemakkelijk weggegeven: een van richting veranderde vrije trap zorgde voor 2-0. Na een niet bestrafte terugspeelbal van Trekvogels kreeg aan de andere kant Jan Cobussen de bal niet klem en kon simpel de 3-0 worden binnen gewerkt. Ewijk rechtte nog wel de rug voor rust en kwam netjes terug tot 3-1 via Dennis Logister uit een mooie aanval.

Na de rust bleef Ewijk verdedigend lang goed weerstand bieden maar werden de counter mogelijkheden te weinig benut door matige passing of kiezen van niet juiste posities. Na een sterke fase van de Trekvogels vielen toch weer gemakkelijk de 4- en 5-1. Daarna onderscheidde keeper Jan Cobussen zich wel door een penalty te stoppen.

Met 5-1 gingen de ploegen uit elkaar, een terechte nederlaag voor Ewijk dat zo een week afsloot waarin de aansluiting met ploegen als RODA, Driel en DVOL bijna is gemaakt.

Nu komt een belangrijk blok van 3 thuiswedstrijden op rij: GVA, DVOL en VDZ. Dé mogelijkheid voor Ewijk om verder in de stand te klimmen. De ploeg kan de steun op de vertrouwde Blatenplak goed gebruiken in de strijd om handhaving.