vv Ewijk 1

Senioren

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
05 februari
14:00
UHC 1
vv Ewijk 1
G.J.W. (Gradus) Wesselkamp
meer info
12 februari
14:30
vv Ewijk 1
OSC 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Krayenhoff 1
10
28
2
SSA-SJO SVO'68/VVLK 1
11
24
3
SC Millingen 1
11
20
4
Germania 1
11
18
5
Overasseltse Boys 1
11
15
6
OSC 1
11
14
7
vv Ewijk 1
11
14
8
NSVV FC Kunde 1
11
12
9
RODA '28 1
10
11
10
UHC 1
11
10
11
Heumen 1
10
9
12
DIOSA 1
10
5

Ewijk herstelt zich tegen Overasseltse Boys met 2-3 winst

De oranje zwarten van trainer Bas Hendriks begonnen deze wedstrijd wetende dat men aardig is weggezakt in de stand. Dat is alleszins te begrijpen gezien het povere spel van de laatste weken. Uit bij Heumen bleek er weinig goed te gaan en werd ondanks een numerieke meerderheid, met 3-2 verloren. De week erna kwam SVO/VVLK op bezoek en die ploeg was simpelweg beter. Ewijk ging redelijk kansloos met 1-3 er af, ondanks dat er hard werd gewerkt.

De ploeg kon achterin weer in iets aantreden wat als normaal kan worden beschouwd en miste daar alleen nog Lars van de Coolwijk en de vorige week uitgevallen Guus Boerakker. De omstandigheden in Overasselt oogden zwaar en de neervallende regen maakte het veld alleen maar zwaarder gedurende de wedstrijd.

Het eerste echte gevaar kwam van OVB die met een diepe bal ineens op de goal leek af te kunnen, maar keeper Jan Cobussen kwam gedurfd uit en wist weg te werken. In de 8e minuut moest hij nogmaals handelend optreden om een poging uit de goal te houden. Ewijk beperkte zich met snelle counters die tot twee keer toe net niet tot kans kon worden gepromoveerd door ontbrekende precisie in de eindpass. Na 12 minuten was het wel raak: Kees van Koolwijk ging door op links en zette voor, de bal zeilde over alles en iedereen heen zodat Max Wattenberg beheerst kon binnenwerken vanaf een meter of 10.

Ewijk was nu de bovenliggende partij en zette door. Even later een corner die door Brian de Groot mooi werd voorgetrokken en door Cas Thomassen snoeihard werd binnengekopt :0-2. Wat een weelde! Maar nog was de koek niet op want in de 20e minuut gaf Jesse Bredewout een bal voor, die in eerste instantie iets achter Dennis Logister leek te komen. Hij legde mooi terug op Kees van Koolwijk die snoeihard uithaalde vanaf dik 20 meter :0-3, en volgens de oude harde kern zouden de kopjes nu wel gaan hangen. Dat was iets te voorbarig zo bleek.

In de 25e minuut een apart moment. Speler Bram Meeuwsen van OVB haalt met een schandalige elle boog, zonder duel, uit naar Jordy Poppelier. Die gaat gestrekt, waarop zijn teamgenoten natuurlijk verhaal halen. De scheidsrechter had echter niets gezien, maar gaf wel geel aan een Ewijk speler wegens het verhaal halen. Waar OVB nog wel eens andere clubs de maat neemt op gedrag op en om het veld, had het wisselen van deze speler ze gesierd, maar nu bleef het ijzig stil vanaf de OVB-bank. Het onrecht werd nog groter toen dezelfde speler enkele minuten later de 1-3 binnen werkte. Toen leek overigens voor het eerst die middag de omroepinstallatie het weer te doen want tot en met de 0-3 hoorden we niets uit de speakers.  Nog niets aan de hand natuurlijk maar Ewijk wist dat er wel weer een wedstrijd was. Op slag van rust een ongelukkig moment, een voorzet werd door keeper Jan Cobussen niet goed verwerkt en viel pardoes voor de voeten van een aanvaller die dit kansje wel wist te maken 2-3, en meteen daarna rust. Een ogenschijnlijk zekere voorsprong leek snel te verdampen.

In de 2e helft was het overleven voor de Ewijkenaren. OVB probeerde met opportunistisch voetbal de druk erop te krijgen. De momenten voor een spaarzame counter werden in die fase nog goed opgezocht: diepe bal net voor het uur op Kees van Koolwijk, zijn voorzet was net iets te ver voor Jelle Hock die met een ultieme halve haal net overschiet. OVB kreeg daarna nog 2 levensgrote kansen waarvan de scrimmage die net overging na 88 minuten wel de grootste was.

Ook keeper Jan Cobussen dook nog een 100% kans uit het doel zodat Ewijk uiteindelijk met winst kon afsluiten. Op basis van de 1e helft en de niet gegeven rode kaart volstrekt verdiend. Al met al een prima middag voor de hardwerkende oranje zwarten, die nog 2 wedstrijden tot de winterstop spelen: volgende week thuis tegen DIOSA, waarna het slotstuk in Millingen volgt op 11 december.

Ewijk beleeft matige resultaten in drieluik tegen Kunde, Germania en Krayenhoff

Door de resultaten in de laatste 3 wedstrijden is Ewijk wat weggezakt in de stand tot in de middenmoot.

16 oktober trad Ewijk thuis aan tegen Kunde.

Een matige wedstrijd van Ewijk kant. Er werd hard gewerkt, maar aanvallend was het erg pover. Kunde bakte er niet veel meer van alhoewel ze optisch wat beter met balbezit omgingen. De verdediging van Ewijk bleef, ondanks de vele mutaties, goed op de been. Ewijk kwam wel snel aan de leiding, door een doelpunt van Jelle Hock. Dit nadat Cas Thomassen al snel opstoomde en keurig aflegde. Maar Kunde trok al snel weer de stand gelijk. In de rest van de wedstrijd kreeg Ewijk nog nauwelijks kansen en wist Jan Cobussen met een aantal goede reddingen zijn goal schoon te houden. Een uitslag waarbij Ewijk het minste aanspraak mocht maken op meer.

2 weken later trad Ewijk aan tegen Germania op de Stekkenberg in Groesbeek

Een wedstrijd waarin Ewijk uiteindelijk volstrekt onnodig tegen puntenverlies aanliep. In de eerste helft was Germania wat meer aan de bal zonder dat het tot echt gevaarlijke kansen kwam. De verdediging stond als een huis.  Ewijk kwam via een goede steekpass op Brian de Groot die prachtig afrondde, direct na rust op voorsprong. De scheidsrechter van dienst had de vlaggende kwaliteiten van de Groesbeekse grensrechter toen al goed ingeschat want het armoedige vlagsignaal om dit doelpunt te voorkomen was net zo kansloos als een vlagsignaal eerder in de 1e helft. Wat na de 0-1 volgde was een poging van Germania om tot kansen te komen. Ewijk kreeg daardoor in de omschakeling zoveel mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen dat de vraag alleen was wanneer de 2e goal zou vallen. Germania kwam verdedigend vaak in de problemen, maar Ewijk bleef volharden in het niet beslissen van de wedstrijd door de kansen, of mogelijkheden daarop, matig uit te spelen. Er werd nog een minuut of 5 aan extra tijd bijgetrokken en in de slotfase moest Ewijk toch wat terug en gaf een paar vrije trappen weg. Uit de allerlaatste, werd de inzet uit een vrije trap tot corner verheven waarna Germania in de dying seconds de gelijkmaker binnenwerkte. Een totaal onnodige 1-1 zodoende waarbij Ewijk zichzelf echt te kort deed.

De laatste wedstrijd in dit drieluik was een thuiswedstrijd tegen koploper Krayenhoff.

Die ploeg stond bovenaan met slechts 4 tegentreffers. Ewijk was door de absentie van Cas Thomassen nog verder gehavend. Verdedigend werd het opgelost door Guus Boerakker een linie terug te schuiven. Ewijk begon goed en kwam na een klein kwartier via een mooie aanval op 1-0. Balletje vasthouden door Jelle Hock, doorpassen op Dennis Logister, voorzet op de snel inlopende Kees van Koolwijk die soepeltjes afdrukte: 1-0. De sfeer op het veld werd daarna snel minder. Krayenhoff ergerde zich aan alles en iedereen. En liet zich daarmee verbaal en vooral fysiek gaan. Dat had in de eerste helft al goed voor drie rode kaarten kunnen en moeten zijn. De scheidrechter durfde het duidelijk niet aan op te treden en Krayenhoff bleef zo in leven met slechts 3 magere gele kaarten. Bijzonder hoe de KNVB en gemeente Nijmegen zich druk maken om fair play maar optreden tegen dergelijk gedrag maar niet georganiseerd krijgen…

Ewijk bleef vooralsnog onverstoorbaar en kwam zelfs op 2-0. Die ontstond na een goed afjagen door de oranje zwarten, zodat Max Wattenberg uiteindelijk van dichtbij kon binnenwerken. Ewijk bleef daarna moeiteloos op de been tot de rust, want de verdediging oogde solide en gaf niets weg. Toen die rust aanbrak lieten de supporters van de Kraayen zich ook nog even gelden op het terras tegen eerst de spelers van Ewijk en tenslotte maar op elkaar.

Toen moest er nog wel een 2e helft worden gespeeld. Uw verslaggever moest helaas weg maar begreep dat dit in eerste instantie goed ging. Met het uitvallen van nog een van de centrale mensen achterin na een uur moest er het nodige worden omgezet en dat bleek uiteindelijk toch te veel. Er ontstond veel druk op de achterhoede en Krayenhoff wist de wedstrijd alsnog om te buigen. Zij trokken met 2-3 aan het langste eind.

Een wedstrijd waarin Ewijk, zeker op basis van de 1e helft meer verdiend had.

Ewijk wint de derby: 0-1 in Winssen

Met een prachtig zonnetje, onder toeziend oog van zowel de “oude” als ook de kersverse nieuwe voorzitter van vv Ewijk Dennis Hoogendoorn, troffen de teams elkaar op de Boshof. Beide 1e elftallen degradeerden afgelopen zomer uit de 3e klasse.

Bij Winssen dat als medekoploper zonder puntenverlies aan deze derby begon zagen we veel bekende gezichten, met een nieuwe trainer. De Ewijkenaren, in een flitsend nieuw tenue, waren vorige week tegen OSC tegen een verdiende 2-1 nederlaag aangelopen en misten nog steeds een aantal spelers. Wel teruggekeerd was achterin Jordy Poppelier en ook Casper van Loenen mocht zijn opwachting maken op het middenveld.

Ewijk begon goed en met voorin aanspeelpunt Jelle Hock kon al snel de weg naar voren worden gevonden: uit een strakke bal wist Jelle door te koppen op Dennis Logister die fraai afrondde: 0-1 al na 3 minuten. Een uitstekend begin voor de oranje zwarten.

RODA deed zijn naam geen eer aan, maar dat was ook zeker de verdienste van het goed georganiseerde Ewijk. Als RODA de bal bij de snelle buitenspelers kreeg stonden beide backs Jordy Poppelier en Gijs van der Heiden hun mannetje. In de spits wist Pim Tromp een ding zeker, bij elke aanname was Cas Thomassen dicht in de buurt. Jesse Bredewout was met Jan Cobussen het bekende slot op de Ewijkse deur. Het middenveld waar Luc Reuvers ouderwets buffelde samen met Casper van Loenen, Max Wattenbergen Guus Boerakker om met veel inzet de weg naar voren te vinden.  Na de vroege openingsgoal bleef Ewijk een half uur makkelijk op de been en creëerde na sterk werk van Jelle Hock op de vleugel nog een goede schotmogelijkheid voor Dennis Logister. Zijn poging verdween helaas over de goal.

Ewijk werd in de laatste fase voor rust wat slordiger, stond niet altijd goed in balbezit waardoor het zelf een paar keer een onnodige kans voor RODA inleidde. Ruim 5 minuten voor rust leverde een corner van Ewijk luttele seconden later aan de overkant de grootste kans voor de Winssenaren op.

Maar de afwerking lukte nog niet en zo brak de rust aan met een 0-1 op het scorebord die gezien het verloop niet geheel onverdiend was.

Het laatste beeld voor rust, Ewijk dat moeite kreeg zich onder de druk uit te voetballen, zette zich voort na rust. Roda kwam goed uit de kleedkamers en creëerde meer. Uit een corner na een klein kwartier bijna de 1-1, maar de scheidsrechter stond er goed voor en zag dat de bal niet over doellijn kon zijn gegaan. Ewijk kwam er nu nauwelijks meer aan te pas maar kreeg in de 72 minuut een grote kans uit een snelle break waar Dennis Logister zomaar de wedstrijd had kunnen beslissen. Zijn inzet mistte echter de precisie om tot doelpunt te worden gepromoveerd.

Aan de overkant werd keeper Jan Cobussen helaas iets te vaak getest maar kwam wel steeds als winnaar uit de bus. En als hij al geklopt leek, dan werkten de Winssenaren matig af zodat scoren te moeilijk bleek. Het Ewijkse centrale duo had inmiddels geel gepakt omdat er te eenvoudig ballen werden ingeleverd en dus correcties moesten worden gemaakt om schade te voorkomen. Op te veel plekken in het veld leken de jonge Ewijkenaren moeite te hebben met de intensiteit die in de wedstrijd gevraagd werd. Het slotstuk was chaotisch, vermakelijk, slecht en dus een echte derby. RODA probeerde een gelijkmaker te forceren, stuurde de keeper mee naar voren, Ewijk had via de uitbraak sneller via invallers Joep van Zuylen en Niels Jacobs tot scoren kunnen komen.

Na 96 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Christian voor het laatst. Een zwaarbevochten overwinning voor de Ewijkenaren. Die tevreden met de inzet en de punten mogen zijn, maar niet met het spel.

Maar zowel in Ewijk als Winssen weten we maar al te goed dat het uiteindelijk om de winst draait. Het verlies werd, op een teleurgestelde trainer na, sportief opgevat in Winssen en we kijken al uit naar de return in Maart volgend jaar.

Ewijk start seizoen met 3 punten: 1-0 tegen UHC

Na de dramatische degradatie en het vertrek van diverse spelers, moet Ewijk weer opbouwen met haar eerste elftal. Met een nieuwe trainer, Bas Hendriks, en een groot aantal jonge selectiespelers moet een nieuw team worden opgebouwd. Ewijk begon behoorlijk gehavend aan de wedstrijd want er was wel een hele waslijst aan blessures te noteren. Dat resulteerde in volledig gerenoveerd Ewijk 1. In wisselende samenstellingen was dat team in de beker niet opgewassen tegen 3e klasser DVOL en werd tegen twee 5e klassers gelijkgespeeld en ruim gewonnen. Tegenstander was UHC, een team wat in de beker een foutloze serie had neergezet en onder meer twee 3e klassers had verslagen.

Ewijk startte met in het doel Jan Cobussen. Achterin op de vleugels 2 jonge backs: Gijs van der Heiden en Wout Megens. Centraal duo zijn de backs van vorig jaar Jesse Bredewout en Cas Thomassen. Op het middenveld speelden de oranje zwarten met een bekend trio, te weten Max Wattenberg, Luuk Reuvers en Dennis Logister. Voorin jongelingen Guus Boerakker en Niels Jacobs, welke centraal met de van Ewijk 5 getransfereerde Jelle Hock werden gecompleteerd.

Het was de eerste keer in deze samenstelling. Dus is het makkelijk om aan te geven wat er allemaal niet goed ging. Belangrijker echter in dit stadium was dat er erg hard werd gewerkt en dat er nauwelijks kansen werden weggegeven. Het team stopte er de hele wedstrijd veel energie in en bleef dat ook de hele wedstrijd volhouden. Op een onoplettend momentje na werd de veel scorende Jordy Hachmang perfect opgevangen door het centrale duo. Uit die mogelijkheid werd de bal overigens wel snoeihard onderkant lat geknald. Ewijk had via Jelle Hock na een mooie Ewijk aanval de kans op de 1-0 toen al gemist.

Dus qua kansen was de zaak voor de rust wel in evenwicht.  Zonder de in de rust geblesseerd achtergebleven Max Wattenberg werd met Kees van Koolwijk nog wat extra snelheid voorin gebracht na rust. De kansen waren ook in de 2e helft erg schaars. De scheidsrechter van dienst, de heer Rutgers van Eck leidde de boel ondertussen prima. Ewijk wisselde behoorlijk door zo mochten Tycho Reuvers en Joep van Zuylen ook nog hun minuten maken in de loop van de 2e helft.

Iedereen leek zich ondertussen al te richten op een puntendeling in het laatste kwartier.

Toch kwamen de oranje zwarten er nog eens doorheen en dwongen zo 2 corners kort achter elkaar af. Uit die 2e in de 83e minuut werd een prachtige aangesneden bal van Guus Boerakker perfect tot doelpunt gebombardeerd: 1-0 door Jesse Bredewout met een goede kopbal.

De angst dat de jongelingen van Ewijk met een voorsprong terug zouden gaan lopen bleek daarna ongegrond. Met fanatiek afjagen van de bal voorin kwam UHC geen moment meer onder de druk uit en creëerde niets meer. Zo kon Ewijk meteen 3 punten noteren, een onverwachte meevaller.

Ewijk speelt nu 2 wedstrijden op rij uit:

As. Zondag uit naar OSC, aanvang 14.15 uur. 9 oktober gaan we dan uit naar RODA ’28 voor een onvervalste derby in Winssen.