vv Ewijk JO10-1

team naam
gespeeld
punten

Ewijk JO10-1 wint John Jochems toernooi bij Trekvogels!

Op zaterdag 4 juni is het jaarlijkse John Jochems toernooi gehouden bij VV Trekvogels in Nijmegen. Een groot toernooi welbekend in de regio Nijmegen. Bij de JO10 waren drie poules en wij waren in poule C ingedeeld.

De eerste wedstrijd was tegen Trekvogels JO10-2. Na een uitstekend begin opent Dex de score met een fantastische knal van afstand. Daarna viel het team wat terug en dit resulteerde in de gelijkmaker van Trekvogels. Gelukkig wist Xavi in de laatste minuut nog te scoren en daarmee was de eerste overwinning een feit.

De volgende opponent was Groesbeekse Boys JO10-2. Dat deze jongens konden ballen hadden we al kunnen zien. Onze vaste afspraak nogmaals aangestipt, dat iedereen een mannetje pakt bij balbezit tegenstander en Dex de meest aanvallende speler oppakt. Dit resulteerde in een bloedstollend potje waarbij Ewijk de tegenstander weinig ruimte gaf en zelf 3x wist te scoren. Gelukkig wist Groesbeekse Boys maar 2x het net te vinden en wisten de strijders uit Ewijk ook deze tegenstander aan de zegekar te binden.

Wedstrijd 3 was tegen een voor ons onbekende tegenstander uit Zevenaar te weten OBW JO10-2. Nadat we vrij snel op voorsprong kwamen door Finn, kroop er wat gemakzucht in het team en dat was te merken aan de concentratie. Telkens wist de tegenstander uit de rug weg te lopen bij Ewijk, wat resulteerde in een eerste verliespartij. Uitslag 2-4 voor OBW. Dit was even een goede wake up call voor Ewijk. Wij moeten de afspraken blijven nakomen en hard blijven werken anders krijgen we een pot zoals deze.

De laatste wedstrijd was tegen AWC JO10-4. Ook dit team was sterk, met 2 meiden die zeer balvaardig waren. Dit zou dus een zware pot moeten worden. Dex wist echter al vrij snel de score te openen. Door een inspeelpass door het midden van Ewijk die door AWC dankbaar kon worden onderschept, werd het 1-1. Toen brak echter het Ewijks kwartiertje aan! Keeper Sieb wist op wonderlijke wijze te scoren door een uittrap. Deze werd volledig verkeerd ingeschat door de sluitpost van AWC en stuiterde over de verbouwereerde doelman heen. Dit was nog niet alles, want de mooiste goal moest nog komen. Dex legde de bal op de stropdas bij Sam en deze geeft een Cruijffiaanse steekbal op Xavi. Die wist hier wel raad mee en schuift deze ijzig koel in het hoekje. Gelijk na de aftrap weet Ewijk de bal te ontfutselen bij de tegenstander en schiet Xavi Ewijk naar een 4-1 voorsprong. Toch werd het nog spannend doordat door 2 onoplettendheden AWC de stand terugbracht naar 4-3. AWC werd hierbij luid aangemoedigd door OBW die alleen nog toernooiwinnaar kon worden als Ewijk gelijk zou spelen of verliezen. Geen risico meer lopen werd het advies en alles lang naar voren om tijd te winnen. Dit bleek genoeg voor de overwinning en daarmee was de toernooiwinst een feit!

Al met al een prachtige dag waarbij het team zich heeft beloond voor het harde werken en nog knapper, de dingen die we oefenen op de training, terug te laten komen in de wedstrijd. Daarmee werd het verschil gemaakt en dat is iets om trots op te zijn!

Proficiat Bram, Sieb, Xavi, Dex, Finn, Sam, Sven, Moos en Jesper!

Een trotse trainer,

Marco de Beijer